@mime87 , ако не се лажам топлиот восок не е баш хигиенски. Нели тој се прочистува и со тоа го чистат само од влакната а бактерии, микроорганизми итн. остануваат и баш поради тоа некои девојки добиваат инфекции. Повеќе пати сум слушала и читала за ова и скептична сум за такво депилирање.
Јас се депилирам веќе две години со шеќерна депилација и сум презадоволна. Влакната на нозете и интимниот дел многу ми се изретчија. Одам во студио Influence во Аеродром и девојката што го држи салонот од се' срце ви ја препорачувам.
6 g.imam salon za arapska depilacija(sekerna)vo Bitola.Zanaetot go nauciv vo Belgrad.Site zainteresirani kontaktirajte me na profilot.Pozz
И мене ми треба за во Скопје , пишете и цена , значи само на интима ми треба не со цели нозе ко што нудат
Девојки на нозите со ленти сум навикнана,но под пазувите и таму долу секогаш сум се средувала со брич дали би било опасно и на тие места да се средувам со ленти??? Благодарам однапрд.
Не е опасно воопшто,јас користам ленти за депилација веќе 4 години. Пробај , само протриј ги со рацете да ги затоплиш малце, да не ти остане восокот само на едната страна. Ако земаш Veet ,би ти препорачала розови .
Ако сакате да го видите Господ одете на депилација пред да добиете менструација..Како дете имам плачено и на половина си заминав од тога немам собрано храброст пак да отидам а и инфекција ми се направи валда од восочиштето гнасно, којзнае колку души прават со еден исти 3 месеци не можев да се опоравам!
После менструација е многу помала болката А и сам е полесно, ти контролираш кога да повлечеш . Се спремаш некако хахахах
Леле секоја чест сама ако е депилираш, јас пробав еднаш со ленти ама неможев цела да ја тргнам па ајде ножички мали земав па сечев под лентата за да ја ослободам... другиот восок со топла вода и со масло го иставав.. ХАОС
Ако од аптека земеш 2-3 лентички , ти даваат и марамица. Марамицата користи ја привремено да го бришеш восокот. Потстрижни ги малце со ножичиња прво , и добро е што си ги сечела со мали парчиња полесно е. Сепак има врска и влакното , мене ми се помеки и ретки , али со тек на време со депилацијата оретчуваат... Само никако со брич , стануваат поцврсти.
Под пазуви пробав со депилатор и тоа летно време , и 3 дена Господ у пижами го видов. А за интимна идев на депилација и супер ми беше , иако првиот пат неможев да се движам после тоа. Сакам сеа сама да пробам , али со ленти страв ми е да не ми остане восокот. Прочитав дека имало некое шеќерно топче , и полесно било со тоа. Знае некој нешто за тоа?