Искрено, мислам дека ти е најдобро да почекаш некое време со депилацијата, и да се бричиш и тоа во правец на раст на влакната, а не обратно. Нема врска што ти е грозно бричењето, сепак за здравјето се работи. После некое време пробај со депилација со шеќерна паста, таа боли помалку затоа што се влече во правец на растот на влакната, а не како кај класичната депилација. Не би требало да имаш проблем воопшто. Инаку, депилација на интимните делови воопшто не се препорачува, Лилит убаво си напишала што е и како е, ама такви сме ние жените, ќе го правиме тоа и по цена на здравјето.
Јас денес бев на интимна депилација, ич не ме болеше, не се ни срамував од жената што депилира. па да се надеваме дека нема да ми се појават брунчиња или нешто посериозно
абе и да ти се појават брунчиња тоа се само 1-2 дена после се повлекуваат и не е ништо страшно.. па не на секој му е кожата иста, на некој му е понежна и осетлива, на некој му нема гајле од ништо
и мене ми излегоа ама немам појдено на доктор,де кажи ми што ти препорача и како ти поминаа?Јас имав само една жлезда и нјпрво кога ми испадна не знев што е мислев некоја внатршна брунка и стискав стискав цело време,сега ми ја снема ама ми остана темен белг на местото каде што претходно имав жлезда и ми е ногу грдо незнам како да го снема тоа....сега ми испадна нова таму подоле ама не ја стискам гледам почнува со текот на времето сама да се намалува,инаку постојано се депелирам...и ми многу грозно што ми испаѓаат такви де кажи ми што ти кажа докторот????
ПА моите жлезди беа страшни ми излегоа малку повисоко и дури најпрвин кога ојдев на доктор ми речеа дека е можно да е кила оти беше многу потечено но после бев на интернист и ми кажаа дека се жлезди , дека се појавуват од депелирање затоа што тие делови се многу осетливи , влакната се вадат од корен и со јако теглење предизвикуваат да се појават жлезди незнам точно како не заслушнав баш и ми препишаа едни апчиња Chymoral мислам дека се за оток и ми речеа повеке да не се депилирам оти можно е да се повторат ..... до сеа се бричев одкако ми излегоа жлездите но сеа планирам да се депилирам и тоа овие денови да ризкувам па ке видам со ке биде .... ја ти препорачувам да не се депилираш (мада е знам колку е грозно да се депилираш) барем додека ти поминат оти може многу полошо да биде , знам како ми беше на мене не можев ни да се движам
Ти не знаеш колку си среќна чим не те боли.... јас две години идам по ред ако не и повеќе и мнооогу ме боли
jas idam na depilacija vo salon, ama posle depilacija znaci posle nekolku dena mi raspukuva kozata ??? neznam dali nekoj imal vakov problem, neznam kako da se spravam??? se mackav so kanesten mi kazaa i nisto ne pomaga... e se mislam deka mi od toj vosok na depilacija deka tie od intima na druga intima bez razlika vikaat go frlam toa se lazgi ili pak topol vosok ima dezifekcija nema... poso sum videla vlakna u vosokot sto mi depilirala RACE !!! bese gadno... i mislam deka najdobro e doma... ama neznam kako ??? moze koa ke probam ke naucam haha a kakov vosok da kupam ili ako e podobro rollon ... no moze li so rolonot da se depilira intimata ??? fala Vi zenski ))
И јас сум многу проблематична за депилација,но после толку места сто сменив и салони сега кај што одам ми е најубаво и на сите блиски што им препорачав се презадоволни,ако сте заинтересирани ке ви дадам и бројче,башка се многу пријатни девојките јас кога одам и се релаксирам и меѓу другото за било каква инфекција на кожата ми кажуваат како да се справам едноставно си ја знаат работата ако ве интересира доплонително ке ви пишам,а цената е 500денари ладна и 600денари топла(зборам за цели нозе и препони,т.е. скроз ,ама без раце)
ЖЕНСКИ, ПОМАГАЈТЕ, СИТЕ ВИЕ ШТО ИМАТЕ КОЗМЕТИЧКИ СТУДИЈА. ИТНО ПРЕИТНО МИ ТРЕБА, УТРЕ НЕКОЈА ДА МЕ ПРИМИ ЗА ДЕПИЛАЦИЈА, ПОСЛЕ 7 ПОПЛАДНЕ, ВЕ МОЛААААААААААААААМ ЗАШТО НЕМОЖАМ ПОРАНО, А ПЕТОК МИ Е ВЕЌЕ ДОЦНА. (ЗА СКОПЈЕ ОВА) ПОМАГАЈТЕ МИ pleaaaaaaaaaaaaaaaaaase Ч)))
јас кога пробав со veet да ги депилирам нозете се беше ок,но кога пробав на раце ми се појави црвенило.јас мислам да не пробуваш плус таму кожата е многу понежна..не ставај хемикалии
Јас пак се депилирам со крема... Со брич ми е страв, а со ленти претежно боли... Препорачливо не е воопшто, штетна е кремата.
Јас секогаш на козметичар одев ама еве пред три дена дома сестра ми ме депилираше со восок рол он од Силк, и ептен убаво ме издепилира дури и од козметичар поубаво Многу е досадно со брич или крема треба на секои 3 дена, а вака со восок цел месец си раат.
Јас еднаш си купив крема за интимниот дел, ама не знам шо се деси, не ми ги извади ич, значи чекав 5 минути колку шо пишуваше, и повлекувам со тоа ништо не вади, ни едно влакненце, само кремата се тргна... и после тоа се распрашав и плус ми кажаа дека е штетно и си продолжив да одам на козметичар.. сеа ќе стискаме заби малку ама па од тоа поубаво нема цел месец раат си си...