Јас си се бричам. Безболно е, а и немам некој проблем. Е сега, тоа почесто ќе треба ама подобро тоа отколку со ленти сите ѕвезди да ги бројам.
И јас дома со вит ленти за интима се депилирам, може пола саат се мачам ама знам чисто и нема да се исфрлам. Еднаш сум била на козметичар ај што се исфрлив и мн брзо ми пораснаа Инаку после депилирање ставам крема од мелем ја има во зегин и не ми излагаат бубулици и немам црвенило
Женчиња, последниве 2 пати ме чеша многу после депилација. Некое чаре?! Еве погоре гледам пишала феминката за некоја мелем крема, па ако имате некој друг совет пишете.
Си се депилирав редовно на козметичар и тоа на месец дена , е сега периодов Спојлер се запуштив малце ,а за неколку дена идам на одмор па сакав да ве прашам дали да се потсредам нешто малце пред да отидам на козметичар или да отидам така? И да не ме боли повеќе вака поголеми?
Можеш малку со ножички да ги скратиш влакната,затоа што ако се подолги повеќе боли,а и ќе те скубе кога ќе го нанесува восокот. Само немој да ги скратиш премногу,затоа што нема да може да те издепилира. Да не бидат помали од 1,5 cm.
Леле, 1,5 цм е премногу како за депилација, ужасно многу. Се ежам од самата помисла како би било да ми повлече некој лента на толку долги влакна. Би ме здоболело! И секако ќе се кинат повеќе влакната така, предолги се. Мислам дека неколку милиметри се во ред и отприлика 4-5 милиметри се сосема доволни за успешно и колку-толку побезболно да излезат влакната без да се искинат.
Претпоставував, ама за секој случај пишав. Често низ муабет слушам некои вакви должини и останувам запрепастена.
Боди М. Само што сега скоро поскапија и целосна депилација (раце, нозе, препони, надусници) е 1050 ден.
Имам 12 години.Имам многу густи и долги интимни влакна. Кога ќе отидам на базент и ќе се соблечам во купаќи се гледа и тоа што треба и тоа што не треба.Дали е време да започнам на остранување влакна барем на препони, или сеуште сум мала?
Можеш да ги скратеш со ножички и после со брич. Ако е само за препони, нема потреба на козметичар. За џабе ќе фрлиш пари, кога можеш и ти самата да го направиш тоа дома.
^ Јас сум против бричење на препони и општо на интимните делови само полошо ќе си направи. Остај тоа што влакната веднаш ќе почнат да растат туку уште повеќе ќе зацврснуваат со бричење. Со оглед на возраста не мора уште од сега редовно да почнуваш да посетуваш козметичар за целосна депилација, но ете барем во лето може да отидеш да те средат или пак можеш и во домашни услови на го направиш тоа (ако се работи само за препони).
Пред малку гледав на youtube туторијали за бразилска депилација.. страшно ми изгледа.. Се мислам дали да пробам, до сега само препони, и тоа многу боли...