Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Презадоволна сум од шеќерната депилација во Александрија. Ако обична депилација со топол восок од 1 до 10 ме боли 8, шеќерна депилација ме боли 2. Да напоменам дека пред да се депилирам долго време се немав депилирано, влакната ми беа цврсти и долги, очекував да ме боли најмногу досега. Многу пријатно се изненадив, веднаш после депилацијата немав никакво црвенило, веќе наредниот ден отидов на одмор. По само една депилација влакната ми растат поспоро од обично и се проретчени. Девојките што работат таму се професионални и не даваат многу коментари ниту прашуваат несоодветни прашања - синдром на сите козметичарки :shake: Депилацијата со топол (и за една употреба) восок е најчесто 250 денари, шеќерната е 300, за 50 денари повеќе, топло препорачувам и нема да сменам повеќе (y)

На Antolinaa, Mishela, SWagger274 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Јас секогаш одев на восочна депилација, но кога една закачив инфекција - како ги викаа оние брадавички неможев 2 месеци да ги излечам мајко моја....прекинав, се бричам сега од страв и никомуууу никомуууууууууу не му препорачувам тие топли восочни депилации
    е сега оваа шеќерната - дали е за една употреба или не ??? знае некој да ми каже

3. Bethebest123

Bethebest123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
  4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.026
    За една е. Барем во Александрија. И јас имам само пофални зборови за нив. Ептен фини, пријатни без да масираат со прашања. Шириш нозе, си работи, за 7-8 минути си туто комплето готова. Си плаќаш и се гледаме за 1 месец или месец и пол зависи како ти растат.
    Еве ме, скоро година каде што одам таму и не планирам да менувам. Ни инфекции, ниту поткожни влакна имам + изретчени ми се влакненцата каде-каде..

На cresa-jagoda и jasmina00 им се допаѓа ова.
  5. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    586
    Катастрофа,

еднаш и јас така се излажав и се зезнав. Врска нема од депилирање. Ме искуба со депилацијата, пола не ги извади....
    Не си троши ни време ни пари.

6. Bethebest123

Bethebest123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    фала ти, претпоставував нешто дека не е во ред штом некој продава за толку пари купони... сигурно нема муштерии

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    Бев вчера на депилација. Сега ми се лупи,луѓе кожа теенка ко изгорена ми се појави кога ја тегнам-лупам на некои места ме боли. Што да правам? Да не е од многу жежок восок или нз. што занм не беше кој знае колку врел восокот но се трпеше.

Што да правам со лупењево? Ете и брунчиња ми излегуваат стиснав едно ми излезе гној и поцрвене..тоа се сиитни брунчиња :(

8. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Здраво феминки!
    Доколку сте заинтересирани како функциони и кои се резултатите од домашен епилатор (познат како ласерки епилатор за домашна употреба) или се размислувате да набавите, прочитајте повеќе на мојот блог http://inglelook.blogspot.mk/2015/11/silkn-glide-30000.html се надевам дека ќе ви биде од помош

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.280
    Не ти ставаат бебешка пудра после депилација?
    Кога се депилирав со восок, со мене си носев маслено марамче од оние што ги има по кутиите со ленти за депилација, а таму задолжително ми ставаа бебешка пудра.

Откако почнав да се депилирам со шеќерна паста немам таков проблем, инаку се нафрлав цела, навистина беше грдо за гледање.

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    14.417
    Дали некоја девојка има искуство со прва депилација по неколку месечно бричење на интимата? Дали е многу поболно од обично? Цел живот се депилирам, но последниве месеци се средував со брич. Сега ме фаќа страв како ќе поминам на депилација. Приметувам дека влакненцата ми се доста згуснати и ојачани.
    И што ми препорачувате? Ладен, топол восок или шеќерна паста? До сега не сум се депилирала со шеќерна паста, а сакав да пробам.

11. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    586
    Инфлуенс ти е само со шеќерна паста. Се наоѓа позади Капитол, ама не знам дали работат за викенд

12. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    586
    Па малку повеќе ќе боли бидејќи со бричење си ги „наострила“ влакната, но според мене ништо што не може да се преживее ;) . Јас пробав се, ама сепак се вратив на шеќерната. Најпедантна и најефикасна. Само внимавај за шеќерна подобро е влакненацата да бидат пократки, за да не те кубе.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Јас неколку пати :) Искрено јас и не гледам некоја разлика, нормално на козметичар, сама некако повеќе ме боли они сепак поубаво знаат каде како да повлечат.Јас открив дека мене восокот поубаво ми лежи од шеќерната на интимата и некако побрзо ми е.Мене неколку козметичарки ме имаат деплирано на различни делови од телото и на сите коментарот им бил дека влакната многу убаво и лесно ми се вадат.Еднаш по прилично долг период бричење отидев на депилација и со поткожни и по едно две депилирања ми се изгубија, нормално по некое тук таму остана.Во главно се чувствува разлика по само едно депилирање, одма се пооретчени и поспоро растат, а дека се чувствува разлика од брич кога се префрлаш на депилација и дека повеќе боли, јас воопшто немам забележанo :)

На Mishela и Avery им се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    14.417
    Секако дека на деплација во салон ќе одам. Еднаш во тинејџерските денови со другарка се депилиравме сами на нозете и завршив со испукани капилари, па на 40 степени јас носев фармерки хахахах . Веќе такви експерименти не правам :)
    Фала ти на одговорот, почнав да станувам многу сензитивна на болка, а и прв пат се бричам на интима и малку ме фати страв :)

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dilay

Dilay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    40
    Мене ми е поболно од обично.. али не е нешто што не се издржува. Од друга страна, ако ти се предолги влакната, или мислиш дека ти се премногу цврсти, според мене подобро ти е да одиш со топол восок овој пат ( поефтина варијанта, бидејќи како што знам за шеќерна паста едно топче е 250 ден, што е доволно за една цела нога при „нормална“ депилација )
    Е сега, изборот е твој, ја сакав само да ги посочам овие работи :)

16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Јас пак на нозе раце и воопшто цело тело сама се средувам, шекерната и ја најдов цаката и долго време си ги средував нозете со шекерна и ми помогна со поткожните влакна.После почнав да немам толку време за една депилација и со брич се поминувам.Мене брзо ми раснат, се депилирав порано на козметичар и по недела дена пак кратко не можам да носам, ме нервира тоа, јас секогаш сакам да сум мазна,посебно во лето и се поминувам со брич, ме мрзи да ги чекам кога само недела дена им трае ефектот :) A на рацете со восок за 15 минути сосе греење сум готова и тоа ми е супер:) Интимата не можам сама да ја средувам некако не успевам да се досредам и затоа одам на козметичар, инаку што можам сама средувам.А кој не се осеќа спремен подобро да не се почнува, другарка од топол восок заврши на хируршко, со длабока изгореница, со месеци се влечеше по прврски и уште има белег :)

17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    14.417
    Аххх, една од желбите ми е трајна депилација. Едноставно, мразам влакна! И јас се бричам летно време на нозете, зошто не можам да го чекам да ми пораснат влакната. Рацете повремено ги средувам со депилатор. Интима сама не чепкам :D освен сега што се зафркнав со бричот :) Фала ти мила уште еднаш на одговорите :*

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Love_Macedonia<3

Love_Macedonia<3 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    На козметичар одев до пред 1 година од кога почнав сама да се депилирам со шеќерна паста и супер ми е, не ме боли воопшто, првиот пат многу малку ама не е онаа болка како со восок

19. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    А каде точно се наоѓа овој салон?

20. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Лентички Вит домче , шо не се фатило -машинка и готова за 15мин. Толку ми е нехигиенскп по салониве, и да мења восок џабе, немаат ракавици , која со гнасни долги нокти шо пипала 100000 вагини пред мене... Одвратно!

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.