Zenski, kazete nekoj salon vo okolinata na Gjorce, Vlae? Da e so sekerna depilacija bi bilo isto super
Тоа со кожата што ти се лупи ке ја мачкаш со крема бекутан или масло, не е ништо страшно со тек на миење ќе ти се исчисти. Првиот пат кога бев на депилација истото ми се случи, па на следната депилација и сугерирав восокот да биде поладен, бидејќи мислев дека ми е изгорена кожана, но жената што ме депилира кажа дека на тој дел кожата е најосетлива и затоа така се правела.
Кожата при депилирање никако не смее да се лупи, нека не ве убедуваат во сенешто козметичарките. Кожата е осетлива, па ако девојката што ве депилира не си ја знае работата, можете да добиете такви "изгореници" на било кој дел од телото. На пример, јас добив такви страшни црвенила на нозете, бидејќи козметичарката, наводно со години и години искуство, не умееше да депилира, толку лошо ги трчаше лентите, страшна работа. Беше лето, навистина грозно изгледаше кожата додека да заздрави. Тоа "изгорено" е горниот слој од кожата кој е "одерен" и затоа пече и боли. Мој совет е да се намачкате со крема за изгореници и веќе да не одите кај таа козметичарка.
бев на депилација повторно кај истата и и кажав дека се лупев вели нормално е,не е секогаш и ста кожата..а и да не беше многу жежок восокот..но кога ме искуба лелее,ми поцрвене ко шливка да имам цц што ѓавол ме натера кај нејзе да одам
Jas odam vo Gjorce vo toj lokalot kaj so pisuva frizersko studio Viki (pred doma mebel se naogja ako si od gjorce sigurno znaes kade e tocno), ima i del za kozmeticko studio...zenata sto me depilira se vika Tanja i mnogu ubavo depilira, noze i intima so topol vosok onoj so e zlaten kako puter i e 500 den ako sakas broj pisi mi vo poraka
Girls, could u please tell me where I can buy wax for depilation ? In cassets and hot wax ... but professional, not like veet or depi which I saw in pharmacies or supermarkets mostly . Sorry for english, I just understand macedonian but can't speak )
Девојки, би сакала да ве прашам дали кога одите на шеќерна депилација, восокот е оној течниот или пак оној густиот во топче кој се растегнува врз кожата како мастика ?
Никаде. Сама дома се депилирам со топол восок, ама сакам да продолжам со шеќерен, па да знам како прават по салониве.
Jas za prv pat naletav na ovoj salon na fb,na znaev I kaj nas imalo vaka bas super, koja e od Sk ke si ima sreka
Јас . Задоволна сум, Кате депилира со шеќерна паста што самата си ја прави, мене лично многу ми одговараше. Штета што се преселив сега нема кој така да ме тинтра
Девојки кога се депилирате со крема дали ставате од неа на бемките што ги имате, или како ги средувате?Јас имам неколку и не знам што да им правам.И како да ги издепилирам убаво ваг.уснички а да не влезе кремата внатре зошто нели е штетна?
Zosto so krema se macis toa e isto kako so bric da se proagas, nema podobro od depilacija raat si 10 dena I poveke zavisi kaj koj kako posle koa ke pocnat da mi pod porasnuvaat si se proagam doma so puter za depilacija I raat edno 20 dena mazno cisto
Салонот се наоѓа после Католичка, улицата е Христо Смирненски бр.48, ова е локацијата на Google Maps. Цената за препони е 300, а за цели нозе е 800.