Интимна хигиена во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од katalina, 17 август 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    интимниот гел на нивеа го користам со години наназад и се покажал како добар со оглед на тоа што поминав 2 бремености до крај има и обичен и со камилица јас обичниот го користам поубаво ми мириса

2. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    jас користам интимен гел од авон,нема јак мирис и до сега сум многу задоволна од него :$

3. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Dali vi e pojacan mirisot na vaginata :?: eve nemam nikakva bakterija i slicno mirisot e jak iako se izmivam nonstop duri i gakickite mi mirisaat dali vi se ima sluceno mozno e od mnogute vitamini i cesto mokrenje grdo se osekam ova 1 pat vaka mi se slucuva dodeka ne bev bremena nikogas :puke:

[mod-kirilica:iuetjnpf][/mod-kirilica:iuetjnpf]

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас исто имам забележано кај мене, во последно време осекам како некоја појака миризба да имам таму долу, хехех а по неколку пати сменувам и гаки, исто имам и повеке исцедок бел,и на гаките како како жолти ми се :( и јас пред една недела правев и уринокултура и се , па се беше во ред :)
    веројтно е нормално тоа, а и може да ние од многутее витамини , јас пијам еден куп ( за имунитет , б комплекс, магнезиум, калциум, сега и за железото ) :?:

5. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    :D Женски на лаванда не може да мириса, сепак е вагина во прашање, плус зголемен исцедок, плус често мокрење, плус не користиме појаки миризливи купки, туку претежно се миеме со топла вода, и најбитно од се во внатрешноста се случуваат сериозни биолошки процеси. Жив организам е во прашање, се што е живо мора да има некаков мирис ;)
    Без паника, штом нема инфекции, ништо страшно.

На Delgadina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    еххе да така е, ама понекогаш од јас што мислам на тоа,и осекам ми се чини дека сите на околу можат да да осетат :lol:

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas mislam deka e od vitaminite i dr.preparati sto gi konsumirame.I jas isto zabelezav deka mi mirisa nekako kako kiselko,a baska i mn.mi tecese beluzlav sekret.Otidov na gin. I mi dade vaginaleti.Koga ke mi potecese,cinis niz pantalonite ke mi izlezese,a i mirizbata blak :puke:

8. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Исто е кај сите мислам, и дека е нормално, на брисеви кај некого може да покаже и кандида, што воопшто не е страшно на почеток. Се препорачуваат (ова од Д-р. Филиповски) Linex Lady вагиналети. Четиринаесет се во шишенце, 7 се ставаат по препорачана терапија и 7 пред денот на породување, да не се случи бебенцето (при природно породување) да си ја понесе кандидата (и да ја фати, не е тешко да се отстрани со камилица.

Нема потреба од секирации и нервоза заради исцедоци. Тоа е, ќе менуваме почесто гаќички :rofl: ќе избегнуваме миризлива тоалетна и ароматизирани секојдневни влошки. Тоа е.

9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.410
    аман од таа кандида во бременоста, никако да се излечи а е незгодна. Сакав да казам јас ги користев линекс леиди меѓутоа воопшто не ми помогнаа па кога се позалив на гинекологот таа само ми одговори е да многу пациентки ми се залат дека се не ефикасни. Сега еден месец земав да пијам lactogyn и да ставам вагиналети mycoril па ќе ви го казам резултатот. Инаку секоја вечер се измивам само со млака вода

10. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    изгледа се зависи од организмот, мене ми исчезна после терапијата со Линекс, ама еве си имам исцедоци проѕирни, нема мирис ама незгодно ми е менувам по три пати некогаш гаќи само поради нелагодното чувство на влажност :(

11. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    и јас си го имам овој проблем :lol: нормално е тоа да ни се случува во бременоста. не е страшно, се средува некако со редовно одржување на хигиена. и јас користам нивеа интимен гел,го трошам како алва :D сите интимни гелови на нивеа ми се убави. некогаш,кога не излегувам од дома, користам само чај од камилица,за да не претерувам многу со хемија :lol: Незнам дали ви се случува и на вас ама на мене мислам дека ниту еден антиперспирант не ми помага :lol: го користев гарниер пред бременоста па го заменив со рексона и од тој незадоволна бев па преминав на нивеа и тој не го бива :( пак чувствувам непријатна миризба :( а се туширам секој ден и секој ден ставам од антиперспирантот, за неколку саати делува и после мислам дека мирисам како да не сум се избањала неколку денови. мажот ми ми вели дека си замислувам и дека не мирисам лошо ама јас си знам дека од сожалување го кажува тоа :( некој совет? вие кој антиперспирант го користите? секако дека ова ќе трае до крај на бременоста ама барем да се ублажи некако ( знам дека прашањево не е за тука ама причината и за двата проблеми е бременоста затоа тука и го пишав)

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас неможам да поднесам ниту еден дезодоранс од почетокот на бременоста, од самата миризба се гушам
    :( и пробав со лејди спид стик, гелот шо е , и мн сум задоволна го користам повеке време и супер мие, пробај со него ;)

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :lol: во право си. како до сега не ми текна на него :fubar: додуша полесно ми е со спрејовите а гелов ќе треба да го чекам да се искуши :lol: :lol: :lol: мене не ми се лоши од миризба,освен при готвења на некои јадења а од парфеми немам галје,се давам во нив :lol: Заборавив да напоменам дека кога користам тоалет а не сум дома си користам влажни марамчиња,интимни. ми викаа дека биле штетни ама еве на мене и на бебето ништо не ни фали,брисевите ми се ок,уринокултурата исто е добра. практични се овие марамици ако сте надвор од дома, даваат чувство на свежина

14. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    И јас имав проблем со Рексона стикот откако забременив и затоа нарачав Алое ever-shield stick, на Forever (www.foreverliving.com). Чини околу 300 мкд ама трае еве го 4 месеци пакувањето е 92.1гр. Ама го изрекламирав :rofl: ама стварно вреди да си го има секоја трудница. Нема мирис и нема потење.

За парфеми, од Jungle-от на свекрва ми и Нарцисо Родригес црниот ми се враќа се што сум јадела последниве 4 месеци, и затоа користам само нежни летни парфеми. :lol:

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :lol: може ти се лоши од парфемот на свекрвати дека е нејзин :lol: мала шала :lol:

16. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    :rofl: :rofl: :rofl: можно е :rofl: :rofl: :rofl:

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    I jas zabelezav deka mn.poveke se potam,a recisi nikakva teska fizicka rabota ne rabotam.Izgleda za toa se 'vinovni' hormonite :) inaku koristam Lady speed stick gelot i zadovolna sum od nego-zasega!

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Труднички муабети

јас на мука сум :) не знам дали смееме секојдневни улошки ама јас дека цел ден на работа доле многу ми се мокри не се издржува... решение? :$ :lol:

19. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Труднички муабети

Подобро земи обични памучни од оние со мрежичка секојдневни не се препорачуват поради можни инфекции

20. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Труднички муабети

па памучни носам од оние домакинските ама џабе мокро си е мокро.. :worried: какви со мрежичка гаќи?