При првиот однос се кине мембраната (химен) која парцијално го покрива надворешниот дел на вагината. Во тој момент може, но немора да настане крварење, зависно од еластичноста на хименот. Послабо крварење може да се јави и при втор, трет однос. Значи или тече крв во моментот или не тече. Од каде ви е идејата дека таа крв се исфрла со менструација? Каде е таа крв пример 15 дена ако девојката имала однос на сред циклус? Чека 15 дена за да излезе? Менструалната крв доаѓа од ѕидот на матката и врска нема со крвта која настанува при дефлорација, која настанува наједностано кажано од кинење на мевцето.
Денес за време на односот имав мали количини бел исцедок. Прво помислив дека повторно ми се активирала кандидата, но откако свршив, дечко ми излезе од мене и се преплавив со таков исцедок. Не е скверт, бидејќи беше бел, а не проѕирен. Ме заплаши, бидејќи досега ми се нема случено истото. Што може да биде? Дали некаква улога има тоа што ми се плодни денови?
Најверојатно е било така поради плодните денови. Плус, не мора да значи дека мора секогаш исцедокот да ти е проѕирен. И да е бел, нема врска, само да не има ептен непријатен мирис (или пак да почне да ја менува бојата на зелено). А тоа што си се преплавила, ти е од напаленоста и природното навлажнување на вагината.
Zdravo na site ova e moj prv post i se nadevam na iskrena pomosh So dechko mi imame odnos vekje edna godina no ovojpat sum mnogu isplashena bidejkji mi docni skoro 2 nedeli Ednash ispadna da imame odnos dur imav dobieno i on se zdobi so nekakva infekcija na penisot so shto i mene pochna da me peche i duri imav i krvarenja 2-3 dena, dali bi mozelo da sum bremena ili premnogu se nerviram za dzabe??? neznam stvarno vekje shto da pravam ve molam za pomosh!!!
ГИНЕКОЛОГ! Не само за да провери дали си или не си бремена, туку и поради инфекцијата (што и да е) Ако мислиш утре/задутре да раѓаш, мораш да водиш сметка за сопственото здравје. Сакам да се надоврзам на претходните мислења за причините поради кои нема крв при првиот сексуален однос во врска со хименот. Постои (иако доста ретко) атрофиран односно закржлавен химен. Нема простор за грижи. Невиноста се губи при првиот сексуален чин без разлика каков е хименот и дали имало или немало крв. Кај секоја жена е различно, се е тоа НОРМАЛНО!
Оди на гинеколог,објасни му се и за инфекцијата и за доцнењето на мензис,ке те прегледа и ке знаеш,а ако сакаш направи си и дома тест за бременост ,ама јас би те советувала да си појдеш на гинеколог,поз
Женска обавезно оди на гинеколог да не стане полошо најубаво ке те провери и дали си бремена или пак станува збор за инфекција.ако можеш уште денес да не чекаш до понеделник поззз
Во урината забележувам мала бела лигава течност. Што е тоа? Скоро цел месец го имам. А и уште немам добиена а минатиот месец добив на 26. Во што е проблемот ?
Мојот беше на точно 13 цм и 7 мм. Боже девојко, мислиш дека тоа се мери? Претпоставувам дека се наоѓа од 1цм па натаму (кај секоја е различно). Па земи линијарот и измери па просветли не'.
Да не имаш некоја инфекција,можеби од депилација или од некои влошки кај мене се прави.Кај народот е познато како бело прање најчест причинител колку што сум информирана е некоја инфекција.Немој да се плашиш ако продолжи така појди на лекар,а јас го исчистив со чај од брусница доколку е од уретрата некој проблем.Позззз
Vaka sakam da prasam imam decko vo vrska sme dve godini i ne sme imale sex do sega i jas sum nevina i toj no do pred pet meseci probuvavme da imame sex bese mnogu nezen so mene na pocetok osekav bolka no posle nemase i mu rekov da prestane i se trgnav posle nekoe vreme pak probavme i mu vleze penisot malku ne celosno mozam da kazam pola no potoa nemase ni krv ni nisto dali treba odma da potece krv zaso koga pojdov vo wc posle pola saat vidov na gakite imav edna mala tocka, no pred 7dena mi zavrsi menstrucaijata pa velam da ne e nesto od toa poteklo deka bese edna epten mala tocka krv. Dali e mozno da sum se skinala. pls odg
Да множно е, всушност многу веројатно да е тоа, затоа што хименот не е многу длабоко така да пола или цел да влегол можно е да те скинал
Ти одговорив во друга тема, да си се скинала- очигледно. хименот (ако знаеш што е, најверојатно знаеш) се наоѓа на почетокот (влезот) на вагината. Да, не си веќе невина.
Денес е шести ден како ми доцни,градите и стомакот ми се многу подуени,имам предменструални болки во стомакот и половината.Бремена се надевам дека не сум,секогаш користевме заштита,кондомите не беа пукнати...Од што би можело да ми касни?Психата ме убива,мака ми веќе...
Не се секирај штом ги имаш симптомите кај и да е ќе ти дојде. И мене една недела ми каснеше па еве го конечно денес
Нормално дека јас за ова не можам да ти гарантирам ништо, сепак машко сум , но за да ти олеснам токму на психата малку, ќе ти кажам само дека поодамна имав девојка кај која и при најмала промена на времето, или кој било неочекуван настан, емоција, изненадување (позитивно/негативно) и’ се „пореметуваше“ циклусот. И’ доцнеше по 10-15 дена, и на почетокот постојатно бевме малце како потресени , но потоа се навикнавме . Кога доаѓаше пролет/се стоплуваше, кога доаѓаше есен/застудуваше, и прво нешто што знаевме е дека тој месец ќе и’ доцни, 5/10/15/па и 20 дена... Баш еднаш и’ доцнеше над 3 недели, и купивме тест за бременост, иако стандардно имавме односи со заштита, и бевме многу напнати, и моментот кога отиде кај мене во веце да го направи тестот, и’ стигна... Можеш да замислиш каков товар ни падна и на двајцата, инаку малку фалеше да почнеме да си зборуваме за родителски улоги. Едноставно опушти се, стресот е еден од најпознатите „пореметувачи“ на редовниот циклус, и кај и да е, наместо да колнеш што не ти стигнала, ќе колнеш што имаш добиено и се осеќаш неубаво.
Секој втор месец ова ми се случува.Се надевам дека наскоро ќе го колнам што е тука.. Многу ти благодарам,ова навистина ме утеши.