Женски,ајде мала помош,т.е поголема Денес со дечко ми пробувајќи да имаме односи,одеднаш дур се обидував да го ставам,него нешто го пецна таму долу ,и почна многу,ама многу крв да му тече.Немаше некоја отворена рана или слично,ама таму кај пределот на главичката,мислам дека од таму негде течеше крвта.Ај после се смири,ама кога пак го чепна,го стисна малку,пак почна многу да тече,после пак се смири,кога не го чепкаше. Што мислите,нешто посериозно е ова ,или? И што би можело да биде?
ја скинал може кожичката. Мислам дека не е ништо страшно ќе му помине ќе му зарасне. може да избегавата 2-3 дена секс ако е тоа. И ќе биде во ред. Може не сте биле доволно влажни и на сила и тоа се случува
Кожичката му е скината. Обично заради недоволна навлажнетост се случува. А можи и “на сила“ пробал да влезе, затоа. Мирувајте додека не престане да го боли, се ќе биди во ред. Не е ништо страшно
Би требало. Постојат нередовни, со доцнење добивања и слично. Мене се уште не ми е регулирано на колку денови добивам, а редовно имам секој месец. Немав само летово кога поради промена на климата ми се поремети и цел месец ми доцнеше, после пак по старо се врати. Не знам дали треба да одиш на лекар, нека каже некој со повеќе искуство.
Имам нередовен циклус, ,и се случувало да ми доцни и по 20 дена, да ми подрани 7-8... мислам дека немаш причина за грижа
Девојки за време на плодни денови мора ли секогаш да тече белузлава растеглива течност?Скоро секој месец го имам тоа,овој не приметувам.Денес ми е 12 ден од циклусот...Не би сакала и овој месец да поминувам низ тортурата доцнење на мензис.
си имаш многу убаво тука на фемина,ќе си ставиш дата кога си имала добиено последен пат и ќе ти се направи како табела и си имаш плодни-неплодни се http://www.femina.mk/здравје/интимно/календар-на-плодни-денови
е па на пример ако последно си добила на 15 значи плодни денови ке ти се 12,13,и 14 тоа се оние 2-3 дена пред менструалниот циклус и на пример ако ти завршило на 20 значи 21,22,23 ти се плодни денови се друго е неплоднооо значи 2-3 дена пред ПМС и 3-4 дена после ПМС
Sweety, многу си грешка. Напротив, деновите кои ги наброја се неплодни. Плодни денови е обично периодот oд 5 дена пред и 2 дена после овулација, а овулацијата најчесто настанува на 14тиот ден (доколку менструалниот циклус трае 28 дена) пред почетокот на следната менструација... Како и да е, треба да се има во предвид дека може да се остане бремена и во неплодните денови, само што шансите се помали, за разлика од плодните.
Женски, зачленете си се на www.mymonthlycycle.com и ви кажува кога овулирате и кога ќе ви дојде следниот пат досега не погрешило за мене... Бесплатно е,вреди да се проба.
Тој лепотанот што ги измислил вагиналетите, не помислил дека се ЗА ЖЕНИ, па дека треба со надградени нокти да се буткаат во вагината??? Мислам пример де... Бај д веј, можно ли е некоја повреда да се заработи? Гинекологот ми рече, само внимателно кога редиш, и ми повтори неколку пати, внимателно, та внимателно...
zdravo devojki jas sakam da ve prasam kako da imam normalen seksualen odnos. pred okolu eden mesec mu dozvoliv na decko mi i se soglasiv da imame odnosi i toj me pukna i mnogu bolese ili me bese mnogu strav neznam ni jas, imase krv i nemozev da izdrzam i sega sum puknata ama sekojpat koga probame mene me boli i nemozam da izdrzam, mnogu cesto se karame zaradi toa i sega sakam da mi kazete da me sovetuvate kako da go napravime toa kako da izdrzam. jas sakam da imame odnosi no ete nemozam da izdrzam pomagajte ve molam ....
имав една другарка со сличен проблем.Значи после првиот сексуален однос кој исто така бил болен за неа,сите наредни во рок од два месеци имаше болки,не се чувствуваше убаво.Беше на гинеколог,докторот и објаснил дека болката што ја чувствува е поради тоа што не била опуштена да не речам (влажна),и даде совет да имаат предигра а не само соблечи се и ајт одма секс Откако го примени тоа немаше никаков проблем и секако партнерот треба да биде внимателен.Доколку и вака немаш успех пробајте со некој лубрикант можеби ќе немаш болки.Се надевам дека понатаму ќе уживаш во сексот
Ohh be milooo, pa vie najverojatno uste ne ste zreli za seksualen odnos, i deckoti treba da ima poveke razbiranje za da imas zdrav seksualen odnos i za da ne te boli treba prvo dobro da si navlazneta ,odnosno prvo da imate dobra predigra ne odi toa taka sobleci gakite i stavi go... Pa uste tipot se luti i se kara...ZA da ne osekas bolka i da ti bide ubavo treba da imate dolga predigra da bides zapalena t.e navlazneta i toj da bide mnogu vnimatelen...Ne teba da ti predstavuva tovar kako da izdrzis tuku zadovolstvo da odvaj cekas da ti se sluci, ali najverojatno seute ne si zdrela za takvo nesto pa bi te sovetuvala da si pocekas uste nekoj period, a decko ti ako te saka i ako visinski te zasluzuva, ke ima raziranje i ke ja pocituva tvojata odluka deka ne sakas..Toa ne znaci deka nema da si se galite i da pravite drugi raboti..