Mе зачудуваш, јас не ни првиот пат кога имав сексуален однос ни после тоа немав крв воопшто али како што сум слушала на девојки на кои им течело им се случувало и наредните неколку односи да им тече, ако имаш болки или ако тоа трае повеке од неколку пати не знам друго што да ти кажам освен да идеш на гениколог..
А зошто да не здраво и нормално? Сексот е потреба, ако можете секој ден да имате односи, зошто да не...ако и на двајцата ви е убаво, тогаш не гледам проблем. Водете љубов онолку колку што сакате и можете. едит..со водењето љубов најмногу се трошат калории, плус и за време на оргазмот се лачи ендорфин, хормон на среќата..така што водете љубов, нормално е
Сакам да кажам дека кафеавиот исцедок продолжува и денес, вчера имав и малку крв. Не верувам дека сум бремена бидејќи не свршил во мене, но сепак се е можно бидејќи најчесто имаме незаштитен однос. Навистина многу сум исплашена, бидејќи како што кажав ова претходно ми се нема случено. Колку долго треба да трае крварењето ако сум во овулација?
Веќе напишав 2-24 часа, ако продолжи и утре да одиш на гинеколог, ако е повеќе од 24 часа веќе е патолошко меѓуменструално крварење, за кое може да има многу причини, почнувајки од абнормален менструален циклус, патолошка бременост и др. Ова не е за те плашам туку чисто да си сфатиш колку може да биде сериозна работата, и без размислување да одиш на гинекологија ако имаш крварење и утре.
здраво на сите знам дека е малку глупаво прашањето ама сепак би ве замолила да ми одговоритее... значи сакам да прашам какво е чувството моменталниот дечко вас да ви е прв а вие него не..?? позз...
Јас и дечко ми сме си први еден на друг, и среќна сум што е така. Ако имал некоја друга пред мене би ми било понезгодно, во смисол таа била подобра од мене, зошто јас сум неискусна нели Ама сепак, ако се сакате и ако му веруваш, не е толку важно тоа. Само заштита обавезно
Maж ми не ми беше прв, ниту јас на него. А вака кај тебе... Па подобро што е малце поискусен, барем ќе знае како полесен и побезболен да биде за тебе првиот однос. А она дека би било незгодно ако имал тој пред тебе, ма јок. Барем некоја го испраксирала
и јас од тоа се плашам....од искуствотоо...али сепак се тешам со една мислам дека никој учен не се родилл...xD и дека за се има прв пат.... сеа за сеа не сме размислувале многу за таа тема...ама сакав да прашам какво е чувството... фала на двете за одговоритее позз...
Да ве прашам Ако на првиот пат од нервоза итн снема природна навлажнетост што да правам? Да прекинеме и да се вратиме на предигра пак? .. :/
хехехе мислам зар неко треба да ти каже што да правиш? кога поставуваш прашање размисли што прашуваш. мислам тотална глупост да ти кажеме што да правиш со партнерот или да не сакаш да дојдеме да ти покажеме. знаеш ваквите прашања се тоталка безврска ајде да ти кажам задоволи го орално или било што сепак ти си знаеш како треба и што треба во сексот нема правила
Може да употребите и лубрикант, ама не е лошо да се опуштиш и да не размислуваш ништо-едноставно остави емоциите да те носат.
Не барав да ми покажете, сакав некој поискусен да ми одговори дали би било подобро да престанеме и да пробаме друг пат.. И Геа фала, тоа и планирав
Незнаев каде да го сместам мојов проблем... Но оваа тема ми се виде најпогодна за тоа. Имам проблем со влакната на градите поточно околу брадавиците. Мислам дека секој ден се во се поголем број. Незнам на кој начин би можела да ги отстранам затоа што многу се познаваат. И дали воопшто смеам да ги отстранувам. Многу се нервирам заради ова а најмногу од се ме плаши помислата да не се работи за некое хормонално пореметување. Ве молам за совет.
Голем дел од девојките го имаат овој проблем. Па дури и јас. Ги имам 2-3. И си ги вадам со чупалица. ДО сега ми се немаат појавено повеќе. А дали смеееме или не смееме да ги отстрануваме-не знам, грдо изгледа и како да не ги отстранам ?Ноу веј. Ако пак ти е страв да ги вадиш од корен, "шишај" ги со ножичка.
Еднаш (пред околу 6 месеца) пробав да ги "шишам" со ножичка, па извесно време не ми растеа толку. Е сега во последно време приметувам дека ги има повеќе. Инаку, можно ли е да е нешто поврзано со хормоните?
Штом се во поголем број, може да станува збор за некој хормонален дисбаланс.Тоа можеш да го забележиш,ако имаш појачана длакавост и на другите делови од телото.А воопшто не е страшно да ги отстраниш со чупалица.
Ако мислиш дека е некое хормонално пореметување, испитај си ги хормоните. Отиди кај матичниот лекар и побарај упат за испитување на хормони (објасни што е проблемот и ќе ти кажат кога да ги испиташ, ама мислам дека се испитуваа на третиот ден од мензисот).
Девојки да ве прашам нешто. Ми се појави некоја инфекција од депилација.Ми дадоа да се мачкам со бетадин и сега се ми е ок.Се мачкам веќе 2 ден. Е сега ме интересира дали можам да имам односи или да се воздржам треба периодов?
Воздржи се, бидејќи можеш да ја пренесеш инфекцијата на партнерот, па да си се вртите во круг со лечењето.