Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    ^^ а ти имаше тапа болка во стомакот? Јас чуствувам тапа болка на десната страна и се мислам дали можеби ова е резултат на циста.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Iмав, да, ама само некое извесно време и после ми помина, си размислував да не е можеби кога имам плодни денови и кога израчунав ми се погоди баш тој ден да ми се плодни деновите и можеби да е поради тоа, така да ништо страчно, немој да размислувач за цисти и глупости, се си е поврзано и е така како што треба да си биде, don`t worry ;)

3. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојки сакам да ве прашам, после првиот сексуален однос дали имавте пореметување со менструацијата, мислам да добиете порано,подоцна, да изостане тој месец или нешто слично?

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Јас лично немав,ама на многу девојчиња им се случува,не се секирај

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ти благодарам на одговорот, а дали можеби знаеш дали е тоа само првиот месец, ме интересира многу колку време е потребно за по првиот сексуален однос се нормализира циклусот?

6. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Имам болки во долниот дел на стомакот кај јајниците и кога ке земам силно воздух ме боли а и по малце ме пецка внатрешно,пред 1 недела бев на гинеколог и ми рече дека имам инфекција ама не ми препиша ништо терапија,ми рече да го почекаме пап тестот и тогаш ке видиме.Кога отидов имав чешање но сеа тоа како да ми се јавува поретко но на срамните усни тие помалите имам како една бубулица и толку многу ме боли ужас,вчера беше полна со гној и пукна сеа ми заздравува и не ме боли толку.незнам што е?што да правам треба да чекам најмалку 2 недели за пап тестот а осекам болки,што да пијам или да ставам вагиналети?хелп

7. love-20

love-20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    HELP

imam 20 g sakam da mi pomognete so vase mislenje za mojot segasen problem ------>
    Mi kasne veke 2 maseca so decko mi imam seksualni odnosi posleden pat toa bese na 25 ovoj mesec, vo janurai mesec mi kasnese cel mesec vo februari mi dojde nekade okolu 17 imav 5 dena no po nogu malku potoa mart pak ne mi dojde eva sega i april pak. Se slucuvalo da mi kasne no najveke mesec ednska do 2 pati vo godinata no sega e premnogu ve molam za vase mislenje (help) so da pravam ili so moze da bide ???

8. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    HELP

Девојче колку години и да имаш штом си се впуштила во сексуални односи веќе треба и да си свесна колку е важно да се оди на гинеколог. Отиди си на лекар нека те провери и ќе ти каже каде е проблемот, дали го има и како да се реши. За било која од нас да ти даде мислење имаш дадено премалку информации т.е. многу е важно дали си имала нормални циклуси претходно, дали имаш невообичаен исцедок или непријатен мирис, болни циклуси или пак проблеми со хормоните. Затоа најпаметно правец на гинеколог.

Исто така ако практикуваш незаштитен секс има шанси и да си трудна. Два месеца каснење и не е малку. Направи во најмала рака барем тест за бременост колку да си мирна, ама на твое место дефинитивно би отишла на гинеколог

9. love-20

love-20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    pa vaka ciklusot mi bese normalen sum zabelezala deka sekogas vo godinata mi kasni mesec dena i potoa mi se menuva datata na ciklusot, neprijaten miris nemam, momantalno bolni ciklusi nekogas da nekogas ne, odnosite so partenrot sekogas gi imame so zastita .
    fala za mislenjeto od vasa strana utre zimam test i resitelno podocna na ginekolog pozdrav

[mod-kirilica:2bzv5hsz][/mod-kirilica:2bzv5hsz]

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    HELP

Прво направи си еден убав тест за бременост, е потоа обавезно на гинеколог.
    Тоа е. :)

11. Ana-skopje

Ana-skopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    HELP

И јас секако би се сложила дека редно време е да отидеш на гинеколог. Па тој да утврди што точно се случува. Ако немаш матичен гинеколог јас би ти предложила да отидеш во Младинскиот центар во амбуланта Водно, јави се на тел02/3176-950 и закажи си. Јас сум нмгу задоволна од кај нив затоа што ем е бепслатно. имаат и ехо и све е фино.

12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    HELP

Тест - аптека- до 150 денари? Аман бре девојче не ли ти текнува прва работа во аптека и тест. Способна си за односи а не за да ти текне да купиш тест и да си ја смириш душичката и да не одиш на гинеколог ако е се во ред.

13. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Луѓе, последниве два дена премногу, ама премногу ме чеша таму долу, малку е и зацрвенето, а денес имав и бледо жолтеникав исцедок. Претпоставувам дека е некоја инфекција и сабајле се измивав со чај од камилица, го смири малку чешањето но сега пак почна. Само што излегов од туширање, и пак ме зачеша и тоа многу, до болка... Што друго може да направам за да се смири? Мислам дека негде прочитав нешто со кантарион, ама не се сеќавам точно... Некој?

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Утре потхитно да си земеш вагиналети канестен 3 што се и маст канестен и ќе ти помине одма, кандида е најверојатно, по твоето објаснување, така да ништо страшно, земи си ги вагиналетите и се ќе биди во ред ;)

15. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Се согласувам со претходниот одговор. Мене истото ми се има случувано, земам Канестен 3 (3 вагиналети се во пакувањето) и маст Канестен исто и веднаш ми поминува. Не се секирај, ќе биде ОК ;)

16. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Дали некој има користено таблети Флажил ? Сега се враќам од гинеколог и ми ги препиша овие.

Инаку ова ми е 4 пат како одам кај неа и последен.Сега и текна да ми препише нешто.
    Викам имам обилно бело прање со доста непријатен мирис и она што ке ми каже вика тоа е нормално,и јас сум имала на твои години.Па добро бе жено одеше ти така усмрдена не бараше решение ?2 пати до сега ми бараше крвна слика и мокраќа и за нареден пат пак ми бара.
    But there will be no next time.

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Вчера почувствував кратка, остра болка во стомакот, која се повторуваше на секои две-три минути. Откако ми помина почна да ми тече бело прање, погусто од обично. Еве и денес имам и тоа повеќе. Незнам што може да биде проблемот. Чешање или печење немам, се надевам не е некоја инфекција. Ве молам за совет. :(

18. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    А да ти направеше еден микробиолошки брис? Од напишаното мислам дека се работи за габична инфекција и Флажил таблети и вагиналети би требало да помогнат, сепак со брис е најсигурно да се одреди терапија.

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А ти правеше некакви испитувања (брисеви дали ти земаше)? Ај испитај си хламидија, зошто таа знае да биде досадна и тешко се лечи.
    Флажил ти ги препишала поради белото прање (но тие се појаки од Канестенот). Јас би ти рекла прво да испиташ сите брисеви, а потоа да ја земеш соодветната терапија.
    Со Флажил-от или ќе се излечиш или нема. Шансите се 50-50.

20. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Да, требаше да ми земе брис но потоа рече дека во моите години нема да покаже ништо. :?:
    ( Имам 17 години )