Штом дечко ти е толку прецизен и влага во тебе до граница ........ сигурно не си бремена. Како и да е - алал да му е ..... него и тебе алал да ти е, ем се е**ш ем си невина
девојки мене веке 2 дена,ме боли стомакот како да имам менструални болки,ама не цело време,одвреме-навреме,а немам манс.туку ми заврши пред 1-2 недели,да наведам дека наеднаш се залади многу времево,ако има врска со проблемов да сум настината или што?
девојки пред 2 дена ме болеше долниот дел од стомакот (каде што се јајниците) имав болки скоро цел ден незнам од што можи да биди а и вчера требаше да ми дојди а еве се уште не ми е дојдено .... незнам од што ме болеше да не е од настин или пак бидеќи треба да ми дојди? А и сега ми касни? Сето ова е нормално или пак нешто има ве молам пишете
Здраво девојки, јас ви пишувам да ве прашам да не знае некоја да ми каже нешто што се вика за рефреш на вагината немам инфекции , чуда и врагови, туку едноставно сакам некако што се вели да се освежам гушки
Не знам на какво освежување мислиш, ама јас на неколку месеци си користам кантарионови вагиналети, добри се да ги користиш и кога не ти е ништо, за имунитет доле
Е добро де најверојатно настината си,пиј чај, држи топло, и половината загреј ја...ако трае оди на лекар...
како прво јас би те советувала да почекаш уште малку, некако 15 години ми се премалку за стапување во сексуални односи. Доволно зрела ќе бидеш бар според мене оној момент кога првин ќе си расчистиш дали во случај на бременост ќе си подготвена на брак, како со сите сексуално преносливи болести..... размисли дали вреди да почекаш или не но бидејки не сум тука да попувам што е морално а што не еве ќе ти одговорам како да дознае. Па при следното мислување гушкање доколку имате интимно местенце фати го и погали го за неговиот орган и само шепни му дека сакаш да идеш до крај или предходно зборете каде и како ќе го направите тоа затоа што треба да си земете заштита и ред други работи сепак не е тоа тури вади бар според мене
девојки имам еден проблем.Пред некаде 2-3 недели се розболев т.е настинав и истиот ден и добив.Додека ми траеше менстуацијата значи нон стоп сум се чешала а посебно кога спијам.и после тоа се завраши мислам и настинката и менс.... и доле кога се погледнав имаше што да видам.Кожата цела ми се лупеше а највеќе околу препоните и надоле продолжуваше до анустот.Ми кажаа дека ми паднал имунитетот и затоа така ми станалао.Се мачкав со канестен мас и ми помогна колку толку но сеште ме пецка и боли измеѓу анустот и вагината таа кожичка сто е.Што може тоа да биде дали е нешто страшно
Чудно. Јас и да имам чешање, ми поминува со менструацијата. Паралелно не ми се случило. Најдобро да си го зајакнеш имунитетот и да посетиш гинеколог. Ке ти каже под какви услови ти се случило и што да правиш за превенција. Ке добиеш, затоа те боли. Не плаши се. Ако потрае недобивањето и болките, обрати се на гинеколог. Какво е тоа освежување? Јас кантарионови вагиналети од мака користам, не за освежување. Ама на природна база се, можеш да си ги земеш ако веќе сакаш.
посети гинеколог може ти е некоја инфекција, а и смени ги улошките што ги користиш може ти прават иритација и придонесуваат до тоа.