Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. bebufce

bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Нема потреба да се плашиш т.е. јесте дека секој има страв од тоа ако не е подготвен за бременост..Ама ако пазите нема да се случи тоа...Ако се чуствуваш дека си спремна направи го тоа ако не не го прави :)

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Читам имаш 20 години,ако стварно го сакаш дечко ти ако си спремна направи го тоа,а за останување бремена нема што да се плашиш,ќе си пазите,не е тоа туку така,треба да сврши во тебе за да останеш трудна,ако толку се плашиш имајте си односи со кондом и ќе бидеш посигурна,иако мислам нема потреба да се плашиш околу ова,освен ако не си сигурна дека со него сакаш да ти биде првиот пат.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130

Сакам да ми биде со него, но некако сакам уште малце да почекам, истовремено мислам дека нема што да се чека веќе еднаш мора да бидне, уф тотално збунета сум :( секако дека со кондом ќе имаме , но тогаш ми текнува на она, па што ако пукне кондомот, па ако останам бремена од предсемената течност, многу голема плашливка сум и само си увртувам нешто :envy:

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Имајте си односи со кондом, така ќе бидеш заштитена од несакана бременост и ќе ти биде мирна главата. Мислам дека нема потреба да се плашиш толку, ќе си пазите и се ќе биде во ред. :) А шансите да останеш бремена од предсмената течност се мнооогу мали, да не речам никакви.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Анастасијаки па имајте односи со кондом ама сепак нека сврши надвор од тебе, на стомак на пример...
    така нема да има никаква опасност од бременост ;)

6. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Мене некако не ми е јасно , каков совет всушност бараш на форумов? Дали да имаш или не односи со дечко ти?!?!?!?! Хелоооооуууу
    Значи доволно си возрасна да знаеш нешто барем за односи (сексуални ) со партнерот.
    Ако мислиш дека си спремна на тој чекор, направи го тоа и немој да мислиш дека туку така се останувало во блажена состојба. Какво е тоа размислување, а ако пукне кондомот?!?!?!?!? Мене навистина не ми е јасно, во кој век живееме, постојат милиони начини на заштита, постојат деј афтер таблетки , значи опушти се и уживај.
    Ако навистина имаш 20 години како што си пишала, мислам дека нема потреба од паника
    Поздрав и убав помин :$

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас мислам дека нема од што да се плашиш ако му веруваш на дечко ти. За почеток нека биде со кондом, па и не мора да свршува во кондомот, така правеше мојот на почетокот. После кога ќе си тргне работата, можете и без кондом, поубаво е , само се зависи од него, се е во негови раце, колку тој може да се контролира. Верувај ако вие не сакате, ништо не може да се случи. Не знам на кој му текна да ја спомне таа предсемена течност, па сега сите девојки се плашат и да помислат на секс. Јас на 20 години не ни знаев што е тоа, буквално не се замарав со ништо, му верував на дечко ми и тоа беше тоа.

8. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Имам 20 за некој месец и 21 :D не барав совет дали да имам или да немам, туку како да престане да ми се врти во глава тоа :( а во врска со тие деј афтер таблети гинекологот ми рече да не употребувам такви бидејќи имам многу нередовна менструација и полицистични јајници :( затоа и имам такви размислувања :doh: Како и да е фала :*

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Со предходниот дечко одевме доста долго време и планиравме да почнеме со секс. Мене секогаш ми се вртеа овие прашања низ глава и бев претерано неодлучна. Ми беше страв од се и сешто. Сега сфаќам дека тогашедноставно не сум била спремна, не сум била сигурна дали сакам да го направам тоа баш тогаш и баш со него. Прв ми беше сегашниот дечко, и тоа по многу пократка врска. (Денес правиме 8 месеци) и сме поминале низ се и сешто и стресови и нервози и пукнати кондоми, ама ни еднаш немам помислено дека не требало да го направам тоа. Вистина е дека не сум спремна за дете, дека сум уште премногу млада за да бидам мајка, ама со доволна предпазливост тоа нема да се случи додека ти не посакаш. Инаку и јас имам нередовна менструација, ама кога се мора се мора. Подобро би ги испила таблетите отколку да останам бремена.

10. dobra

dobra Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    sakam da ve prasam dali nekoj probal seks so lubrikanti i da mi objasni nakratko kako se koristi i kako e seksot so toa pozdrav pisete

11. dobra

dobra Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ako e toj vistinsko masko devojki ne se plasete nema da ostanete bremeni zatoa sto vistinskoto masko znae koga treba i kako.jas imam seksualni odnosi veke dve godini i nnikogas dosega se nema sluceno toa i veke edna godina imame odnosi bez zastita nitu jas zemam piluli nitu toj koristi kondom.ne postoi nesakajki i neznaejki sekogas se znae toj sigurno znae ama ne kazuva.i pilulite ne se mnogu zdravi za koristenje

12. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Синоќа пробавме со дечко ми :$ влезе неколку пати ( до пола) и престанавме затоа што мене ме болеше :( сабајлево пробавме пак, овој пат влезе малце повеќе од пола :$ но пак престанавме затоа што пак ме болеше :envy: сега кога идам да мокрам чуствувам како некое печење, и после тоа печење и блага болка таму доле( само од деснта страна :?: ) која трае неколку минути. Од што може да е? Би можело да е од кондомот или пак од тоа што не бев во можност да се измијам ( само се избришав со марамици) |(

13. maca-23

maca-23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    179

14. LoveAngel

LoveAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Според мене ( по што и на мене ми се има десено а знам и многу луге што им се има случено истово) мислам дека не си била доволно навлажнета т.е. запалена :tmi: јас сум со дечко ми веке 3 години па знае вака да ми прави кога избрзаме со сексот, со мала предигра. а ако сакаш би ти дала совет да се опуштиш повеке и едноставно да уживаш кога веке преминувате во следна фаза ;) или едноставно тргнете ја мислата ,,, сега ке имам секс,,, и уживајте во милувањата а сексот ќе следува сам по себе :$ . Инаку болката би можела да е последица и од измрзнато :lol:

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Можно е да имаш некаква инфекција. Оди на гинеколог ако продолжи.

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Исто ми се случи и мене после првиот однос, само што кај мене тоа печење исчезна после два дена. Ако продолжува, ќе мораш на гинеколог.

17. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130

Го нема повеќе :) се измив вчера убаво и помина :)

18. peperutce27

peperutce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Дали има шанси да сум бремена, немав имано сексуални односи околу година и половина, имав пред 2 недели и требаше да добијам токму пред 2 дена, претходно имав нормален период сега ми доцни малку, и загрижена сум. Дали има шанси да ми се пореметил периодот бидејќи немам имано сексуални односи многу одамна? Инаку односите беа со кондом, партнерот тврди дека не евакулираше во мене, и дека само еднаш почнал само за секунда и веднаш го извадил, а кондомите проверивме дека не се пукнати. И?

19. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Peperutce ти одговорија во друга тема. Најеројатно не си бремена.

20. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Пеперутче на сите могучи теми го поставила прашањево, изгледа е ептен загрижена, али стварно нема шанси да си бремена драга. Па дајте бре луѓе информирајте се малку како се затруднува, читнете некое брошурче :!:

Така се останувало бремена, па ако беше толку лесно немаше луѓето со години да се обидуваат