Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ууу може да пукне,затоа пази малку,а дали ти е болката од тоа не знам.

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Сега не ме боли повеќе само додека влагаше, а може ли да се спречи тоа пукање некако? Како да се пазам ;( ах леле конечно решив да почнам со овие работи и што ми се дешава ;(

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Абе смири се,не паничи.
    И јас имам циста,и дур не ми помине решив да немам секс.
    А ти можеш да внимаваш,да немаш грубо односи,див секс,знаеш :D
    Нежно . :)

4. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Сега не ме боли повеќе само додека влагаше, а може ли да се спречи тоа пукање некако? Како да се пазам ;( ах леле конечно решив да почнам со овие работи и што ми се дешава ;([/quote]
    Абе смири се,не паничи.
    Нежно . :)[/quote]

Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози :( Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај :( Поголема плашливка од мене значи нема :x |(

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Абе смири се,не паничи.
    Нежно . :)[/quote]

Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози :( Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај :( Поголема плашливка од мене значи нема :x |([/quote]

E како не ти кажале дали се водни? :^)
    Отиди ти,и прашај баш тоа,какви се.
    Мене одма ми кажаа дека ми е водна оваа...

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    И мене ми се има случено истово... И немаш поим колку се исплашив. Прашав гинеколог и ми рече дека не е ништо страшно, понекогаш е можно да ти се продолжи менструацијата. И тоа што си настинала може да има влијание. Така да мислам дека не е ништо страшно. :) Можеш да се консултираш со гинеколог ако пак ти се случи истото.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Абе ја секако планирав да одам на гинеколог, ама за ПАП не за ова :D Ај ке почекам ден два (еве денес помалку имам) па ќе му кажам на следното одење

8. milena.ku

milena.ku Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bolki za vreme na sex

Zdravo nova sum na forumot,vsustnost specijalno za ovaa prasanje se registrirav na forumov.Sakam da prasam dali nekoj znae da mi kaze do sto moze da bide i zosto mnogu cesto mi se slucuva da cuvstvuvam bolki za vreme na sex.Znaci ne sekogas megjutoa mnogu cesto mi se slucuva za vreme na sex da pocustvuvam bolki na predelot nad jajnicite nekogas od levata nekogas od desnata strana.Dali nekoj go ima slicniot problem kako i jas ili dali nekoj znae da mi ogovori do sto moze da bide toa.Vi blagodaram odnapred!!!

9. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Bolki za vreme na sex

Можеби треба да пробате во некоја ралична поза, можеби е до позицијата на твојата матка или слично. Сексот е задоволство а не болки, оди на гинеколог најубаво ќе ти кажат. ИСто така може да те боли ако треба да добиеш или како што реков до позата. Мене ми се случувало некогаш да ме заболува, ама тоа е кога треба да добијам и мн ретко, што значи ако те боли и понатака и подолго правец на гинеколог. Таму се ќе ти кажат.

10. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Јас исто би ти посоветувала да си отидеш на гинеколог, ќе те прегледа, ќе прашаш и така ќе си најсигурна. Инаку, мене ми се случувало некогаш да имам болки кога имам инфекција, како Кандида на пример, а ми се случувало и да имам болки од цистите што ги имам. Немој да се плашиш или да паничиш, затоа што сепак не сме сите исти, значи кај секого е различно. Најубаво правец на гинеколог, па ќе видиш. Поздрав :)

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Можеби е до позата или не си доволно опуштена-запалена, а можеби имаш и некој здравствен проблем. Не би требало да те боли

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози :( Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај :( Поголема плашливка од мене значи нема :x |([/quote]

E како не ти кажале дали се водни? :^)
    Отиди ти,и прашај баш тоа,какви се.
    Мене одма ми кажаа дека ми е водна оваа...[/quote]

Кога пукаат цистите се осеќа болка но немора да значи. А со секс т.е пенисот неможе да отиде до јајникот и да ја пукне - ај не се филмајте. Цистата едноставно созрева и потоа пукнува ако се од оние што пукаат, а ако се од оние што не пукаат и мора лечење или некаков си захват тоа најубаво ќе ти каже гинеколог. Болката може да се јави ако не си доволно опуштена- запалена

13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојки вчера ми беше терминот за добивање иако ретко се случува на време да добијам, е сега приметив дека имав малку кафеав исцедок и мислев дека сум добила и покрај фактот што немав болки во стомакот, а обично секогаш имам и тоа многу! И денеска исто продолжува само кафеаво. Не знам дали е менструација или нешто друго, на пр настинка...? Не сум сексуално активна, значи бременост или некоја таква инфекција не е. Најмногу ме чуди како што пишав тоа што немав болка, а до сега не се случило така уште од кога добив прв пат пред 7-8 години

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Би те советувала да почекаш , може уште не пробило па затоа имаш само кафеаво, па и немора да значи дека секогаш кога ќе добиваш ќе имаш болки. И самата кажуваш дека не ти е толку редовна менструацијата, и затоа што не си сексуално активна нема место за паника. Може да е во прашање и обична настинка.

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    сигурно е настинка, или можеби се прочистуваш, јас мислам дека ќе добиеш за ден-два. :)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Значи ќе се откажам јавно од сексов :devil: еве веќе како 5-6 пати имав односи а мене сеуште не ми е убаво :devil: ;( згора на тоа иако ја нема веќе онаа типична болка, ме болат јајниците (кога влага цел), во некоја поза повеќе , во некоја помалку :envy: не сакам веќе да е вака, сакам да ми е убаво како на сите ;( ;( ;(

17. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    Прво, користете лубрикант.И тоа многу.
    Второ,дечко ти нека го допира твојот клиторис пред и за време на пенетрацијата.Ке се навлажниш и ќе бидеш многу пофлексибилна,плус убаво ќе ти биде.
    Трето,дечко ти нека не влегува со сила.Пробајте неколку пати до пола,и види како ќе се чувствуваш.Не е пишано правило дека мора до крај да влезе за да ти биде убаво.Постепено само.
    Четврто,на дечко ти може малце му е "крив" пенисот,па забегува малце во лево или десно наместо право,така да врши притисок на еден од вагиналните зидови од внатрешноста.Изворот на болката е ретко на истото место на кое ја чувствуваш болката.
    Петто,може не сте сексуално компатибилни.Полнач за Nokia не одговара на Sony Ericsson :)
    За крај, не е лошо и да си посетиш гинеколог,и отворено да поразговарате.

Инаку немој да се откажуваш од сексот :)

На Srekicka, anastasijaki и karak им се допаѓа ова.
  18. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Неостварена желба на мојот дечко му е да сврши во кондом додека е во мене.. да дозволам?! :?:

19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сум го пробала тоа еднаш, али само еднаш :D јас имам пореметен мензис и скоро секогаш ми касни. Немавме никакви последици али ипак страв ми беше :) сега гледам дека немало причина за тоа, кондомот беше исправен :D се си беше во него... Ја би ти рекла да пробаш, споредено со моето искуство. Али користете квалитетен кондом, како на пр. Durex. друг неиде во предвид :D ;) поздравче...

20. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Па не би требало да се случи нешто, сепак прво проверете дали кондодмот е исправен :)