Сега не ме боли повеќе само додека влагаше, а може ли да се спречи тоа пукање некако? Како да се пазам ах леле конечно решив да почнам со овие работи и што ми се дешава
Абе смири се,не паничи. И јас имам циста,и дур не ми помине решив да немам секс. А ти можеш да внимаваш,да немаш грубо односи,див секс,знаеш Нежно .
Сега не ме боли повеќе само додека влагаше, а може ли да се спречи тоа пукање некако? Како да се пазам ах леле конечно решив да почнам со овие работи и што ми се дешава [/quote] Абе смири се,не паничи. И јас имам циста,и дур не ми помине решив да немам секс. А ти можеш да внимаваш,да немаш грубо односи,див секс,знаеш Нежно . [/quote] Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај Поголема плашливка од мене значи нема
Абе смири се,не паничи. И јас имам циста,и дур не ми помине решив да немам секс. А ти можеш да внимаваш,да немаш грубо односи,див секс,знаеш Нежно . [/quote] Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај Поголема плашливка од мене значи нема [/quote] E како не ти кажале дали се водни? Отиди ти,и прашај баш тоа,какви се. Мене одма ми кажаа дека ми е водна оваа...
И мене ми се има случено истово... И немаш поим колку се исплашив. Прашав гинеколог и ми рече дека не е ништо страшно, понекогаш е можно да ти се продолжи менструацијата. И тоа што си настинала може да има влијание. Така да мислам дека не е ништо страшно. Можеш да се консултираш со гинеколог ако пак ти се случи истото.
Абе ја секако планирав да одам на гинеколог, ама за ПАП не за ова Ај ке почекам ден два (еве денес помалку имам) па ќе му кажам на следното одење
Bolki za vreme na sex Zdravo nova sum na forumot,vsustnost specijalno za ovaa prasanje se registrirav na forumov.Sakam da prasam dali nekoj znae da mi kaze do sto moze da bide i zosto mnogu cesto mi se slucuva da cuvstvuvam bolki za vreme na sex.Znaci ne sekogas megjutoa mnogu cesto mi se slucuva za vreme na sex da pocustvuvam bolki na predelot nad jajnicite nekogas od levata nekogas od desnata strana.Dali nekoj go ima slicniot problem kako i jas ili dali nekoj znae da mi ogovori do sto moze da bide toa.Vi blagodaram odnapred!!!
Bolki za vreme na sex Можеби треба да пробате во некоја ралична поза, можеби е до позицијата на твојата матка или слично. Сексот е задоволство а не болки, оди на гинеколог најубаво ќе ти кажат. ИСто така може да те боли ако треба да добиеш или како што реков до позата. Мене ми се случувало некогаш да ме заболува, ама тоа е кога треба да добијам и мн ретко, што значи ако те боли и понатака и подолго правец на гинеколог. Таму се ќе ти кажат.
Јас исто би ти посоветувала да си отидеш на гинеколог, ќе те прегледа, ќе прашаш и така ќе си најсигурна. Инаку, мене ми се случувало некогаш да имам болки кога имам инфекција, како Кандида на пример, а ми се случувало и да имам болки од цистите што ги имам. Немој да се плашиш или да паничиш, затоа што сепак не сме сите исти, значи кај секого е различно. Најубаво правец на гинеколог, па ќе видиш. Поздрав
Можеби е до позата или не си доволно опуштена-запалена, а можеби имаш и некој здравствен проблем. Не би требало да те боли
Јас имам повеќе цисти, ама никој ми нема кажано какви се дали се водени или некакви други, а имам идено на повеќе гинеколози Понеделник обавезно идам да прашам дали има опасност од пукање и што да правам во таков случај Поголема плашливка од мене значи нема [/quote] E како не ти кажале дали се водни? Отиди ти,и прашај баш тоа,какви се. Мене одма ми кажаа дека ми е водна оваа...[/quote] Кога пукаат цистите се осеќа болка но немора да значи. А со секс т.е пенисот неможе да отиде до јајникот и да ја пукне - ај не се филмајте. Цистата едноставно созрева и потоа пукнува ако се од оние што пукаат, а ако се од оние што не пукаат и мора лечење или некаков си захват тоа најубаво ќе ти каже гинеколог. Болката може да се јави ако не си доволно опуштена- запалена
Девојки вчера ми беше терминот за добивање иако ретко се случува на време да добијам, е сега приметив дека имав малку кафеав исцедок и мислев дека сум добила и покрај фактот што немав болки во стомакот, а обично секогаш имам и тоа многу! И денеска исто продолжува само кафеаво. Не знам дали е менструација или нешто друго, на пр настинка...? Не сум сексуално активна, значи бременост или некоја таква инфекција не е. Најмногу ме чуди како што пишав тоа што немав болка, а до сега не се случило така уште од кога добив прв пат пред 7-8 години
Би те советувала да почекаш , може уште не пробило па затоа имаш само кафеаво, па и немора да значи дека секогаш кога ќе добиваш ќе имаш болки. И самата кажуваш дека не ти е толку редовна менструацијата, и затоа што не си сексуално активна нема место за паника. Може да е во прашање и обична настинка.
Значи ќе се откажам јавно од сексов еве веќе како 5-6 пати имав односи а мене сеуште не ми е убаво згора на тоа иако ја нема веќе онаа типична болка, ме болат јајниците (кога влага цел), во некоја поза повеќе , во некоја помалку не сакам веќе да е вака, сакам да ми е убаво како на сите
Прво, користете лубрикант.И тоа многу. Второ,дечко ти нека го допира твојот клиторис пред и за време на пенетрацијата.Ке се навлажниш и ќе бидеш многу пофлексибилна,плус убаво ќе ти биде. Трето,дечко ти нека не влегува со сила.Пробајте неколку пати до пола,и види како ќе се чувствуваш.Не е пишано правило дека мора до крај да влезе за да ти биде убаво.Постепено само. Четврто,на дечко ти може малце му е "крив" пенисот,па забегува малце во лево или десно наместо право,така да врши притисок на еден од вагиналните зидови од внатрешноста.Изворот на болката е ретко на истото место на кое ја чувствуваш болката. Петто,може не сте сексуално компатибилни.Полнач за Nokia не одговара на Sony Ericsson За крај, не е лошо и да си посетиш гинеколог,и отворено да поразговарате. Инаку немој да се откажуваш од сексот
Сум го пробала тоа еднаш, али само еднаш јас имам пореметен мензис и скоро секогаш ми касни. Немавме никакви последици али ипак страв ми беше сега гледам дека немало причина за тоа, кондомот беше исправен се си беше во него... Ја би ти рекла да пробаш, споредено со моето искуство. Али користете квалитетен кондом, како на пр. Durex. друг неиде во предвид поздравче...