Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да знаеш, и мене после првиот пат ми беше така, ние и кондом имавме а јас после тоа бев преплашена дека можеби сум бремена, а немаше теоретски шанси за тоа. Освен тоа цел ден крварев, и имав некакво пецкање доле, какви мисли ми поминаа низ глава да знаеш. Ама нормално е тоа, ќе се среди се, сепак прв пат ти било.

2. k.r.i.s.t.i

k.r.i.s.t.i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    50
    Луѓе???? :worried: Дали на некоја од вас ви се имам случено да испушти звуци низ вагината,мислам онака како гасови,како да прдиш :$ ????Ми се нема никогаш случено тоа и многу ми е незгодно!!Боже сачувај,сигурно не сум се усрамила :$ :$ :$

3. Awr

Awr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    :worried: Значи да почекам.. да видам и менструацијата далии ке дојде навреме... или ке ми доцни сега е сеуште рано и многу се малку шансите и нема причина за страв, така?!

4. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Да да се случува :rofl: мене кога ми се случи се изпострамив :$ се укочив :D нормално е бидејќи за време на сексот влегува малку воздух во вагината , ништо страшно нити пак страмно и на порничи се случува тоа ахахахахаха

На k.r.i.s.t.i му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Верувај дека немаш причина за страв, шансите се минимални скоро никакви.

6. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    Sakam da prasam dali e normalno za vreme na sexot da se osekat bolki na jajnicite mislam za delot od sexot koga penisot e celosno vnatre

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929

Да нормално е... Посебно кога пенисот е целосно внатре, ова пред се може да зависи од положбата на матката, а и вагината си има свој капацитет, се што е над таа граница може да биде болно. Обидете се да најдете кои пози ви одговараат најмногу...

8. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    речиси во секоја поза ми се случува истото и се плашам да не ми се измрзнени јајниците или слично а на некој начин е не го задоволувам дечко ми како што треба, барем јас мислам така иако тој ме разбира

9. LaNeige

LaNeige Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да ве прашам, бидејќи сум помлада, 16 години, и имам односи со постојан партнер, нам многу ни смета кондомот, поточно кога го ставиме, неговиот пенис веќе не е во ерекција. Па не ни се ризикува така, слушнав за таблети Jasmine. Ако може да ми кажете колку чинат и дали треба рецепт од гинеколог. Благодарам.

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Не се обидувај сама на своја рака,најдобро оди на гинеколог кој според твојата возраст,ќе одреди кои се најдобри за тебе..

11. LaNeige

LaNeige Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Па не знам колку можам да отидам бидејќи моите не знаат, сепак фала на мислењето.

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сите таблети за контрацепција одат исклучиво со рецепт. Баш се зачудив пред некој ден земав Диане 35 и од 250 и нешто, ги земав за 170, што е за пофалба - не може секој да си дозволи ако се поскапи. Нема ништо срамно ако одиш на гинеколог, само информирај се подобро околу таблетите - како, што се пијат. Би ти објаснила ама со гости сум. :)

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130

И мене ми се случува истото, кога е целосно внатре ме болат, и скоро во секоја поза ме боли :envy: мислам дека е нормално, многумина ми имаат кажано дека тоа е честа појава. :doh:

14. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Таблетите Jasmine ( исти се како Norlevo) се пијат доколку партнерот сврши во тебе најдоцна до 72 часа по свршувањето . Но тоа се хормонски таблети и не се препорачува честа употреба само за итен случај. :!: Консултирај се со гинеколог за контрацептивни таблети.

15. LaNeige

LaNeige Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Благодарам, ќе се потрудам да одам на преглед, само да дознаам колку чини, и да најдам добар гинеколог. Па би требало да има упатство да употреба на нив. А дали е нормален проблемот со кондомите, има ли решение? Пробавме 4-5 пати, се научивме да го местиме, но нема 10 секунди, и веќе не е во ерекција...

16. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Да :D Тоа најчесто се случува кога е доги поза :D Ништо страшно, како што ти кажаа тоа е бидејќи навлегува воздух и при влегувањето на пенисот се истиснува тој воздух и доаѓа до испуштање на таков звук, како прдеш :lol:

17. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    A има некакви последици од големи болки?

18. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мислам дека е нормално, и мене ми се случува понекогаш, најчесто кога не сум доволно опуштена и тоа само во некои пози. :)

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Таблетите Јасмин се исти како Диане 35, се пијат 21 ден, се прави пауза од 7 дена во која треба да добиеш менструација. Да не те збуни постот со девојчето кое рече дека се исти со Норлево, тие се таблети за ден потоа, немаат врска со овие за контрацепција. :)

Ако одиш на гинеколог, најдобро ќе ти објасни. Ги пиеш по една на ден, во исто време отприлика. Исто се користат и за, хм, како да се изразам, регулирање на хормоните. :D Јас ги пијам затоа, ја намалуваат влакнетоста, го чистат лицето од акни... Исто да напоменам дека откако ги конзумирам, менструациите ми се пократки и помалку болни. Еве ти и линк од Википедија, ако сум испуштила нешто.

http://en.wikipedia.org/wiki/Combined_o ... ptive_pill

А за кондомот, не знам што да ти кажам. Ама посигурно е со него, во секој случај. ;)

20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Од каде ова дека Јасмин се пијат по потреба ? Јасмин се контрацептивни пилули кои се пијат континуирано 21 ден и потоа за 2-3 дена се добива ,тие се пијат по шема ,а не по потреба!!!! Инаку се што е за контрацепција е со хормони .