se izvinuvam mnogu ako pishav vo pogreshna tema no sakav da znam dali nekoja od vas znae mozebi dali moze da ima komplikacii pri analen dokolku devojkata ima nadvoreshni hemoroidi?
Дали може да се утврди бременост само 3дена после првиот однос со тест за бременост, или е прерано ?? Би ценела брз одговор и совет... Благодарам
Треба да поминат 2 недели од ризичниот однос. Сеуште е многу рано, не ги фрлај парите уште од сега за тестови. Прво види дали ќе ти доцни.
Не, сеуште е рано пред 3дена имав односи, а пред недела дена ми заврши менструацијата... но имам вртоглавица, главоболка и по малку гадење.... преплашена сум!
Мислам дека многу си испаничена и сега самата си измислуваш симптоми. Не е можно толку рано да се појават!
Извинете многу знам дека по малце напнувам со прашањево ама ногу ме нтересира дали може да има компликации при анален секс доколку девојката има надворешни хемороиди??
Нормално дека можи. Хемороидите фактички се „отпуштени“ крвни садови и со аналниот секс може да дојде до нивно прскање. Се разбира освен крварење и болки, може да има и други компликации.
Незнам дали ова поле е соодветно, но морам да ве прашам нешто во врска со анусот...Дали самиот анус (отворот) доле ви е рамен или онака она збрчканото на некое место е поголемо, некаде помало? Кај мене е така си го пипкам тоа местенце, мислам да не е хемороидот (бидејќи го имам тој проблем одамна) но има чиста боја го погледнав...Не е нешто модро, црвено или слично...Што мислите вие? Страв ми е, многу голема паничарка сум јас Дајте одговорете ми, непријатно ми е за на доктор...Инаку тоа делче не ме боли Фала ви однапред
И да прашам дали за време на секс, т.е. на почетокот пи влегување на пенисот во вагината осеќате болка? Мене ме боли така малку додека да влезе, но потоа не...Дали е нормално?
Па ако сега си почнала со односи би било нормално но, ако си сексуално активна подолго време тоа може да се случува ако не си опуштена или навлажнета.
јас го имам тој проблем уште од 15 години, ама веке како растам и се развивам се повеке и повеке ме боли на нервоза, напон,на кревање на тешки предмети, работење напорна работа и слично. мене ми се надворешни и имам како топче на аналниот отвор при што кога имам тврда столица крварам ама не е некое којзнае какво крварење туку колку да се каже дека има крв, а кога ке го допрам да, ме боли. така што незнам каков тип на хемороиди имаш(внатрешни или надворешни). а никогаш досега не те болело? и патем имаш нешто како топче или нешто сосема поразлично?
според мене нетреба да оддаваш многу внимание на тоа бидејки и мене ми се случува истото ама како што кажа анастасијаки јас сега почнав со односи значи сум имала двапати до сега и ненормално боли исто како и ти што кажуваш на почетокот(при влегувањето) а понатака не. решение кажи му на типот нека го става полека за да не си направиш проблеми како мене верувај ми нема да ти биде од корист без разлика дали ти е првпат или 100-ти пат, само ке си ја маваш главата у ѕид како и јас . и практикувај да биде со кондом тоа е мојот совет. да сум искусна, не сум, пред две недели ми беше првото искуство па така да овие две недели ми беа пеколнииии само проблеми си решавав и уште ми остана за решавање ама ке помине само не се секирај тоа е прииродно. а уште поубаво ке ти биде да си отидеш на гинеколог зошто знаеш дека од ништо се прави нешто. без паника само проверка така ке ти биде полесно позз а мозе и без проверка ама ризикот е твој. се сложувам со твоето мислење!
фала ти на информацијата инаку да се разбереме можеби ги имам ама не беше ова за мене само сакав да и докажам на една личност дека сум во правоо па затоа побарав ваше мислење. патем несакам да го замислам аналниот секс според тоа како го претставуваат другите девојки и уште еднаш фала на иформацијата позз
Мислам дека многу си испаничена и сега самата си измислуваш симптоми. Не е можно толку рано да се појават![/quo хахахха Не се плаши нема ништо страшно....само во прашање ти е психата
На почетокот кога почнав со секс ми се случуваше ова, а и сега ми се случува кога не сум доволно опуштена. Мој совет е дека предиграта треба да трае подолго, а може да користите и лубрикант ако мислиш дека не си доволно влажна.
Eдно прашање до тие што се разбираат Онаа лигава течност што се јавува во деновите околу овулација...од што зависи количината? Некои месеци ја немам воопшто, некои ја имам, некогаш повеќе, некогаш помалку, а никогаш не сум сретнала информација од што зависи и слично.