Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Па како кожичка е..Не е баш топче, ја прашав мајка ми ми рече дека можеби е хемороидот излезен надвор, но празен во овој случај...Потоа ме погледна и ми рече дека не е ништо, само како кожичка, не сум била на лекаар за хемороидите, но тоа е...Си ги предизвикаав од запек...Бидејќи водев лош начин на живот и постојано имав запек :( Ситуацијата е сега добра...Онака по 2-3 капки крв ако има, порано многу ми крвареа, но еве се смири тоа...Секогаш паничам...Хемороидот ми е на десна страна, јас неможам да го видам, значи внатре е, но кога одам по вц на десната страна како да ме сече нешто...и само кога го чувствувам тоа, има малку крв, кога ја нема таа болка, нема ништо...и јас од мала си имам работа со нив...На почеток не ме болеше ништо, само имав крв, но потоа почна да боли...Како и да е...Ситуацијата е подобрена многу :) Кај тебе како е сега? Беше ли на доктор?

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Фала за советот...5-6 месеци сум активна, но ако не сум имала однос онака скоро цел месец тогааш почесто се случува да ме боли додека влегува (на самиот почеток), а потоа не. :)

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ајде едно прашање и од мене. Приметувам како два-три дена веќе ме болат брадавиците на допир ? Од што може да биде, земајќи во предвид дека не сум пред добивање обично пред добивање ме болеле а имам време треба на 15 ти да добијам ??

4. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Да не си трудна? Може да ти се тријат од градникот и од тоа да те болат. Провери ги убаво дали се некаде испукани или дали има некаква промена .Пробај со павловичева доколку е нешто предизвикано од надвор мислам дека ќе ти го смири .Доколку продолжи и во наредниве 1-2 дена појди на гинеколог ,може да има зголемено ниво на некој хормон (не те плашам ) .

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ајде ке ставам бекутанче и ќе го извадам градникот. Да видам да не е до тоа. Обично не ме болеле никогаш само пред добивање. А за трудна е тука незнам .... :?: не би требало. Ајде ќе почекам па правец на гинеколог но што може тој да увиди? и дали ако продолжат да ме болат да чекам да добијам или ... ? Еве во случај да не сум трудна и од кај би знаела ете рано ми е за добивање. Ех ама се ставив во прашалник со многу прашања??

6. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Јас кога имав високо ниво на пролактин ,многу ме болеа и прво пробував надворешно со кремче да ги мачкам ,и кога видов дека не бива отидов на гинеколог каде ми рекоа да испитам некои хормони меѓу кои и овој .Ми дадоа некоја терапија и после 3-4 дена престана болката.Сега не размислувај за гинеколог туку намачкај нешто и верувај во тоа дека ќе ти помогне :)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да не ти се плодни денови? :?:

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    да плодни ми се(според фемина календарот ) ама никогаш не ме болеле, сега ме убиваат брадавиците неможам да ги допрам и ете по препорака на аит им ставам бекутанче али и кога им ставам леле додека се исуши бекутанот болиии :(

9. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Епа можно е да те болат заради овулацијата, и нема врска што досега не ти било така, можеби сега твојот организам различно реагира на хормоните.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    фала се надевам дека е до тоа, а колку плус минус може да трае вака ?? два три дена пред и после плодни така би му дошло ли ??

11. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Кај секого е различно, но во просек неколку дена околу овулацијата.

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Девојки дали може со вагинално ехо да се види рана бременост? Во понеделникот бев на гинеколог правев пап-тест ме виде на ехо и само ми кажа дека имам некои фоликули кои треба да пукнат ( тоа е бидејќи немам редовна менструација) не му кажав ништо околу тоа дека се сомневам на ова, бидејќи не ми е веродостојно дека сум затоа што користевме кондом и не свршуваше во мене. Но , последниве неколку дена ми се гади , осеќам болка де во јајниците де во желудникот и немам апетит ама баш ич :( Ме дотолчи психава, се мислам дека кондомите се скинале а ние не проверивме ниту еднаш,и дека се десило нешто од предсемената течност, а со оглед на тоа дека имавме и едно по друго , можеби имало и некој сперматозоид :worried: Многу се плашам, ќе одам деновиве да направам тест преку крв, зашто на овие со урина не им верувам многу. ;(

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Срцка ич не се секирај! Како прво не се останува така лесно бремена , а како второ ако си била докторот ќе те видел со ехо.Верувај минимални се шансите за останеш бремена со кондом за кој што и не си баш сигурна дека се скинал.Со среќа!!!

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    па јас мислам дека рана бременост т.е. ако ти касни нели може да се види само со вагинално ехо, па после нели да не се повреди плодот прават само ехо. Но штом ти видел гинекологот дека имаш фоликули кој треба да пукнат само опушти се и ќе пукнат тоа значи дека ќе добиеш и не си бремена ;)

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    па не дека баш ми касни, туку јас ретко добивам се случува само неколку пати годишно тоа е поради полицистичните јајници што го имам, последен пат добив на 23 април ( дури и се зачудив што и текна да ми дојде :lol: ) и од тогаш наваму немам ништо. А, јајниците ме болат , не некоја јака болка ама така од време на време ме здоболуваат , јас сепак ќе направам тест, пошто сум многу голема плашливка која се си увртува нешто, и тешко да се смирам додека не видам негативен резултат ;(

16. Awr

Awr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Дали е нормално шо ми се случи и вториот пат кога имавме, да имам крв..?? Испаничена сум,би ценела ваш одговор... :)

17. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Се случува и вториот пат да има крв, може првиот пат не ти бил до крај скинат хименот.

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    да нормално е ништо чудно не се плаши само уживај ;)

19. Awr

Awr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Ви благодарам. Имајте убав ден!

20. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    kaj mene e kako topce i me boli pri podolgo sedenje na tvrdo ili koga imam zapek a i koga ke do pritisnam poveke me boli porano i men ne me bolese a mi teceshe krv ama sega sum poaktivna stalno sum na noze napnata sum, nervoza me faka, se preforsiruvam mnogu se trudam da bidam od krist na nekogo, a i ne vnimavam na ishranata vo shkolo jademe suva hrana i se taka ama probuvam da nadomestam so pienje voda luto ne ti preporacuvam ladno isto taka i izbegavaj suva hrana hh kaj mene e podobro sega za razlika od nekoi denovi a na doktor ne odam zosto znam deka mi e nasledno i majka mi gi ima i brat mi i vujko mi i tetkite i decata na tetkite :D toa e! mozes so mast da ja ublazis bolkata sam treba da se potrudam da ja najdam kako se vikashe pa ke ti pisham ako te interesira a ako uspees moze ida ti se povlecat :) pozzdravce :wasntme: