Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Тоа ми се случува кога одам по мала нужда, претходно напоменав дека нема врска мала, голема за да не помислите хемороиди и такви ствари.. Инаку еднаш ми се има случено да пукнам некој вид на Фисула, или како и да се нарекува па ми течеше крв многу кога ќе одев по голема нужда. Ајде ќе почекам до утре, ќе видам што ќе биде. :/

На Iviy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    хмммм :?: не знам тогаш што да кажам...немој толку да се плашиш да одиш на гинеколог,сепак тие за тоа се таму.Срам настрана и расчисти си го стравот,нема зошто и психички да си се оптеретуваш...

3. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Девојки сакам да прашам нешто :)

Ми треба малку совет од поискусните... Што кога, на 17 години (3та во средно) имаш одлична сериозна врска, и сметаш дека си спремна за секс и си сигурна дека го имаш човекот кој заслужува да ти биде прв, го направиш тоа и ти излезе здраствен проблем (инфекција од кондом, од нешто друго или во најлош случај бременост) а твоите родители дефинитивно не очекуваат нивното мало девојче да прати такви работи.. како би им соопштиле такво нешто на нив? Сметам нека нее чудно на 17 да се изгуби невиност денес, но повекето родители живеат 'вчера'. Како би се соочиле со одговорноста што ја носи сексот? :|

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Драга Aniston, а зошто веднаш мислиш на здравствени проблеми? Значи имаш 17 години, спремна си за секс и сигурна зошто да се преотоваруваш со тоа. Ако ти мислиш секојдневно на тоа нема да уживаш во сексот се додека нема да им кажеш на родителите? Што мислиш јас(како и многу други) им кажавме на нашите родители? Не.
    Едноставно уживај во сексот, и Користи Кондоми за да не дојде до бременост. :!: :*

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  5. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не се сметам себе за особено искусна, ама ги исполнувам сите услови кои ги наведе(17 години, сериозна врска, сигурна во дечкото), па ќе ти одговорам од моја гледна точка. Прво, секој родител си е приказна за себе, секој различно би реагирал. Знам за случаеви кога бремена девојка на мои години ја доби целосната поддршка од мајка и и одлучи да абортира, друга пак, мајка и ја избрка од дома што се вика, и даде само пари и и рече да си оди сега кај дечкото.
    Значи, има разлика од родител до родител. Лично јас, ако не дај Боже некогаш се најдам во некоја таква ситуација кога едноставно мораш да кажеш дома, би ја собрала цела храброст на светов и би и кажала на мајка ми. Ја имам таа среќа мајка ми да е современа жена која е спремна се да направи за своите деца, па верувам дека прво би ме искарала не зошто имам секс, туку зошто не сум внимавала. Во секој случај, би ми помогнала, советувала и поддржала.
    Секоја девојка треба да се соочи со одговорноста која ја наметнува сексот пред да почне да има секс, а не отпосле. Значи, добро да се размисли секоја опција, секоја ситуација, да не се дозволи да ја понесе моментот или заљубеноста. Не е мала работа, а на овие години големите работи не поминуваат без поддршката од родителите.

На DESTIN и Aniston им се допаѓа ова.
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Едноставно со разговор направен со родителите. Сигурно го знаат твоето момче, а со тоа верувај ако сте подолго дека сигурно претпоставуваат и дека имаш односи но тој факт малку полошо го варат. Пред се мислам поради годините. Но ако имаш проблем немој да го поминуваш сама и да преживуваш стресови. Искрен разговор и пред се смирен во кој ќе покажеш дека си доволно зрела особа за нив ќе биде доволен показател дека треба да се опуштат и да ти ја препуштат одговорноста во твои раце.

7. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Па пред некое време и реков на мајка ми дека сакам да одам докај него дома, а навистина ништо не планирав да правам, едноставно да изгледаме некој филм.. и таа беднаш се запали, исплашена да не случајно го сторам тоа, а сепак сакам тоа да биде моја одлука (со кого, каде, кога...) но бидејки носи голема одговорност мора да имам и нејна, согласност да речеме... И сега што, додека не завршам факултет да се вработам за сама да си ги решавам тие проблеми треба да сум невина ? :?: А и таа е современа, мада на ова прашање ми стои малку... штознам.. па бев искрена не планирам ништо барем до зимата, реков тогаш ке му ја мислам, бидејки и навистина не планирам ништо, и рече океј, но треба ли буквало дозвола да барам ? а пак ако случајно се деси нешто несакано... тогап незнам што понатаму :sweat: И сега како да знам дали пак јас индивидуално сум спремена на тој чекор, кога од нејзе не ми е дозволено да сум... ? :doh:

8. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Ах Анистон,нејзе ако ја прашаш,никогаш нема да ти биде дозволено,ти за неа секогаш ке бидеш нејзиното мало девојче кое никогаш не би имало секс :) еве јас кога бев една година постара од тебе,ја бев прашала мајка ми за совет дали да се фатам со тој што после ми беше дечко,а таа искрено ме советуваше НЕ(за што изелезе дека била во право),ама како и да е,јас не ја послушав и сепак си постапив како мислев дека треба.Нормално дека и тие знаеја што носеше таа 4 годишна врска и дека се случува тоа што се случува,ама најважно од се е ти самата да бидеш спремна на тој чекор.Нормално дека мораш да бидеш многу внимателна,за свое добро и биди малку посамостојна.Ова се годините кога се претвораш во жена и кога почнуваш да носиш свои одлуки.СТРАШНО Е,НО НЕВЕРОЈАТНО ;)

9. Maloto88

Maloto88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Веќе подолго време се оладив спрема дечкоми со кој сум 3 години, му го имам кажано ова и него и секако и сам тоа го примети (веќе половина година), пробавме на многу начини да го средиме проблемов, али ништо , се е исто. Тој ми е и прв во сексот, го немам изневерено,а јас по природа сум била секогаш опуштена личност и спремна да пробувам нови работи.
    Но во последно време размислувам дека навистина ми е потребно да пробам со друг. Му го кажав ова и него, затоа што сме многу отворени за се, и сам ми кажа дека свесен е дека "жена со еден к*р не умира" само не би сакал да го изневерам, и навистина не би сакала да го изневерам. Ама неможам повеќе да издржам вака, досадно ми е со него а не би сакала на таков начин да раскинеме,да дознае дека сум направила нешто.
    Он несака да раскинеме, а во последно време и на него некако не му ни се дига баш, кога го правиме тоа, без кејф е веќе, јас се трудам да ја загреам ситуацијата на повеќе начини али џабе. Исто така ми се мота низ глава едно дете со кој се осеќаме двајцата многу блиски веќе неколку години(5-6), и би сакала да пробам со него а и тој со мене, но тој несака да биде причината за крајот на нашата врска, или да би се чувствувала виновна ако моите чувства би се смениле кон дечкоми. Тој нема да каже на никому ако се случи тоа затоа што за неколку дена ќе се сели во друга држава, ниту пак јас, во ова сум 99% убедена, али незнам страв ми е да не го повредам другиов...
    Можеби мислите дека незнам што сакам, али стварно е така, се ми е измешано некако и тешко :( :worried:

10. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Јас бев во потполно иста ситуација,само што не бевме така отворени,алал да ви е на вас :clap: е вака сега,мое мислење е штом гошло до тука и веке мислиш дека е џабе се понатаму,подобро стави крај на врската,отколку да направиш неверство.После тоа самата не би се поднесла и секако ке ставиш крај,но со грижа на совест,така што според мене е најдобро да си бидеш чиста и пред него и пред себе.Најлошо од се е кога врската станува навика.Знаеш дека треба да расчистиш,ама уште буткаш и понатаму,а да те праша некој зошто,не би ни знаела да кажеш(зборам општо).Која е поентата да се продолжи ваква врска?Од страна на дечко ти,мене некој да ми го каже тоа и уште да те држам е себичност.Мислам тоа е тоа,убаво било,ама толку.Нормално е дека треба да се потрудиш и да не се откажуваш одма,зашто понатаму и бракот ке дојде до тој степен,ама не го решаваме одма со развод.Но штом велиш дека сте пробале да внесете и новини и се,значи му дошло крајот.Искрено кога јас минував низ истото,многу гадно се осекав,како умствено да го изневерував.И мене веке ми требаше промена и воопшто не бев срекна.Затоа мој совет е да си седнете и направите еден убав муабет и на мирен начин да ги расчистите работите.Се си мислам дека и на двајцата ке ви олесни,зашто еве јас иако бев несрекна,јас бев таа што не можев да му раскинам од толку што се навикна и мислев дека нема да можам да живеам без него,ама ете сум можела ;) се надевам ти помогнав малце.Поздравче и пиши што си направила :hai:

На Maloto88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Maloto88 навистина не те разбирам, не е во прашање сексот во прашање е љубовта и разбирањето. Запрашај се дали го сакаш? Секс како секс секогаш и секој период е различно понекогаш ќе имате еднаш неделно понекогаш како деца на цреша секој ден по три пати. Секој период е различен и покрај поминатите години. Значи пред се нека ти биде пресудна љубовта дали го сакаш или не, дали можеш да го трпиш или не, како ви се одвива врската во целост а не сексот. Што кога би била во брак? Дали некој треба да ти го прави животот интересен? Значи во брак ќе бидеш и повеќе од три години или секој три години нов маж?

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    А да пробате да се одморите малку еден од друг? онака прво разделете се за некој период, да кажеме 2 недели, ако тогаш направиш нешто со некој друг тогаш стави крај, ако видиш дека ти значи вратете се.. едноставно одморете се еден без друг и видете како ке ви е па седнете и решете го проблемот, дали да сте пак заедно или тоа да биде крајот... поздрав и со срека :)

На Maloto88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milco

Milco Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Совет

Здраво, нов сум на форумов, се надевам дека не сум единственото машко тука :$, но сакав да побарав од вас совет. Дали може да ми кажете како да проверам дали мојата девојка е скината (невина) или не е

14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Совет

Па, добре дојде.
    Прва опција што би ти ја понудила, е ако добро се познавате, да ја прашаш, можеби некако од околу.
    Втора,ако сте веќе добро запознани и ако двајцата одлучите дса имате секс, па тогаш сам ќе видиш, нема тука бегање.
    А најважно од се е причината поради која прашуваш. Дали сакаш да е и ако не е дали би ти сметало.
    За понатамошни инструкции, ако би ги знаела твоите ставови моментан статус можеби би можела повеќе да помогнам.

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Прво-добредојде :hai:
    Второ- не, не си единствено машко, но морам да ти кажам дека си еден од ретките што поставува вакви (извини однапред) глупави прашања.
    Читкам (ако сепак не лажеш) дека имаш 27 год. :?: , па вакво прашање од 27 год. дечко е изненадувачки недолично. :tmi: Секоја чест ако не знаеш како да дознаеш дали девојка ти е скината.
    И трето-прашај ја ќе ти каже. А после можеш слободно и да ја прашаш со колку била. Ако ти каже дека си и втор, прашај не` дали те излажала :!:
    Пријатно.

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    А зошто не не прашаш попрво како да дознаеш дали е културна, внимателна, начитана... Што ви е тоа толку битно луѓе ? Зошто се крева толку галама околу една најнормална работа, УАЈ оу УАЈ ? Не знам, трипати го бришам и го преправам постот оти не можам да се воздржам да не ти дадам се по ѓаволите. :x

Само да ти кажам дека на ниеден маж, кој ја сака, цени и почитува својата девојка, ова не му е битно.

Толку од мене. :@

17. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Еве совет од мене како да ја провериш! Додека спие слечи и ги гаките и почни да ја анализираш, земи некој предмет или краставица и бркни и го внатре! Ако ја здоболи веднаш ќе се разбуди и ќе се пожали на болка, а ако и се уарни значи отворот таму доле веќе постои и некој пред тебе прв го посетил тоа место!
    И што кога ќе ја провериш? Ќе ти смени тоа нешто?
    Ах Милчо бре брат, не се замарај со тоа дали е скината или не туку потруди се да ја воодушевиш со нешто, потрудсе да ти биде убаво со неа, не си го тупи мозокот со непотребни информации!
    И ете информација плус за тебе (ќе ти треба) поточно се надоврзувам на муабетот од Лолита
    После првиот, сите ни се втори! :wasntme:

18. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Дефинитивно точно....заедно со тоа од мина

19. Maloto88

Maloto88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Дестин и Анистон во право сте, потполно се согласувам со вас...
    Јас стварно имам потреба да бидам сама, тоа одамна го мислам не е само до сексот, туку ради се буквално. Само незнаев како да му го кажам тоа дека му имам речено неколку пати за барем да се разделиме на некој период а он не прифаќаше, мислеше дека се зезам, а немав храброст да му речам дека тоа сум решила и тоа е тоа...
    Ке се потрудам со помош на вашите совети, кои навистина ме охрабрија :)
    Фала ви многу.. ке ви пишам наскоро што сум направила :*

20. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Земи пикни и прста, два, три колку ќе можеш...ако ти ја пукне една по фаца со рака или нога значи невина е, ако не тогаш почни да истражуваш кој бил прв на местото на злосторството ( таму доле)...
    Коа ќе дознаеш...извести не! :hai: