Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Потполно те разбирам и без гајле,само храбро... :rock:

2. vbbv18

vbbv18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Да прашам ме болат јајниците ми се повраќа и многу пати уринирам во текот на денот што може да е тоа ?

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Си имала незаштитени односи? :^)

4. vbbv18

vbbv18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сум немала односи до сега :(

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    оф :( те прашав затоа што твоите симптоми баш асоцираат на бременост, но бидејќи си немала односи до сега навистина не знам што може да е, ако е веќе вака подолго време оди на лекар.

6. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Од болка во јајници и често уринирање може да е и најобична настинка,но повракањето ми мати мозок :?: зборувај со мајка ти и дефинитивно консултирај си се со лекар,немој да се мачиш... :)

7. vbbv18

vbbv18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали може да се затрудни од течноста пред да сврши ( прозирната течност ) ?

8. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Да,може,но сепак зависи од тоа и дали си во плодни денови...нели кажа дека си немала односи до сега :^)

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојки дали на некоја од вас и се појавила некаква иритација или било каков проблем од бекутан влажните марамчиња на интимната зона, т.е. дали некој ги користел воопшто таму?

10. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    јас сум ги користела и досега не ми се појавила никаква иритација ;)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа вака девојки, веќе неколку недели имам тапи болки во јајниците, ако не и повеќе, секогаш сум имала чисто лице, предходната недела се исфрлив цела со бубуљици (ајде да речеме тоа од нервоза). Секогаш сум имала нередовна менсртуација, и тоа прилично болна, која секогаш започнувала со кафеав исцедок. Јас се сомневам на цисти на јајниците, ама не ми е тоа проблемот. Пробав да ја убедам мајка ми да м даде плави картони за да идам на гинеколог во Скопје (мал град сме и сите се знаеме па затоа не сакав да си идам таму на гинеколог). Таа не ми дозволи, прво викаше дека ќе идеме заедно на гинеколог, а кога и реков дека сакам да идам во Скопје постојано го избегнуваше моето прашање и ми рече да престанам само да си барам болести, дека не било ништо страшно... Навистина не знам што да правам... А секако сакам да идам на гинеколог... Ако ништо друго, никогаш не сум била, а сум сексуално активна веќе 6 месеци.

12. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Јас навистина не знам дали ти за секоја ситница одиш по доктори ,но кога веќе има некаков симптом или нешто не е во ред тогаш пожелно е да се појде и да се провери .Мислам дека мораш да најдеш начин да ја убедиш твојата мајка да појдете ,за не дај боже доколку има нешто на време да се открие затоа што како што вели народната Подобро да се спречи, отколку да се лечи.

13. Milco

Milco Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    па ја пикнав еден, влезе малце внатре, али ја болеше?

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Искрено, не се сеќавам кога последен пат сум била на лекар, ама сега... едноставно сакам да се проверам, да видам на што сум...

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ^^^ Можноста за бременост ја исклучуваш?
    Иако беше поддамна се сеќавам дека имав тапи болки во јајниците ( не толку болка туку како точно да ги чувствував каде се) и зачестено мокрење.... и бев бремена :)

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па искрено не ја исклучувам... ама правев тест за бременост кога почнаа болките и беше негативен, а после тоа добив, ако може да се каже тоа добивање... Ама сепак мислам дека сето тоа беше последица на Норлевото кое го испив... Се мислам да направам уште еден тест деновиве, макар да сметам дека не е потребен...

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    E аман, ама го нападнавте Милчо.Што има лошо во тоа да знае дали е скината девојката или не, љубопитност.И мене би ме интересирало.
    Отприлика би можело да значи дека ако е прилично тесно, ако е она подисплашена и не многу спретна и искусна, веројатно е невина.Но, сепак не мора да значи.А ако и потече крв сигурно е невина(освен ако те прелаже па има добиено :D ), ама да знаеш не тече првиот пат кај секоја девојка. ;)

18. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    |( Невина е...сеа потпис и печат ќе ти ставиме....

Ако толку те интересира прашај ја!

19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Извини што морам да кажам, ама мајка ти некако старомодно размислува. Значи штом си сексуално активна треба да отидеш на гинеколог, а со одењето на гинеколог не ги бараш болестите, туку едноставно си правиш контрола да се увериш дека се е во ред (и во случај кога не е во ред подобро е да се спречи отколку да се лечи).
    Второ немој да се срамиш да отидеш па тоа што живееш во мало место ич да не те спречува, а ептен ако ти е незгодно убеди ја некако мајка ти за плавите картони(не гледам причина да не ти даде плави картони :?: ). На крај краева ако не ја убедиш ако си во можност скрати си го џепарлакот, или ако земаш нешто стипендија или кредит и иди на слободно. Ем ќе си ја решиш дилемата, ем ќе ти олесни. Секоја сексуално активна жена/девојка МОРА да оди на гинеколог..

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, само што мајка ми не знае дека сум сексуално активна, токму затоа смета дека немам потреба да идам на гинеколог, а најверојатно затоа ме убедува да идам со неа, зашто се сомнева :).Така да, јас не би го нарекла тоа старомодна...