Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Па добро де имаш 19 години не си 9, а ако имаш подолга врска мајка ти сигурно претпоставува дека ти си сексуално активна. Ако тебе ти е срам да и кажеш дека си сексуално активна, побарај и плави картони за на забар, за било што немора да знае дека ќе одиш на гинеколог. Плус ако инсистира да дојде со тебе кажи и дека не сакаш во вашето место бидејќи после ќе ти извадат муабети и готово.

2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Дангел, се надевем дека малку ќе успеам да ти ја смирам душичката. Братучетка ми имаше нередовен период,бубуљици и се по ред. Едно е што мислиш дека имаш цисти а др е ако на пр како што ка
    а дека не ти е редовна е да имаш полицистични јајници шо нема врска со цисти, туку едноставно да ти се малку поголеми од нормалните јајници и затоа ти е нередовна со болки.Најдобро е ако можеш некако на приватен гинеколог да одиш, пошо они плави картони колку што се сеќавам не бараат.Со среќа и кажи ни како бидна

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Девојќи кога се кине хименот можно ли е да нема крв? Кај мене немаше ништо...Зoшто така? :worried:

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    можно е кај некој тече а кај некој не. Ништо страшно уживај

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    И мене ме болат, но сум пред добивање, треба утре да добијам, но се исплашив, никогаш порано волку не ме болеле...или не сум приметила :D

6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојко, гинеколог не смее да издаде никаква информација, така да кај и да живееш нема потреба од такви муабети дека ти е срам и сл, на крај краева што е подобро да те види некој таму или да имаш проблем кој ако сега не го средиш после ќе биде касно?? И се сложувам, секоја сексуално активна девојка треба да посетува гинеколог 2 пати годишно, или барем еднаш ама ОБАВЕЗНО.

7. irs

irs Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не разбрав,според мајка ти сексуално активните треба да одат на гинеколог?Јас сметам дека тоа е едно многу погрешно размислување.А исто така сметам DAngel дека ти душичко воопшто немаш проблем.За 1000 денари на приватно без плави картони ќе ти падне каменот од срце и можеш да идеш кај кој сакаш приватен гинеколог во Скопје,сметам дека имаш 18 години,па не мораш да ја чекаш мајка ти да одоброволи.Тоа би бил само еден општо гинеколошки преглед.Ако веќе сметаш дека мајка ти не е старомодна,кажи и дека си сексуално активна и таа е многу свесна за тоа.Па 21 век сме бе луѓе треба отворено да се разговара за се`.Посебно однос родители-деца.Поздрав.

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ве молам за совет, очајна сум. :(
    Веќе подолго време желбата за секс ми е сведена на нула, и не можам да ја откријам причината за тоа. За овој проблем побарав совет пред некој месец, тогаш имав големи стресови и мислев дека ми е од тоа, но ете продолжува да биде така, а периодов немам некои посебни стресови и нервози. Го сакам дечко ми премногу, тој не е проблемот. Но порано имавме односи скоро секој ден, а сега едвај два пати неделно. Тој не знае дека имам ваков проблем, но мислам дека почна да забележува нешто. Многу се плашам и загрижена сум, што да правам?

9. devilbaby

devilbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    9
    Хахаха зашто да не може бе,машко е гад,а гадовите прават и непромислени работи :)

инаку се се должи на прекумерен секс или пак нешто е поврзано со чуствата..

10. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    според мене мислам дека треба да отидеш некаде на подалечно место да го одмориш мозокот да бидеш подалеку од дечко ти на подолго време за да може повторно да ти се појави желбата за секс да правиш нешто што ке те релаксира но не да одиш со помислата дека сакаш повторно да ти се врати желбата според мене дестинација село со помалку луге и чист воздух планини река извор (доколку уживаш кога си во природа) или едноставно прави го она во што уживаш за да заборавиш на сексот а да мислиш на др со тоа автоматски мислам дека ке ти недостига па така ке можеш да си ја вратиш желбата позздравче ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Не е ништо страшно има периоди (па и подолги) кога едноставно желбата е намалена.. и на други им се случува...проблеми.. стрес па некогаш и преголема среќа може ад с епричина. Можеби да пробате да гледате заедно одвреме навреме филм за возрасни :$ или пак сега доаѓа лето..одмори..плажа..вода..малку винце..романтика има многу бргу да ти се врати желбата :D

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    crazyinlove19 ништо страшно тоа е нормално кога станува збор за долги врски, или преголема ќелба за секс или намалена. Се варира зависно од период до период. Уживај и не мисли и се ќе биде ок

13. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Немој толку да се грижиш.Психата многу влијае на се,затоа што повеке мислиш,тоа повеке си отежнуваш.Можно е стресот да допринел за тоа,иако сега велиш дека немаш некои посебни проблеми,не мора да значи,сега уште толку си напната поради ова,така што е сосем нормално.Мој најдобронамерен совет е да си бидеш искрена со дечко ти,зашто не би сакала тој да си добие погрешна слика за сето ова.Дај му на знаење колку го сакаш и дека тоа нема никаква врска со целата ситуација.Сум била во слична ситуација и тогаш многу ми беше важно да се поврзам со партнерот,не сексуално,туку да се шалиме,да се гушкаме и да си зборуваме.Кога се почувствував опуштена и сигурна,беше многу поинаку.Кажи му дека си била под голем стрес,објасни му како се чувствуваш и сигурна сум дека ке те разбере.Па не си ти робот,сексуална машина па тоа да ти иде така од рака...ако не зборуваш со него,можеби тој ке си помисли дека се оддалечуваш,замисли какви работи е можно да му се вртат низ глава :?: немој да се плашиш,се ке се среди :*

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Фала за советите девојки, помирна сум откако ги прочитав. Инаку бев искрена со дечко ми, разговаравме и се надевам дека наскоро се ќе се среди. :*

15. BloodyMary

BloodyMary Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Девојки здраво! Имам едно прашање. Пред два дена со партнерот пробавме да имаме секс. Јас сум невина, и тој исто. Проблемот е што прво му беше еректиран доволно, меѓутоа кога го стави кондомот некако.. спадна. После се врати во нормала но едносавно не можеше да ми влезе.. И осеќав некоја тапа болка. Знам дека болката потекнува од малата ширина на вагината, но многу ми беше непријатно. Следниот ден имав некое печење на влезот на вагината. Не успеавме да имаме секс баш, меѓутоа сакам. И спремна сум.. Некој совет? Се чувствувам многу одвратно зоштоне ни успеа.. не знам зошто.. :/

16. darlingB

darlingB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    127
    Мила, не се секирај и јас имав исти проблеми . Сексуално сум активна веќе некои 4 месеци, а и мене првиот пат ми беше така. Дури после 3 или 4 пат успеав да имам нормален секс. Ни кај мене не сакаше да влези, осеќав тапа болка и едноставно не одеше... но кога најмалку мислев дека ќе се случи, тоа веќе биднало :)))) и скоро и да не почувствував кога се случи. Запомни дека треба максимално да се опуштиш и доволно да бидеш влажна, другото нема да е проблем.
    Со среќа !

17. BloodyMary

BloodyMary Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ајде се надевам ќе биде, се нервирам. Не се дава мојава вагина некако :D Фала!

А за ерекцијата што да правам? Не е до мене знам, кога почнуваме да се соблекуваме е цврст но кога ќе дојде до тоа да проба да имаме однос, едноствано спласннува.. :/ :@

18. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Епа супер штом си била искрена,така ке бидеш помирна :) ке се среди,не му ја мисли :) Поздравче ;)

19. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Ке биде,не се секирај.Работата е во тоа што и на двајцата ви е прв пат,па и он е нервозен што како ке биде и затоа кога ке дојде до тој момент,се повлекува... :$ Зависи од местото,ако имате услови,пуштете си музиче,малце закачкајте се на почеток,едноставно опуштете се и ке се случи.А за тапата болка е сосем нормално,печењето исто,ако не си доволно навлажнета,триењето е поголемо и затоа те пече.Колку повеке ке се опуштиш,само ке си влезе ;)

На lloovvee и BloodyMary им се допаѓа ова.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Од што може да е предизвикано печењето при мокрење? Истово ми се деси и кога за прв пат имав секс но откако се измив веднаш помина, но сега трае скоро цел ден :( Прво помислив дека ми е од тоа што малце вчера претеравме со дечко ми
    3 партии секс за 10 часа :$ :lol:
    но и друг пат сме правеле вака па немало печење :( Дали измивање со чај од камилица би помогнало? :?: