Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Да,чајот од камилица дефинитивно е најпаметно нешто што можеш да направиш...немој многу да се секираш,ми де случило многу пати и да,можно е да е од што траело повеке,ама не можеш така да споредуваш со претходно,организамот секогаш не реагира исто.Сега за сега воздржете се ;) одмивај се неколку пати во денот со свеж изладен чај од камилица и ке ти пројде како на кутре ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bbb

bbb Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    синоќа малку претерав со самозадоволувањето, не сум сигурна но мислам дека си ја одземав девственоста ?!?!?! сум имала односи до сега неколкупати но никогаш не ми потекло крв како што е правило за девици, дали му се случило тоа на некого и дали е нормално :( ???

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130

:lol: си имала односи порано, а сеуште си мислиш дека си била невина :^) Девојко ти одамна веќе не си невина ;) И не е правило да потече крв при првиот однос, некогаш тече некогаш не! Крвта што ти потекла синоќа најверојатно била од нешто друго, а не од губење на невиноста :fubar:

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Wow, па ти девојко одамна не си невина. Не мора да ти потече крв првиот пат...

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    8.735
    Дечки вака...
    Ми касни менструацијата веќе пет дена,а градите воопшто не ме болат.Добро,можеби само малку.Вчера многу ме болеше стомакот,мислев готово е,ќе добијам и пак ништо...
    И денес малку ме боли.
    Што може да е ова?Никогаш не ми се случило два дена по ред да ме боли стомак,а уште да не добијам.
    Сексуално не сум активна.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929

Промена на клима, временски промени, стрес, нервози, настинки, било какви други здравствени проблеми, не се нервирај 5 дена не е многу.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Се случува од многу причини да касни менструација, најчесто стрес и промена на клима, а можно е да ти касни ако пиеш антибиотици или пред кратко време си ги пиела. Можно е уште да не ти е регулиран циклусот. Во секој случај не е ништо страшно. :)

8. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Дефинитивно немаш причина за паника.Се случува кај мене и гради да ме болат и лицето да ми се исфрли и се,па пак ништо.Како што претходно пишале девојките,многу фактори можат да влијаат,така да,опушти се и ке си дојде кога му е време :)

9. Sanjence

Sanjence Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Луѓе вака со дечко ми сме заедно веќе 10 месеци, а секс имаме 2-3. Тој ми беше прв, се чував до 20 се си е во ред не се каам, го сакам, ме сака бла бла.. Првиот пат ми беше убаво, не ме болеше тој беше стрплив не правеше ништо што не треба, после тоа осеќаме и поголема приврзаност. Пред еден месец се пресели дома бидејќи работевме заедно, седеше во стан во мојот град, тогаш имавме редовен секс секогаш кога ќе ни се укажеше прилика (со цимери живееше). После врската на „далечина„ (нашите градови не се толку далеку) се гледаме претежно за викенд. Проблемот е во тоа што пред првот секс имавме орален и успеав да доживеам оргазам, после тоа никако неможам, а тој свршува прерано (трае највеке пола саат 45 мин максимум со зор), немаме ни време ни мирно место за секс каде што можеме да уживаме во предигра. Дали тоа што свршува пребрзо (понекогаш и за 15 мин) има некаква врска со мене? Тој ми вели дека порано не му се случувале такви работи, но или лаже заради егото или нешто со мене не е во ред. (мислам не би требало да има проблем бидејќи и пред да се соблечам му се дига) Ми вели дека му се случува бидејќи му бил најубав секс во животот но машките не се баш искрени за такви работи па се мислам сега. Помош малку од искуство, оти јас баш и немам :$. Фалаааааа :*

10. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Уф. Story of my life :) Мислам на комплицираноста при доживување оргазам... Со првиот тип што имав секс, никако не можев да доживеам... Тоа беа маки мачења, не вака не така, не со саати.. ама за џабе, незнам што беше, но не беше нешто погодено, дали не бев опуштена, или незнам што.. ама то е... Со сегашниов дечко, го имав едно време истиот проблем. На почетокот одма доживував оргазам, се ми беше супер, ама после некое време.. штама. Одвај некако со сила доживував после којзнај колку време мафтање лево-десно.. после неколку неделни анализирања, во што е проблемот, сфатив дека се е до напнатоста. Баш тој период, исто како и ти, се погоди јас да треба да одам кај него и не можев да се опуштам толку, поради близината на собата на неговите и ми беше некако безвезе... После некое време, се преселивме заедно и сеуште живееме заедно. Мислам дека уште првата вечер заедно таму, се се врати во нормала и сеуште е така, освен на некои периоди кога сум загрижена за нешто и си викам, ај, ќе се опуштам малку вака... ама не ми оди.. Инаку јас сум многу тешка во тој поглед, одвај сум доживувала оргазми, но кога со сегашниов дечко почнав да ги доживувам „на велико“ :lol: и онака, само по себе да си иди, сфатив дека уствари и го немам јас тој проблем, туку проблем си правам самата кога мислам на тоа. Сега си се опуштам, па што сака нека се случува, како што ми иди така правам и не ми е цел да доживеам оргазам, туку уживам во целиот „процес“ и многу полесно самото си иди.

Во врска со него, дека свршувал после 15 минути, треба да си среќна од една страна :) тоа е доказ дека нема мастурбирано некое време ваљда и дека ептен го напалуваш. Мене баш тоа време ми е многу послатко отколку еден саат. Ми се губи смислата на толку време (кога зборуваме за секс, водење љубов со сите примеси додатни ни трае нас и подолго). Ама доколку тебе ти е тоа време прекратко за да се опуштиш, пробајте со петинг или орален претходно... па потоа преминете на главното... незнам што друго да те посоветувам, освен да ти го кажам она што ти го пишав погоре - сами си ги создаваме проблемите, не мисли му ја многу, туку опушти се и заборави каде се наоѓаш кога имаш време за да бидиш на само интимно со него.
    Се најдобро ;)

На Sanjence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, вчера со дечко ми се чачкавме нешто, имаше останато сперма на рацете,малку така, страв му беше да ме пипне доле.
    После едно 30 мин,и повеќе,ме пипна доле,стави прст.
    Можно е да влегол некој сперматозоид во мене,од прстот? :worried:
    Или умираат одма тие?

12. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Луѓе мал совет од вас. Треба тек на 23 да добијам период, сега тек 12 сме. Ама забелезувам мн темен исцедок, и некако мускулот матката каде што е ми игра скоро цел ден. Не знам што ќе да е,ама малку чудно ми падна дека никогаш ми се нема случено

13. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нема шанси дури после 30 минути да има останато сперматозоиди.
    Умираат откако ќе дојдат во контакт со воздухот, така што немој да се секираш за џабе. :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    јас мислам дека не умираат одма кога ке дојдат во допир со воздухот (кога дарителите на сперматозоиди ги полнат шишенцата не е можно сперматозоидите да умрат одма за џабе би ги полнеле) но сепак 30 мин е премногу долго за да не се изумрени... затоа уживај сии ;)

15. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    пред се не ми се случило...а кога последен пат имаше односи?? патем купи си и направи тест за бременост (моја препорака два зошто не се многу за верување) така ке си ја намалиш дилемата...

16. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    Не е точно дека умираат! На дневна температура можат да опстојат многу долго, сакале верувале сакале не, ама дури неколку часа.
    Не е лесно да се забремени, значи за да дојде до бременост, треба многу фактори да се исполнети, меѓу кои најбитно е женската да има "завршено работа :) "
    Да не навлегувам во детали, да не одиме на жими мајка, консултирај се со стручно лице
    :*

17. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    Девојче, под итно на гинеколог. Не ми е намерава да те плашам, но ве молам на сите феминки,
    "Сестриве" наши, и матките со јајниците заедно, не се шега. Барем денес лесно се качат бактерии и триста чуда.
    Ве молам доколку сте сексуално активни редовно посетувајте гинеколог и консултирајте се со него за секоја промена. Секој од нас може да кажува овдека работи од искуство, но ве молам, стручњак си е СТРУЧЊАК !
    Секое добро :*

На lloovvee, AhThatFemaleProblems и mims-89 им се допаѓа ова.
  18. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може да си настинала или да имаш некоја инфекција. Дали си сексуално активна? Мислам дека треба да посетиш гинеколог, не се игра со овие работи.

19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Лелее дај не зезај?
    Таман се смирив,пак се успаничив.
    Дечко ми тврди дека немало многу сперма на раката,мноогу малку,ама што знам,пак ми е страв... :worried:

20. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    За да останеш бремена треба да сврши во тебе, треба да ти се плодни денови и уште многу други фактори да се поклопат. Така лесно не се останува бремена, ако беше така сите ќе шетавме со стомаците. :D Се се секирај за џабе, кулирај си. :D