a dali testot go napravi nautro?mn e vazno da e so prvata urina i da ne si jadena.a ako e taka i ispadnal negativen togas mozebi e stres ne plasi se ama i mn zavisi kakov e testot.ako e sure bidi sigurna deka nema nis
наутро го направив, да. и негативен испадна. е сега се плашам јас да не имам некое хормонално пореметување од не кадење или од апчиња што имам пиено... па немој да ми дадат некои апчиња хормонални па да се надуам целата
ne normalno e nekogas da docni.mozebi e od stres.mene mi ima docneto 3 meseci i se izvadiv od pamet.ama pak mi dojde pocekaj uste nekoe vreme
ќе си почекам уште некој ден, па ако ја нема ќе одам на гинеколог вака уште повеќе ми создава сресови сепак фала ти на одговорите
2468 може и од стрес да е,мене гинеколог ми има кажано дека секакви промени кај нас може да влијаат на тоа да ти доцни или да добиеш двапати во месецот...но сепак за да бидеш помирна посети си гинеколог Поздравче
Девојки ај ве молам за совет. Дечко ми во последниве неколку месеци воопшто не сака да имаме односи односно не иницира а во ситуација кога јас ќе иницирам тој е како статуа и јас се нервирам. Сигурно претходно сте читале во моите постови дека и во последниве неколку месеци односите не ни беа баш најдобри односно тој многу често иницира караници и за најмала ситница без разлика дали го изнервирале од дома или другарите он секогаш се истура на мене. Откако разговаравме дека мене стварно ме нервира тоа понашање и дека не треба за се нешто да се кара со мене стана доста смирен мислам онака разговараме смирено без одма да се лути за се што ќе речам но проблемот што мене ме мачи е зашто не сака да имаме односи. Па нели како и секое машко и он има потреби. А неможам да речам дека не ме сака поради тоа зашто он постојано сака да го гушкам и бацувам и дури ми пререкува дека малку сум го гушкала и сум го бацувала.Исто така ми пререкува и зашто јас кога ќе сме се скарале никогаш не сум му кажувала дека го сакам а он без разлика колку и да сум го изнервирала секогаш ме сакал највише.
miloo, ako sto e masko i ako ima potrebi... no toj milo ne e masina... duri kaj nego e po tesko... dovolno e nekogas mal stres za da ne moze ili ne saka da imate seks... znaci, vidi da ne e nesto napnat, da ne ima nekoj problem, da ne e poveke nervozen vo posledno vreme... itn... i milo, cim si razgovarala za drugi temi, mozes i za ovaa da razgovaras, opusti go malku, neka se iskaze sto go maci, i veti mu deka sto i da e ti ke bides do nego da mu pomognes i da go razberes... i pisi ni sto se slucilo... pozz
Колку време после користење на вагиналети можеш да имаш односи? пошто на упатсвото пишува дека вагиналетите ја намалуваат заштитата од несаканата бременост, односно ги уништуваат кондомите од латекс? дали тоа важи само додека ги користиш или и после тоа? пишете
Да ок е тоа го сфаќам ама не може да се повторува истото со месеци, одма ми се вртат фикс идеи дека не ме сака
А што е неговиот одговор на тоа зашто не сака да имате односи? Сигурно си го прашала до сега, мора да постои некое објаснување од негова страна.
Не сум го прашала незгодно ми е, ама ако сакам јас ок ќе имаме ама тогаш е многу ладен и како статуа ( и јас се нервирам и прекинувам) а он не иницира е
epa milo, moras da go prasas, i mora da ima jaka pricina... i samo taka mozes da doznaes sto e kako e...
Ахх мила па мораш да си направиш муабет со него, онака опуштено, без да го напнуваш или било што. Поразговарајте си во што е проблемот, дали тој има некакви пречки, дали му смета нешто...што и да е. Нема зашто да ти биде незгодно да го прашаш, тој ти е дечко, заедно сте и нормално ти е најблизок од сите. Ние би можеле тука само да си нагаѓаме во што е проблемот, но мислам дека тој го знае најточниот одговор. И немој да се секираш многу, понекогаш доаѓаат и такви моменти, можеби му треба повеќе нежности во овој период, немора да е одма знак за нешто, но сепак, мислам дека најдобро ќе ти биде да си поразговараш со него. Позз до тебе и во брзо време дајбоже да ни пишеш дека повторно е се ок и уживате најмногу на свет.
И јас имам проблем,па би сакала, доколку некој знае нешто било што да ми одговори. Почнав од пред неколку месеци да користам контрацептивни таблети кои кај мене јавија несакан ефект во однос на либидото, намалено е, но не само со желбата, туку не ми се лачи ни вагинален секрет. барав на интернет за причините и причината е всушност тој "хормонален дисбаланс" кој го предизивикуваат овие средства. Не би требала да ги прекинам затоа што ги пијам и заради проблемите кои ги имав претходно со циклусот, но дали има некоја опција со која би го променила ова, како да се зголеми лачењето на секретот?????????
откако ќе престанеш да ги користиш вагиналетите, најдобро е да почекаш околу 24 часа, за целосно да се исфрли остатокот, потоа е безбедно за презервативите. значи важи само додека ги користиш, после тоа, не.
Здраво, прочитав за твојот проблем, па си викам да ти пишам што мислам. Јас пијам контрацептивни таблетки веќе подолго време, ама поради проблем со јајниците, како терапија значи. Сум го имала тој проблем со секретот, ама понекогаш, кај мене повеќе се појавуваат поткожни мозолчиња, промена на расположение....Би ти советувала, колку и да се непријатни, да не ги прекинуваш, туку да се консултираш со лекар, па да видиш што ќе ти каже, можеби ќе ти даде некој крем или нешто за да се среди лачењето на секретот. Тоа е мое мислење, сепак консултација. Поздрав и се надевам дека ќе бидеш ОК
Baram sovet....... Imav seksualen odnos pri koj ne bev celosno skinata.....Sega (posle 7 meseci pauza) so decko mi imavme odnos pri koj se skinav i se razbira imase mnogu krvarenje kako i normalno///Megutoa eveke vele 2 den jas imam malku krv na momenti....>SO treba toa da znaci? Dali e nesto strasno ??,,,,, Dali e normalno nekolku dena ete taka da ima malku krv.... .....Ve molam za sovet