Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. BloodyMary

BloodyMary Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    До сега не сум имала односи со дечко ми без кондом освен првиот пат кога влезе без кондом.. Ама кога и да имаме секс со кондом мене ме пече почетокот на вагината. И имам некое пецкаво чувство 5-10 мин по сексот. Дали е алергија на латекс? Се осеќала ли некоја од вас вака? Не верувам да е инфекција, бидејќи и двајцата бевме невини а ова ми се случува од кога почнавме со секс.. :doh:

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Можно е да бидат многу нешта, ако пецкањето не е присутно кога имате секс без кондом со сигурност е реакција на латексот, а од друга страна ако сте почетници во сексот, т.е. ако немате секс којзнае колку долго време, тогаш можеби уште не си навикната.

3. BloodyMary

BloodyMary Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Па помислив да не е зошто не сум навикната, ама не е како пецкање, туку пече, со големи букви. П Е Ч Е ..

:D ..

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ако си алергична на латексот можеш да користиш кондоми од полиуретан.. :)

5. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Сите што имале/имаат кандида знаете колку е ужасна и досадна. :@
    Веќе една година се мачам со неа. Де имам, де немам... само малку да се изнервирам или да ми падни имунитетот и ете ја... :@
    Веќе неколку денови бев под стрес. И утрово кога станав имав благи болки во долниот дел од стомакот. На гаќичките имав бел исцедок и 2-3 мали капки крв. Досега ова ми се нема случено.. Слично искуство? Дали е можно крвта да е од кандидата?

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да не ти се плодни денови? Мислам дека се појавуваат капки крв за време на овулација.

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    ^15ти ден од циклусот ми е, можно е да ми се плодни денови (со оглед на тоа дека имам нередовна менструација), меѓутоа се исплашив бидејќи досега не ми се случило.

8. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    За се има првпат. :)
    Мислам дека не е ништо страшно, ама не верувам капките крв да се поврзани со кандидата.

На kankus и Victorya им се допаѓа ова.
  9. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    :hai:
    пред се ти си знаеш најубаво како си се чуствуваш и за што си спремна!

јас имам 16 год и ја изгубив невиноста со дечко ми пред еден месец, тоа беа 7 ипол 8 месеци откако одиме не се двоумев дека се сакаме ниту пак за било што, работата беше што јас несакав да си ја дадам скапоцената невиност нели сакав да си ја чувам за украс најверојатно :fubar: :@ за мене тоа беше незнам нешто свето или штознам што све не ми доагјало на памет муабетот ми беше ако дечко ти не почне да те спрема потешко ке биде ти самата да се спремиш ;) а сега размислувањата ми се знам дека сум ја дала невиноста затоа што јас сум сакала и сум ја дала од љубов башка тоа во 21 век нема девојка над 15 години која не е скината со исклучоци ретки се што значи најнормална работа... според мене нетреба да оддаваш толку значење на тоа а дека ке бидеш да нормално ке бидеш како изгубена првите неколку дека ке незнаеш на кого и дали да кажеш ке незнаеш дали ке те сватат ке размислуваш дали требаше или не требаше да се дадеш со тек на време ке сватиш дека невиноста ке мораш да ја изгубиш со некој и дека никој неможе да гарантира дека ке останеш до крајот на животот со првиот според мене ако му ја дадеш неевиноста и недај боже и да не сте подоцна заедно ти ке си фатиш друг ама со памет да не испаднеш лесна зошто ке те гледа како исвиркана виолина и нема да му бидеш интересна... а ако си сигурна дека 100% се сакате со дечко ти и дека супер ви иде ти кажувам од искуство со тоа само ке се зближите повеке и ке биде се уштте подобро и имај едно на памет како што ми кажуваат никоја жена не умрела со еден к** во рака и сум видела доста примри ;) и уште еднаш ке ти напоменам ти си знаеш најубаво како се чуствуваш и за што си спремна ама да знаеш дека тоа е природна работа тоа е дадено од господ тоа си е потреба страст и дел од љубовта едноставно уживање и самата ке сватиш дека вреди да се проба само не си се брзај едноставно кулирај си и моментот ке си дојде сам по себе поздравче ;)

На swetty и karak им се допаѓа ова.
  10. redgirl

redgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    Имам 18 ипол години со дечко ми сме заедно 2 години бев спремна за тој чекор со него му верував и ете се случи тоа што се случи ме скина,немаше крв ни капка не ме ни болеше се убаво помина,поминаа 10 дена откако се случи тоа а сега кога мо*ам ме боли :( и некако мн е згусната мочта има чуден мириз дали е се ок,имавме секс без заштита се договоривме првиот пат така ке биде а и вториот пат се случи без заштита веќе нема шанси... Дали мислите дека овој проблеми не е всушност некој си проблем ? :)

11. aih

aih Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam dali genikolog posle edna nedela odnos moze da vidi dali si bremena?? :)

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Мислам дека се е во ред. сепак ти бил прв пат. И мене ме печеше неколку дена после тоа.

Не. По пет дена можеш да направиш тестза бременост, еден Self clear, 400 и нешто денари е. По 8 дена можеш тест на крв. а за гинеколог е уште рано.

13. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Направи си тест преку крв, најсигурно е. А за да се види дали има нешто на ехо треба да помине малку повеќе време.

14. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Мислам дека после 2 недели.

15. MaCa05

MaCa05 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    edno prasanje.....dali nekoj znae simptomi na vanmatericna bremenost???ciklusov mi kasnese od 3 maj,,,,i tek na 18 juni mi dojde kafen iscedok i taka bese 4 dena po malku,,,,,i tolku,,,,,prethodno praev test za bremenost bese negativen,,,,,
    se prasuvam zosto bese taka,,,,,dali neso hormonalno poremetuvanje ili ,,,,,,,,,,,,,
    a vo odnos na seksot,,,,,imam odnosi nezastiteni ponekogas ,,,,no posle sekoj odnos decko mi odi mokri i se brise se mie,,,,,,,,,,,,,,,,,, :( nisto ne mi e jasno,,,,,,

16. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Знаете ли за што се користат Бетадине вагиналетките? :)

17. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Мене гинекологот секогаш ми препишува Канестен и последен пат кога бев болна и ми се створи кандида од антибиотикот, матичната лекарка ми препорача да си купам вагиналетки Бетадин, зошто овие Канестен ја уништувале флората на вагината, а Бетадинот биле за таква употреба, поприродни биле (ако имаш бел исцедок и чешање). Додека пак друга докторка ми кажа дека вагиналетите Бетадин и Кантарион биле само за повремена дезинфекција, а габични инфекции (во овој случај кандида) чистат само Канестен.
    Се надевам дека ме разбра и дека ќе ти помогнам. Поздрав ;)
    ЕДИТ: Јас ги користев тие од Кантарион и ми помогнаа, но морав 7 таблети да искористам, додека со Канестенот со 3 таблетки сум здрава :)

18. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    А колку дена по ред ги користеше Бетадине вагиналетките? :)

19. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Најдобро да одиш на гинеколог ако имаш секрет со чуден мирис или пак ако одеднаш почнува да биде премногу болен сексот. Може да биде нешто, провери си :)

20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Немаш место за паника, тоа е сосема нормално. И јас кога имав првите неколку пати забележаб чуден мириз, сепак нешто туѓо влегува во тебе. Без гајле ќе се стабилизираш. Ептен ако осетиш силно печење и чешање посети гинеколог да не ти се направила некоја инфекција. Изми си се дома со камилица ќе те опушти.