Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Одат без рецепт ;)

листа на лекови што одат без рецепт

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    На колку време е препорачливо да се ставаат Канестенот?

3. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Да 5-6 дена, не е убаво повеќе.

На разлика од шест месеци најмалце, така пишува во упатството, а и ја уништуваат флората на вагината, па ако многу често се користат, често и ќе ти се појавува кандида. A ако мислиш на тоа на колку време се ставаат секоја вечер пред спиење по една, има пакетче од три вагиналети и пакетче со само една.

На StefiNikola му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Без рецепт, три вагиналети има во едно кутивче, во Зегин се околу 270 ден.

Ако е кремата се мачкаш надворешно(на усните, а не и внатре) два-три пати дневно, една до две недели зависи од инфекцијата, а ако се вагиналети обично едно кутивче. Терапијата може и да продолжи ќе ти каже гинекологот. Да напоменам треба и партнерот да се лекува (да се мачка со Канестен), во спротивно ќе си правите на ти ја-дај ми ја на инфекцијата.

На anastasijaki и StefiNikola им се допаѓа ова.
  5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Да ја поправам Лолита, ако добро памтам во упатството мислам дека пишуваше да не се користи подолго од 7 дена по ред, зашто суши :)

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Терапијата трае мислам околу 3 дена. Најдобро прво да се консултираш со гинеколог, канестен маста мислам можеш и на своја рака да ја користиш.

Ако имате проблем со кандидијаза пробајте сами да си помогнете, пијте јогурт во поголеми количини, не јадете благо па дури ни овошје што содржи многу шеќери, пијте чај од кантарион, ајдучка трева и мајчина душица. Природата е најдобриот лек.

На StefiNikola му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivanagoki

ivanagoki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    imas pravo ako dovolno go zadovolis nema potreba da odi kaj druga

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Може, може, не велам дека сум во право...јас на вагиналети бев :lol: три дена и толку, а за кремата искрено не се сеќавам, одамна не сум користела.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    На сето ова и јас нешто да додадам 8) .
    За побрзо искрварување дури и аспирин пијат и нема несакани последици. Место 4-5 дена да се малтретираат за 2-3 дена циклусот е готов, секако доста пообилен во тие денови.

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073

Е колку сте значи.... :x
    Па баш ќе се покаже пред другата ко издржлив бе, ќе му требаат 2 саати да сврши... ццц тапа сте! :D

11. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Пишав и во друга тема, тука се надевам ќе добијам одговор пред другарка ми да ми даде мислење зашто ќе пукнам. Значи ли мал темен круг на почетокот на гакичките дека хименот се закинал? Гакичките ми беа темно лилјакови и сега не се гледа баш најдобро каква боја е тоа ама оди накај кафеаво можеби и црвено, не е бело, се познава нешто малку потемно од нивната боја и тоа на почетокот а не на средината. Не ме боли ништо а и не влезе целосно. Што е ова?

12. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    најверојатно бело пранје ,но и да е малку крв не значи дека дошло до киненје,тоа сигурно ке го знаеш не сепласи не оди тоа така лесно

13. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    ^ Но кога влезе иако мислам дека не целосно, осетив како ме боцна нешто. После пак, па уште еднаш кога сменивме позата. Бело прање не може да е зашто не беше бело :worried:

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    А јас да прашам дали кандидата може да дава зголемен исцедок со жолтеникава боја, некогаш е и како зеленкаст :worried: На пап тестот покажа само тоа дека имам, мислам на едниот резултат од пап-тестот , другиот што се испраќа на гинекологија и се чека месец дена :devil: ќе го земам деновиве.
    Многу се нервирам значи ќе се избањам, ќе облечам чисти гаќички, за некој саат или сабајлето кога ќе станам имам многу исцедок кој знае и непријатно да мириса. :worried:

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е да ти е скинат хименот. Кај секого е разлчно, еве тебе не те болело многу. Некои имаат повеќе крв, некои само 2-3 капки а некои ич.

На Springy и StefiNikola им се допаѓа ова.
  16. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Може да е и кандида ако е премногу развиена, но зеленкаста боја на исцедок може да значи некоја бактериска инфекција. Најдобро е да ги почекаш и другите резултати од микробиолошкиот брис за да се осигураш дека не е бактериска инфекција. Дотогаш примај си ја терапијата за кандида, претпоставувам дека гинекологот ти веќе препишал.

17. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    А гинекологот баш напомена дека имам кандида но многу малце, и со 3 вагиналети ќе се среди :worried: имам правено и хпв тест, негативен беше , се плашам од што е овој исцедок :doh:

18. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Тестот за хпв вирус или ПАП тестот (како што уште се нарекува) не е ист со микробиолошки брис. За вториот тест се користат други препарати за да се види дали има присуство на бактерии на пример (преку овој тест се испитува присуство на кламидија која не може да се открие со ПАП тест). Од претходниот пост јас сфатив дека гинекологот ти зел и микробиолошки брис освен брисот за ПАП тест. Доколку немаш направено микробиолошки, консултирај се со твојот гинеколог и објасни му ги симптомите што ги имаш и побарај да ти земе и микробиолошки брис.

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    чек. не сфатиф, ако еднаш сврши после потешко би му било ? :^)

20. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    ^^
    Преку ХПВ тест се открива дали има присуство на хуман папилома вирусот, се зема брис за хпв и се праќа во Ману каде што прават детекција ( и недај боже) карактеризација на хпв вирусот. А преку пап појма немам што,станав од неодамна сексуално активна и реков ајде да направам Пап тест |( и мислев дека преку него се гледа ако имаш некоја бактерија :| Ќе ги земам сега овие резултати, и ќе побарам да ми земе брисеви за микробиологија, јас имам земано такви ама тогаш сеуште немав односи :(