Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Вака, според она што ми го објасни мојот гинеколог, со ПАП тестот може да се открие присуство на дисплазија (тоа се клеточни промени) која во почесто е предизвикана од хпв вирус. Додека тој хпв тест (всушност хпв ДНК тест) е типизација на хпв т.е. ако има присуство на хпв тој тест покажува и според него се прави типизација на хпв вирусот (дали е ниско- или високо-ризичен).

А микробиолошкиот тест е друго испитување како што веќе напоменав погоре. Најдобро е да не паничиш, веќе си направила добро со тоа што си отишла на гинеколог по стапувањето во сексуални односи, така што и, не дај Боже, да има нешто на микробиолошкит тест ќе може да се третира затоа што е рано откриено. Само без стресови, битно е што си совесна и се грижиш за своето здравје. ;)

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    :) Тогаш ми зема два бриса, едниот го однесе во ману, оној за хпв ( резултатот беше готов за 2 недели и беше негативен), едниот резултат од пап ( оној што го правеше кај него во ординација) беше за недела и покажа само малку кандида, другиот од пап( оној што се праќа на гинекологија) еве го чекам веќе месец дена. Така да откако сум сексуално активна поминаа скоро два месеца :( а мене воопшто не ми текна да му побарам микробиолошки брисеви, бидејќи мислев преку пап тестот ќе се открие ако имам нешто :worried: Понеделник уште рано наутро идам и ќе барам да ми земе :tmi:

На stella83 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522

Ои, да се надеваме зашто со месеци веќе се мачиме. А капките крв беа на почетокот на гакичките не на средината и не се осеќам чудно таму долу :^)

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пак ќе кажам, индивидуално е. Зависи од тоа колку ти бил еластичен хименот, дали си била опуштена итн.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да, втората партија секогаш подолго трае де :)

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ахахаха.. Мимс фалаа за помошта ;) :lol:

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Леле зар можно е пак ми се појавила некоја циста :@ еве пак ми доцни 3 дена. Не знам дали да се радувам дека ми доцни или да плачам. Ај некој што имал проблеми со менструцијата и примал Примолут Нор ( не ми замерувајте ако го грешив името) нека ми каже некое искуство.
    Понеделник земам тест за бременост па ќе видам што, ама до понеделник...
    А да напоменам имам некои симптоми за менстрација ама не иди

8. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Mе болат градиве,така поприлично многу, а треба да добијам дури за 10 дена.

Oд што може да е?

9. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Девоки не ми замерувајте ако сум ја погрешила темата ама не знаев каде точно да го поставам прашањето... Дали знаете колку чини преглед кај уролог на приватно со брис, и колку би чинело со плави картончиња и кој од државниве уролози е добар...Ве молам за брз одговор, и однапред ви благодарам!

10. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Инаку, се работи за маж ми, кај кој од неодамна се појави црвенило на пенисот, за кое мислевме дека е кандида, но сега веќе не сум сигурна зашто црвенилото не поминува со денови, може трае и повеќе од недела дена и канестенот ништо не помага.....

11. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Во Воена болница др. Анте Стефановски ми се чини се презива е добар уролог и еден Тони али незнам како се презива....Башка денес недела нема да има шанси да одредиш кој е таму..а од државна болница незнам никој.....Анте е во четврток во амбуланта и е со закажување преглед е некаде 150 денари со картонче, не се скапи прегледите...
    Се надевам ти помогнав.. поздрав

На Ferhunde-87sk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Мене ме болат градите 10 дена пред да добијам секогаш али можно е да е и од времево глеј какво е ]:)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Па не планирав денес ама утре или задутре, а бројче за закажување да ми пишеш во лп....акио не е проблем, секако.... Не знам колку чини на приватно, али ако е некоја астрономска цена, секако дека ќе си идам кај некој со картончиња...ти благодарам male

И уште едно глупаво прашање: дали е потреден упат од матичен лекар за преглед кај уролог?

14. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    и мене понекогаш така, симптомите кај некои девојки можат да се јават и 2 недели пред менструацијата.. зависи кај секого е различно

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    До сега не ме болеле 2 недели пред менструација,затоа се зачудив...

16. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    До сега не ме болеле 2 недели пред менструација,затоа се зачудив...[/quote]
    времево какво ее да сме среќни и што добиваме .. се пореметено ..

17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Правев муабет со близок роднина кој има завршено медицина/гинекологија, ми кажа дека во месецот само еден ден е плоден (овулација) понекогаш може да се случи да има и повеќе денови и тоа се вика контраовулација но се јавува многу ретко, во останатите денови неможе да се остане трудна бидејќи нема јајце клетка и сперматозоидите ќе нема што да оплодат (логично) ме интересира што мислите вие?

18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Не сум толку стручна ама мислам дека не е така. Ако е така ќе беше мн тешко да се остане бремена. Плус овулација настанува некаде на средина од циклусот, а има жени кои забремениле веднаш после менструација, пред менструација итн. Шанси за бременост здрава жена има во текот на цел месец. За точно да си пресметаш плодни денови треба да имаш до минута точна менструација, па и тогаш не е најсигурно. Затоа оние кои не планираат да забременуваат би требало да си применуваат заштита цело време.

19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    и јас тоа го реков, но немаше време да ми дообјасни
    само ми кажа дека неможе секој ден жената да има јајце клетки во нејзе, како иначе би останала бремена ако нема .. незнам што да мислам :)

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И јас така знам дека само еден ден може да се забремени, ама проблемот е што е тешко да се одреди кој е точно тој ден, зашто не знаеш кога точно ќе добиеш следен пат.И затоа околу средината на циклусот се викаат плодни денови, а само еден навистина е.