Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    да ако немаш редовна менструација неможе да се одреди :(
    ретко се дешава да има контраовулација..
    исто така ми кажа дека ако си блиску до плоден ден а пенетираат во тебе сперматозоидите можат да останат и да се оплодат кога ќе има овулација.. ( 2 дена махх.)

2. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Вчера имаве секс со дечко ми и пукна кондомот..но он извади сперма од мене,после тоа се истуширав .. има ли можност да забременам? А последен пат добив на 21ви

3. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Има и тоа големи, колку што проценив плодни денови ти се, погоре пишува за таблетата ако имаш можност земи си ја Норлево се вика. Со среќа!!!

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Има големи шанси да забремениш. Оди веднаш по Норлево. Зависи на колку дена добиваш, можеби ти се и плодни денови, што ги зголемува шансите...

На StefiNikola му/ѝ се допаѓа ова.
  5. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Секој месец на 21ви,20ти добивам...

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Како и да е, мораш да се напиеш апче за ден потоа, и тоа што побрзо.

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Земи си што побрзо апче, не му ја мисли више да не биде после касно. :(

8. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Фала женски утре ќе идам да купам пошто неможам денес.

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Најубаво да купиш денес и веднаш, Норлево треба да се испие најмногу 72 часа после ризичен однос, а најубаво би било уште вчера да се напиела! Според мене утре ти е касно. Со среќа
    И да, туширањето нема никаква врска!!

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Леле како си вака смирена? :) Мене вака, ќе испаничев, одма ќе купев Норлево во аптека што работи 24/7.. Како сакаш, ама подобро порано. На страната на Норлево прочитај си ако ти е непто нејасно или прашај на Фемина ..

http://www.norlevo.com/method.html#quest3 еве ти ја страната.

11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.712
    Точно е тоа дека само еден ден е плоден во месецот.Ако се земе во предвид дека сперматозоидите живеат 24 часа , тогаш може да се рачунаат како 2 дена, и ништо повеќе.Е сега проблемот е во тоа дека кај секоја жена периодот е различен.По правило би требало да е третата седмица од циклусот, и тоа на средина од 3 седмица т.е 18-19 ден од добивањето на месечниот циклус.Но кај некој жени тоа не е правило.Па затоа тие што несакаат да останат трудни, треба да имаат заштитен однос цело време.

12. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Ич не сум смирена..вчера вечерта се случи тоа .. неможев да најдам отворена аптека .. без престан сум плачела .. :(

13. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Од Скопје ли си? Има многу аптеки кои работат и денеска, иди земи си , да не плачеш после уште повеќе :worried:

14. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Во Скопје си? ако си во Скопје оди во Зегин дежурна е.. А во недела би требало да работат аптеки бе. Нека побара и дечко ти, нека се ангажира малце. :| :(

15. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Он правел муабет со негова братучетка и му рекла дека немало потреба за паника .. али ја ипак мислам дека треба да земам такви апчиња .. ќе идам ќе побарам сега.. иначе од ск сум.
    фала на помошта па ќе ви пишам што сум направила .. :(

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Како нема има потреба, иди во тој Зегин доле во мнт тој постојано работи,и во рамстор во тие аптеки тие работат до 10

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    дапп точно е дека живеат 24 часа, да неможе точно да се израчуна затоа што повеќето жени имаат нередовна менструација.. фала на одговорот :)

18. MissConsY

MissConsY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Почнаа да ми излегуваат ко брунчиња доле околу усните и внатрешната страна на препоните,растат малку по малку и меки се (стануваат како топченце) :o дали има му се случено на некој такво нешто да ми каже..сега добив па една недела додека да одам на гинеколог да не ги мислам ..ве молам некој ако знае нека ми каже.. :tmi:

19. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Абе како нема потреба?! :!: Има. Оди ти викам во Зегин на Партизанска, спроти Ленинова е. Девојки од предсемена течност остануваат бремени некогаш (многу многу ретко), а не па ова.. Не дека те плашам, ама што е сигурно, сигурно е. Само не ми е јасно како те остава сама..

20. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    А после братучедка му ли ќе ви го чува детето? :!: Има потреба, плус сама наведе дека имаш ептен редовна менструација, тоа е само показател дека е се во ред и дека можеш стварно да останеш бремена. И има многу аптеки што работат 24 часа! Па јас ако треба пешки ќе го шетав градов да најдам! Ете ти кажаа Рамстор, Зегин на Партизанска, Зегин во Ново Лисиче работи сигурно до 10 вечер(не знам дали и цела ноќ). Плус денес од сабајле што не побаравте аптеки сигурно повеќето работеле барем до 2-3 попладне! Ангажирај се одма! И малце повеќе едукација, прееска тоа со туширањето не ми се допадна, мислам дека некои работи не ги знаеш, а треба!