Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    На ова ќе одиш контра. Како што гледам ти си се обидела да разговарате и одбил, а разговор би бил мојот прв совет. Штом така не сака, тогаш ќе му речеш дека ТИ не сакаш да имаш секс без кондом. Па ќе видиме тогаш.. Ова не е најдобра опција, најубаво е да има разбирање во врската. Зошто си против пилулите? Со препорака од гинеколог, и внимателно користње, и двајцата ќе бидете задоволни.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    И да немаш против земање антибеби пилули, тие сепак не заштитуваат од инфекции. Можеш да му кажеш дека се согласуваш без кондом ако тој ти донесе резултати од испитувања кај гинеколог и уролог дека е потполно здрав и тоа да го прави на секои 3,4 месеци како што ти на пример си одиш на прегледи кај гинеколог. Ако се согласи на такво нешто и ти покаже резултати дека се е во ред слободно имајте си секс без кондом. Иако е многу себично од него да те уценува така без претходно да размисли кои се твоите причини зошто не се согласуваш.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    пред се здраво на сите... :hai:
    јас пак си доагјам со прашање на темава секс зошто сеуште не сум тотално запознаена и несакам да направам некоја грешка без претходно да се консултирам со некој што знае повеке а пред месец ипол си ја изгубив невиноста така што би ве замолила кој знае нека ми каже дали може да останам бремена ако имаме незаштитен секс (што сме го немале до сега освен еднаш првиот пат) иако не сврши во мене?? дилемата ми е: јас и дечко ми си одржаваме хигиена ама може ли на пример ако првата партија сврши надвор од мене со или без заштита потоа се истушира (го измие :$ ) втората партија да ни биде без заштита да не заврши во мене можно е од семената течност или незнам нешто такво слично можно е да забременам?? :$ можеби е глупаво прашањево ама јас не знам, а би ви била благодарна ако ми објасните... поздрав4е до сите на фемина :)

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, од втора партија можеш да останеш бремена. Миењењто и туширањето не помага да се уништат сперматозоидите од каналчето, па тие со предсемената течност можат да завршат ''кај што им е местото''. Од друга страна урината ги уништува сперматозоидите, па ако сакате да имате втора тура, најдобро е дечко ти да уринира и добро да го измие, па дури потоа можете.

5. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    Тоа значи дека нема потреба oд незаштитен секс мене не ми се ризикува зошто несакам да нишкам бебе на 16 години сепак фала ти могу :)

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Денес земав Канестен вагиналети ( се наканив конечно) и сега малце смешно е ама страв ми е да ги ставам :tmi: некако чудно ми е да си пикам нешто таму долу :worried: и тоа стапчето што е ми е езиво , уф :doh:
    Треба ли многу длабоко да се ставаат? :tmi:

7. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    здраво... :) има ли некоја феминка која би ме советувала околку сексот... :$ :$ ако има некоја нека пише л.п :) благодарам однапред :$ :$ :) :)

8. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    ивини а каков совет ти треба?

9. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Девојки, последниве неколку дена кога одам по мала нужда ми излегуваат како бели парченца и кога сзе бришам ги приметувам. Дали можеби се работи за кандида?

10. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Па јас користев Бетадине, и треба малце длабоко. :) Не е страшно де, ехее што влага таму една вагиналета :lol: :lol:
    Можеш и без апликатор, само бутни малце, нема да излезе.. :) :)

11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    А за што се тие Бетадине? ќе пробам така со рака да ја ставам не сакам со апликатор. :(

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    И јас се плашев да ги ставам вагиналетите првиот пат, а сега ми се чини сами се лизгаат :D
    Немаш гајле, и со апликаторот е полесно, подлабоко влегуваат :) Ама и со рака можеш, пред спиење само и немој да стануваш.

13. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    :( јас морам неколку пати да станам иначе не можам да заспијам :lol: ќе излезе таблетата така? :|

14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    Значи кога ќе ја ставиш барем пола саат не смееш да стануваш, затоа е препорачливо и да се става пред спиење :)

15. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Бетадине се исто за габични инфекции. А за станување, јас немав проблем.. Само што ги ставав си одев по дома и не ми излезе..

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Со тешки маки ја ставив :( 15 минути ја ставав, ја бутам таа искача и се така, не влезе многу длабоко ама сепак влезе :worried: бев повеќе исплашена отколку за првиот однос и од што бев стегната ништо не направив :envy: туку сакам да прашам за колку време се топи? ја осеќам и ме нервира, коа станав сеа од кревет како не знам што да имам внатре осеќам ;(

17. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    ^Џабе си ја ставила вагиналетата, нема да има никаков ефект-пишува и на упатството дека треба да се стави колку што можи подлабоко, за тоа е наменет апликаторот.
    Ако ја аплицираш правилно, нема да чувствуваш дека имаш нешто. И не е ништо страшно, не мора да стануваш на 5 мин од кревет, не се секирај. ;)

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    Мене гинекологот така ми има кажано, дека за отприлика пола саат треба да се растопи, а за тоа време да не се станува воопшто. И препорачливо е да не се станува до сабајле, дејството е максимално. И да, да се стави што е можно подлабоко :)
    Пробај со апликаторот, полесно е.

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    A колку пари се вагиналетите? :D и Kолку се големи? Hемој да се некои со димензии 20цм ширина 7цм, нема да преживеам :rofl: се шалам де, ме интересира ко апче ли се мали? :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Мислам дека се околу 200 ден. (не ме држи за збор, не сум сигурна). И големи се колку една капсула амоксиклав или оспен. :D
    Се надевам дека се разбравме за големинава. Хахахаха!

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.