Епа вака драга,никој не се родил искусен и сите сме минале низ тоа многу добро познато чувство.Сосем е нормално да имаш трема и несигурност,но од некаде мораш да почнеш.Тоа што сите твои другарки до сега веке го искусиле,не значи дека ти си заостаната или нешто слично,за секого е различно.Никогаш немој да се споредуваш со никого.Што се однесува до интимниот напредок,оди до таму до каде што се осекаш спремна.Ако доволно го познаваш дечкото и мислиш дека имате взаемна љубов и разбирање,нема ништо лошо во тоа да се опуштиш.Верувај сама ке се изненадиш во тоа колку некои работи природно доаѓаат и колку всушност природно ги знаеш.Знаши најважно е да се опуштиш и да не мислиш на тоа дали ке ги исполниш неговите очекувања.Опушти се и уживај
a so ako jas imam odnosi so nego i se posramotam... sram mi e i da razgovaram so nego za taa tema a osekjam deka kje me prasa vo bliska idnina...duri ni ne znam dali toj imal odnosi dosega i so da ocekuvam :\Jas sum sigurna deka go sakam i znam deka so nego sakam da mi e prvio pat ama se plasam od negovata reakcija otkako kje go napravime toa... so ako go razocaram...toa ne mozam a ni ne smeam da si go dozvolammm !!!
девојце не се секирај нема да го разоцарас биди сигурна он ако знае дека ти е прв сигурно ке биде срекен знаес какви се маските секој сака да е прв само казиму да биде маку незен на поцеток другото само по себе кеси дојде со срека
ако биде разочаран одма корпа.ќе си најдеш др што ќе биде задоволен и среќен уживај срце не му ја мисли толку
искрено јас имам 16 па се скинав пред месец дена и не сметам дека треба да ги гледаме годините ако си сигурна дека го сакаш и дека те сака можеш да му ја дадеш невиноста така барем ке знаеш дека нема да те остави па послем тоа да ти биде криво верувај нема ни најмалце да се избрукаш зошто машките сакаат невини девојчиња ти кажувам со искуство и поинаку ке те гледа а и незнам зошто додека бев невина тоа беше незнам нешто најсвето за мене а сега откако се дадов велам дали на него дали на некој друг пак ке си ја изгубев невиноста затоа девојко мој совет сакаш направи го не размислувај живеј си го животот и прави си како ти одговара а ни најмалце немој да се плашиш во животот сите учиме додека сме живи никој не се родил искусен позздравче! a и патем сексот ти е страст едноставно уживање и може само да ве зближи уште повеке.... и спорред мене треба да си правите муабет поотворено на таа тема и можеш да го прашаш слободно дали ке му бидеш прва или не и јас ја имав истата дилема го прашав и испадна дека сум му прва девојка на која и ја зема невиноста така да не му ја мисли многу ако си спрема направи го нема да згрешиш и во случајј да раскинете ке ти биде криво ама мисли позитивно после него доага друк па ајде бе луге 21 век сме на секој чекор има курвишта што се ебат за пари а ние ке правиме драми за тоа дали да му ја дадеме невинста на дечко што го сакаме и дека ке се избрукаме зошто никогаш не сме го наравиле тоа ... уживај си срце и не му ја мисли
Ако си спремна за секс, направи го тоа со дечко ти. Верувај дека нема да биде разочаран. Едноставно треба да се опуштиш и ќе видиш дека и двајцата ќе уживате. Инаку, тоа што другарките имале секс, а ти сеуште си немала не мора да значи ништо. Ти треба да го направиш тоа кога ти ќе сакаш и ќе бидеш спремна, а годините не се толку важни. Мораш да разговараш со него на оваа тема, без отворен и искрен разговор не оди!
лелел срцка и јас истиот проблем го имамм.... се ми е убаво кога сум со негоо....ама незнам ете....таман ке почне работата и јас мора да се тргнамм.... ни самата незнам зоштоо... а сакам не велам дека нејкамм...ама ете тоа е тооааа.... а уживај ако дечкоти е малку поискусен сигурно дека нема да имаш никакви проблемии...таков совет ми дадоаа менее... се надевам дека ке се опуштиме во блиска иднина....(и секако кога ке помислиме на ова сигурно ке се смеемее... ) поздравв..!!
jas se iskreno nadevam na toa... inace fala nogu na iskrenite soveti i dobro e da se znae deka ne sum edinstvenata so taj problem...belkim se opustam...mozebi najdobar nacin kje bide toa da go napravam i na pijano..kojznae...ama znam deka go sakam toa samo ne sum sigurna kolku?
да мозес една цаса алхохол само колку да те опусти немој да претерувас со алхохолот мозе нисто да не испадне ако бидес мн. пијана и срекно
^^ и јас ви посаккувам многу срека ина двете а иначе има некои машки коишто не сакаат да го направат тоа додека сте пијани зошто мислат дека послем ке се каете или ке велите дека го искористиле моментот кога сте биле пијани за да ви ја земат невиноста (мене ми се случи тоа) затоа најпаметно ке биде да си направите муабет прет тоа трезвено дека сте спремни и се понатака за да знаат на што сте > само претпоставка и уште еднаш срекно
Ако тие прв пат најдобро да бидиш со бистар ум а не пијана.Поради тоа што првио пат с епамти а ти не ќе знајс кај си терала.Опуштисе и се ќе биди како што треба страво е голем ама секој го имал. Опуштено и уживај не му ја мисли мнпогу
Што мислите вие? Рано или не? мхммм имам 17 год, и со дечко ми одиме 3 месеци, многу си го сакам, пред некој ден ме праша за прв сексуален однос, се двоумев, сеуште сме заедно, реков само дека мислам дека е рано бидејќи бев збунета, па така го одложив одговорот? што мислите вие?
Што мислите вие? Рано или не? мхммм Имаш ваква тема веќе! Не требаше да отвараш нова. Али сепак ќе ти одговорам! Ја изгубив невиноста кога имав 16. Но не поради тоа што дечко ми беше спремен, туку ЈАС! Биди своја, и имај свој став! Не дзоволувај некој да влијае врз тебе и да напраиш нешто за кое ќе се каеш. Ако се осеќаш ти психички и физички спремна, океј го ахед! Кажи му отворено как се чувствуваш. Ако не се чувствуваш спремна, буквално така ќе му кажеш. НЕ СУМ СПРЕМНА! Нема да вртиш па знаеш вака па онака. И ако стварно те сака, ќе чека додека ти мислиш дека ти е време. Со среќа!
хаххаха не е битно сега знаеме според мене и според моите години некаде понапред во коментарите си се изјаснив дека си ја изгубив невиноста на 16 год (пред месец дена ) нема везе јас чекав да поминат 6 месеци па послем да размислам подобро нели ако ми иде во врската колку се сакаме дали ми е супер и испадна дека ми е супер и дека фалеше само уште да му се дадам за комплетно да бидеме поврзани и уште повеке се зближивме еден кон друк тоа можам да ти го кажам со гаранција... е сега твое е дали си спремна да го направиш тој чекор или не а годините не ти се битни воопшто ако си сигурна дека сакаш да го задржиш покрај себе и ако мислиш дека во рок од тие 3 месеци све знаеш за него или пак доволно за понатака да не ти надоагаат информации коишто ке те предомислуваат за тоа каков е дечко ти каков е неговиот карактер како би реагирал на некои работи и слично тогаш не размислувај повеке а ако мислиш дека не го познаваш доволно тогаш почекај уште малце и верувај дека ако те сака искрено и ако несака да те изгуби ке те чека а ако несака да те чека тогаш мој совет би ти било да го оставиш знам дека ке ти биде тешко ама некогаш мора и тоа да се случи (ти кажувам зошто јас имам преживеано нешто такво од коешто тешко станав на нозе ама ете господ гледа и помага а од грешките се учи) се надеам ти дадов добро советче позздравче
јас имав дури по година ипол однос прв цело врем бевме заедно сакасе ама му реков ако ме сака ќе ме сфати и така испадна.Пошто ми беше страв од болката од се нз.Ми беше и страм си мислев како ќе испадни едноставно не бев спремна.Ама се си иди беше и тоа и сега е супер
Не се секирајте толку многу за тој прв пат, кога тогаш мора да се случи, најважно е да си бидете опуштени и да го направите тоа затоа што вие сте сакале а не затоа што некој ве прислилил на тоа. Секако погрижете се и за заштитата. И не очекувајте премногу, сепак е само прв пат и допрва ќе разберете што е вистинско уживање.
Со дечко ми имавме одниси вчера два пати во текот на вечерта.Претходно немавме односи 1 месец. 1 пат малку ме болеше ама беше на моменти-периодична болка и на моменти како да бев сува. 2 пат исто имаше моменти кога бев сува и на десната страна ме болеше. Дали мислите дека тоа е од што сум немала 1 месец односи или пак нешто друго е во прашање!? п.с. не чувствував задоволство т.е онака обично ми беше без оргазми или некоја убавина.
Девојки, за време на користење polyginax вагиналети не треба да се имаат односи? или мозе со кондом? фала