Направи си измивка од чај од камилица и купи си маст канестен додека не појдеш на гинеколог. Претпоставувам дека се работи за кандида, но во секој случај е најдобро да појдеш на гинеколог, за да ти дадат соодветна терапија. Инаку, кажи од ког град бараш гинеколог, за да можи некој што е од истиот град да ти препорача некој добар гинеколог.
Imam osnosi veke so de4ko mi 2 meseca ali ne sekoj den ali najmnogu me maci i strah me faka sto posle toa po rasete gore kako da mi izleguvaat sinjici kako da me sthtipalee...Ve molam za pomosh ..shto moze da e toa???
Ne ne bas posledniot pat go primetiv toa ..ne e od toa ..se plasam da ne e ..koga imame odnosi..neshto vnatresno da ne e problemot ..pa da mi izleguva nadvoresno...
Сакам да прашам за невиност Ве молаааам за СОВЕТ: Имам 19 години и се гледам со машко околу 9 месеци не сме во врска е сега тој неколку пати ми има речено за да имаме односи,ама јас не сакав.Дали ке направам грешка ако имам односи со него.инаку досега сум немала односи со никој друг! )
Сакам да прашам за невиност Не си мала. Ако и ти самата сакаш, и си свесна за сета одговорност потоа нема зошто би направила грешка. Само немој поради неговото инситирање да го сториш тоа. Нека биде твоја одлука, па потоа што и да биде да не жалиш, да знаеш дека ти самата си сакала да биде така, а не некој друг те изманипулирал.
Сакам да прашам за невиност Не сакам да имам со него односи само поради тој што сака,значи сакам и јас ,ама се двоумев многу бидејќи не сме во сериозна врска и поради тоа што не сум имала досега односи ,инаку не мие страв да имам се чуствувам подготвено.И фала многу за советот
се чудев дали за ова да отворам нова тема оти веќе долго време ме мачи: Едната срамна усна МНОГУ ПОГОЛЕМА од другата?! Аман женски ја мразам и ме нервира,а некогаш и ми пречи!! Немам појдено на гинеколог иначе,зошто почнав со сексуални односи пред 2 месеци
ах и мене ми е една малку поголема и незнам не сум го сметала како проблем,незнам,ако има некоја друга феминка мислење за ова нека каже
Повели има цела тема seks/vaginalni-usnicki-t2010/?hilit=%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%20%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8 И не се секирај се е тоа нормално
Имам бело прање, мало пецкање и чуден мирис. Хелп. Озбилно. По 3 пати дневно се туширам, не можам да се поднесам. И пак како небањата се чувствувам. Спојлер одамна не сум изгњавила на темава, редно беше.
Личи на инфекција. Туширањето нема да ти помогне, за жал. Или на гинеколог, или ако е итно, пробај сама. За дезинфекција на вагината има Betadine вагиналети (само задолжително стави влошка ако ставаш, течат и тоа многу, имаат црвена јака боја, лом ќе се направиш). Опција се и Канестен вагиналети/крем. Ама сепак најдобро е на лекар, брис, наод, па после терапија.
пак јас на микробиолошките брисеви што ги правев, ми открија бактерија стрептокока, опасна ли е? сте ја имале до сеа? како се лечи гинеколот не ми е тука, па морам сама да се снаоѓам
Колки повеќе се замиваш, повеќе ја нарушуваш вагиналната флора. Јас можам да ти кажам дека личи на кандида, затоа пробај со чај од камилица, нанесувај облоги на местото или со Канестен маст пробај. Најдобро ќе биде гинеколог да ти каже точно. За ова ќе мора да го почекаш гинекологот. Не е некоја инфекција ептен брзо што прераснува во друго, затоа нема да те чини многу да го почекаш, ќе знае да ти каже најдобро.
Цел месец ќе треба да го чекам многу е а иначе сексуално пренослива е? Ова значи дека и партнерот ја има?
да значи дека партнерот ја има,и гинекологот ке ти даде и тој да пие антибиотици некаде недела дена,а и ти ке треба,да се мачкаш плус со канестен а зависи од бактеријата можи вагинални да ти даде,засега ми се со камилица и не треба да имаш секс,а ако имаш од таа бактеријата нема да можиш да имаш оти ке ти биди грдо ке не можиш да се навлажниш,а имаш секс без кондом,?