Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    јас оставам ден до два за да истече убаво своиството од едните па преминувам на други. инаку можеш и веднаш по прекинувањето на едните да продолжиш со другите, нема пишано правило освен ако гинекологот не ти каже прави пауза од толку и толку време. А затоа што кантарионот не се некој антибиотик вагиналети немај гајле кога сакаш ставај си ги. И да можеш замивање ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Значи јас сум грешка...мислев на влезот,бидејки имав како некои чудни мали израстоци,како кожичка да виси, ја прашав и мајка ми и таа ми рече дека не било тоа ништо...но чисто превентивно ќе си одам на гинеколог,за секој случај :)

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Сабајлево после цели 3 месеци добив менструација :tmi: но крварам многу, ептен :( никогаш до сега вака не било, се напив витамин ц мислев дека ќе помине но не, знаете ли ншто друго што можам да се напијам или да си одам на лекар? Затоа што ноќеска ми течеше крв од нос а сега ова, може да е нешто поврзано :sweat:

4. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Хемороиди?

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Жештиниве најмногу влијаат, но корисно би било и една крвна анализа да си направиш. Обилните крварења не ретко се резултат на анемичност.
    Ако земаш витамин Ц, земај постојано, по 1 гр дневно, барем во летниов период.

6. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Никогаш не сум имала проблеми со крвта, секогаш сум имала јака крвна слика. Мислам дека ова ми е од стрес и нервози :( ќе одам сега на лекар ;( фалаа иначе :*

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас имав секогаш проблеми со крварења од носов.
    А за менструалното крварење, во летен период и до 10 дена ми траел циклусот. Од жешкото време демек.

Пијам витамин Ц преку цела година сега. Фала Богу, немам некои големи проблеми.

8. Natashha

Natashha Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Прв сексуален однос

Пред 15 дена го имав првиот сексуален однос со заштита ... менструацијата требаше да ми дојде пред 12 дена и сеуште ми касни, направив два теста за бременост и испаднаа негативни....нормално ли е по прв сексуален однос да касни менструацијата? Премногу сум во паника, никогаш вака многу не ми каснела менструацијата...што да правам?

9. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Прв сексуален однос

Па најдобро да отидеш на гинеколог. Не верувам дека си бремена, но може да е некој друг проблем.

10. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Па welcome in the club of non-virgins... :D Прво се надевам дека си направила правилен избор и со правилна особа.
    Многу пати имам слушнато дека и при првиот секс девојката останала трудна. Не сум баш убедена дека тоа е возможно, но ете така сум слушната. Бидејки ти си направила тестови и двата биле негативни, тогаш немаш таква опасност. Е сега, од искуство знам дека е нормално да ти касни менструацијата, нели после толку време има промени во твојот организам, а и од самата напнатост и вознемиреност околу тоа. СЕ рабира сега си малку несигурна околу сета таа работа, збунета, си помислуваш на бременост итн...Но 12 дена? Не би сакала да звучам заплашувачки, но јас би отишла да се консултирам со гинеколог. Сепак стручниот преглед и совет би ти биле покорисни за да ја намалат твојата загриженост а и би добила некои корисни нови информации.
    Со среќа и дај боже да си добиеш па да нема потреба да консултираш гинеколог ;)
    А би додала и уште нешто, каква интересна ситуација е ова кога ти касни. Јас секогаш кога ке добијам си викам леле аман више кој ке го трпи сега ова ебати женските...а кога понекогаш знае да закасни викам леле боже дај да добијам спаси ме :P

11. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Nema potreba od nikakva panika... Prvo i osnovno e toa sto si imala zastiten odnos... a vtoro posle prviot odnos sekogas kasni... nemoj da panicis mene posle prviot odnos mi kasnese poveke od eden mesec... znaci mislam poludev ... sekoj den samo na toa mislev a toa najmnogu vlijae na psihata kolku poveke mislis na toa i sakas da ti dojde tolku poveke ne ti doagja... i eden den si vikam abe nema sansi da sum bremena ovaka onaka i nekako sama si se ohrabriv ... i naredniot den mi dojde :)))) Znaci nema potreba da panicis...ako ste imale zastiten odnos ... togas sekako ke ti dojde ;)
    I da i jas sum ista so ova...pred da mi dojde sekogas si velam lele daj boze da mi dojde i samo toa cekam....i koa ke mi dojde kaj se najde da mi dogja... :D ZENI :DDD
    Pozdrav feminki :***

12. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Зошто да не си убедена? Не постои причина да не остане бремена девојка, иако и е прв секс. Јајце- клетката не брои кој пат е..

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Здраво би сакала да прашам дали има шанси да останеш бремена доколку користите кондом со партнерот и не сврши во тебе......позз

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    НЕ !

15. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Нема шанси.позз

16. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Ви благодарам :) позз

17. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Фемина станува гламстик?!

На afroditaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465

Полека но сигурно !!! |(

19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Зависи кај го користи, ако си го стави на прстот на пример тогаш има шанси...

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Хемороиди во вагината??? :^)