и на мене ми се случува истото коа ми се плодни деновите мислам дека е нормлно само ако не е ногу јак мирисот
Povreda pri sex Ve molam za pomos.Zavcera pri sex so partnerot dojde do povreda na penisot.Od vcera ima mnogu jaka modrica(hematom) na teloto.Dvajcata sme mnogu nasekirani.Imate li odgovor ili kade da se javime za pomos
имам едно прашање до вас ....треба да одам на одмор со дечко ми но за жал ке ми дојде дали има некои антибиотици за одлозување на менстуација?
Антибиотици нема , ама има апчиња за одложување. Консултирај се со гинеколог и не земај ништо на своја рака.
Кандида И јас го имав истиот бел исцедок со таков киселкаст мирис и бев кај гинекологот ми препиша Flagyl и вагитории Gyno-Daktarin. Еве три дена како ги пијам таблетите и ги ставам вагиториите ми се среди.
Се смени бојата во жолтеникава ми се повтори изгледа стрептококата сега ништо не можам да направам, среда идам на одмор,штом се вратам ќе идам да ги повторам брисевите
Spasmex forte Дозирање: 1-3 х 5 - 10 mg на ден. Еве во регистарот можеш да си видиш... http://www.reglek.com.mk/lekprikaz.php?mlid=1097
Povreda pri sex мислам дека за ова само лекар мозе да помогне, и не чекајте туку реагирајте додека не е предоцна
Вака сега, должината на циклусот се гледа од предпоследната менструација до последната, или општо колку ти е. Оти кај мене последниот пат пократок ми беше, ми подрани една недела? Глупичко прашање, ама некако се ми се помеша. Секогаш добивав на 28от или 30от ден, а тогаш добив на 22от т.е 24 ден. И?
Па должината на циклусот можеш да ја определиш само ако ти е редовна менструација. На нередовна не можеш да ја определиш. Ама штом на тебе секогаш ти траела 28-30 дена тогаш тоа тти е должината на циклусот, ама сепак затоа што ти подранила предходниот месец, можно е да има некое пореметуваше на плодните и неплодните денови.
И сега како да си пресметам на овие календарчињата за плодни и неплодни денови? Како да ја напишам должината на циклусот?
Значи ми касни некои 4-5 дена, не сум имала никаков удес, можно е да ми касни од времево глупо?? Обично сум редовна и ме тепа нервоза ради каснењево. А и некако не ми стои веројатно останување бремена од предсемена течност, али како и да е-ме болат градите.Ќе ми дојде нели?
И јас сум во иста ситуација, ми касни 2-3 дена а ги имам симптомите ме болат градите ама еве никако да дојде Мислам дека нема потреба за грижење кај и да е ќе пристигне
Луѓе, имам дечко со кој одам година време, и размислуваме знаете за секс, но прв пат ќе имам однос и некако ми е страв да не останам бремена... Може ли некој да ми каже како му беше првиот пат и дали боли ? :/
едно прашање... што мозе да биде таа кафеава течност,ми се појави од кога ми заврши циклусот.? пс.во многу мало количество е.
кај секого е идивидуално.. ако си спремна за тоа направи го.. 21 век сме имаш секакви контрацептиви .. презервативи, апчиња и сл.
Кај мене беше болно ама се разбира болка што се трпи,а за останување бремена кај мене лично не беше можно да се изврши цел сексуален чин,оти многу ме болеше.Ако сакаш тоа да го направиш слободно ништо страшно