Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Плацента е специфичен орган кој се развива во бременоста и кој се грижи фетусот да добива храна и кислород за време на бременоста. Породувањето завршува со исфрлањето на плацентата, затоа што откако ќе се роди бебето веќе не е потребна. Тешко дека се наоѓа на почетокот на вагината :D

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас реков KAKO плацента. значи на изглед. И мислам дека така и напишав (како што гледам). Сепак сум ветеринар така да... :)

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Химен како плацента? Оф леле... За да не губам време за глупости, еве слика на плацента

Е сега, ако ова ти личи на химен.... |(

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Најверојатно мислеше мембрана...

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Највероватно некој пати од некој комплекс мила :D Нвм. Ај донт гив а шит. :*

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ме боли кичмата и долниот дел на стомакот, уствари од левата страна повеќе ме боли (ваљда е јајникот), а треба да добијам за една недела отприлика (ако не ми касни). Од што може да е болката? Не памтам друг пат да ме болело вака, освен првиот ден кога ке добијам :worried:

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Исто вака ме боли пред добивање, сигурно и тебе ти е од истото.Не е секогаш пмс ист, мене некогаш ме убива кичмата со денови, некогаш сум супер и не ми ни текнува дека е време да добијам ;)

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. oliolivera

oliolivera Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    26
    можно е и да е од промената на времето,и така сега нешто почна да претерува |( де топло де ладно,и мене така ме мачеше стомакот вчера и завчера па денеска уште по сабајле ме дочека изненадување :( и цел ден ме мачат болки :worried:

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може да те боли заради многу работи...
    Прво,заради тоа што треба да добиеш.
    Потоа, може и да си настината, тоа не смееш да го исклучиш, со оглед на тоа како се менува времето.

10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ако те боли константно може да ти се настинати јајниците пробај стави топли облоги, но ако те фаќаат периодични грчеви и бидејки те боли половината тогаш тоа ти е од Пмс. И мене недела дена пред да добијам ме боли исто, но периодично, ме фаќа по некој грч и при нагло наведнување остра болка во половината. Ништо страшно не е, се спрема организмот за мменструација ;) .

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    DiGy aко си ветеринар сигурно ќе знаеш да разликуваш плацента и химен. Мислеше на мембрана и признај си ја барем грешката :D И немој во пракса ова да го кажуваш.
    Инаку Martinuska, мене редовно ми настануваат промени во циклусот. Обично ме болеше само првиот ден на добивањето, па после два дена, па сега првиот малце и малце ми истекува, вториот повеќе и поболно. Поентата ми е, како што се менува телото, се менува и тоа, не треба да те чудат никакви промени освен ако не се сомневаш на нешто, бременост, инфекции или што ја знам.

На martinuska и Li0ness им се допаѓа ова.
  12. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Значи во мојов случај нема место за паника дека нешто не е во ред ?
    прашувам оти спомнувавте нешто плаценти ама мислам дека тоа што неможе да влезе цел е дека уште сум тесна така ? :D ..

13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Леле остави ја плацентата, таа нема апсолутно никаква врска. Значи на неколку цм од почетокот на вагината има една мембрана која се вика химен, кај некој е потенка, кај некој подебела, кај некој еластична, кај некој па ја нема! Тоа што кај тебе не може да влезе е или поради причина што не си опуштена и навлажнета, или поради тоа што на дечкото не му е доволно еректиран пенисот. Најважно е да почнеш со предигра и кога ќе приметите дека веќе е доволно влажно доле тогаш пробајте, или па купете си лубрикант(подмачкувач) од маркет, аптека и пробајте со тоа. Исто, ако дечкото е почетник воопшто не се секирај, може ќе потрае и подолго пробувањево

14. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    на 28 август треба да одам на одмор, и се паѓе тогаш да ми е 3 ден од менструација има ли начин да добијам порано менструација..значи не да одложувам со апчиња туку нешто за порано да добијам :sweat:

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не можеш да ја одложиш на ниеден друг начин, освен со апчиња. :worried: Ако решив да ги земеш мораш прво да се консултираш со гинеколог. И мислам дека не постои нешто за порано да добиеш... Зошто не си користиш тампони? Наједноставно ќе ти биде така. :)

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    За порано добивање (ама кога веќе те мачи пмс), помагале витамин ц и чај од магданос.Побарај на гугл, ќе видиш ;)

17. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Имам 22 год и сеуште сум немала секс. Моментално немам дечко ама сум била во некои подолги врски ама кога и да дошол моментот за поголема акција јас се повлекував, зошто се плашев. Понекогаш и се плашам и срамам да фатам дечко да не испаднам дека не сум од овој свет. Дали треба да се срамам, и дали е нормално?

18. EvaM

EvaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Види, јас невиноста ја изгубив на 23 години. До тогаш, и во типот што мислев дека бев затрескана, не можев да се опуштам. Со сегашниот дечко сум една година, и сме многу среќни. Значи, коа ќе го најдеш тој некој, ќе се почувствуваш спремна, без страв и срам. А доколку тој е навистина тој, нема да ти предизвика никаков страв и срам, како да не си од овој свет :)

19. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Не треба да се срамиш, и нормално е!
    Ете, може тие дечковци не го „заслужиле“ твоето тело, може разни околности придонеле за тоа...
    Како и да е, наместо да се срамиш, биди горда на тоа што не си потклекнала пред разните современи притисоци и стереотипи. А кога ќе дојде вистинскиот момент со вистинскиот дечко крај тебе, ќе знаеш... :)

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stevocar

stevocar Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    Нема тука ништо срамно и девојка ми беше невина кога почнавме 21 имаше и мене помило ми е така а и да била со друг пак ќе ја сакав