od kaj pozna deka si bila skinata. mislis ako ne ti poteklo krv ........... pa jas imam slusnato deka nekoj devojki koga se kinat i ne im tece krv ako toa ti e pokazatel .........
I jas se soglasuvam, hgienata e najvazna rabota kolku i da go sakas, a ako e nekapen ke go otsakas veruvaj mi , razmisli dali bi trebala da si so takov covek i posle ete ti infekii i razni zenski bolesti, licno jas sum bresprekorna koga stanuva zbora za licna higiena i go ocekuvam toa od sprotivnata strana,inaku i samiot cin na vodenje ljubov ne bi bil kako sto treba ,zosto ti ke imas eden kup prasanja lele da li e istusiran???? I gotovo ne si opusten mislata ti e na dr mesto.A sto se odnesuva do licnata higiena ne e finta jas da mu velam aj odi sega tusiraj se, ami ko ke ti e maz togas.....Begaj od takov moj sovet!
Scream nemoj voopsto da se nerviras zaradi toa, 15 % od zenite pri prviot seksualen odnos ne mu protekuva krv, del od toj procent sum i jas a verojatno i ti, i ja go imam istoto iskustvo koga ja izgubiv nevinosta so mojot prv decko ne mi veruvase i nese nacin kako jas bi mu dokazela , i jas isto se osekav nvredena megutoa posle odreden period i ne mi bese taka vazno so misli toj posto verojatno ne te pocituva takava licnost a zosto ti e vrska bez doverba? Vazno e ti da si znaes deka tebe ti e prva pat!!!
Јас имам проблем и не знам што да мислам, па ми треба вашата помош. Значи повеќе од 6 месеци се гледам со еден дечко, и уште од почетокот пробавме да имаме секс со кондом, но некако не ни успеа и почнавме без кондом. Значи знам кој век сме, јас сум свесна за опасностите на незаштитениот секс, ама до-ден денешен имавме токму ваков секс. Претпазливи сме, јас редовно одам на гинеколог и редовно си правам дури и тестови за бременост, за секој случај. Значи ние не сме зборувале за иднината, нормално дека не сме ни размислувале ниту зборувале за бебе, далеку било, но му кажувам дека од време на време ме фаќа нормално параноја околу месакана бременост и ми рече дека доколку сакам можеме да почнеме да имаме секс со кондом. Не дека тоа е нешто лошо, далеку било. Но, јас како што знам, сите нормални луѓе имаат почетните месеци секс со кондом, па дури откако добро се запознаваат и почнуваат да си веруваат еден на друг, прекинуваат да ги користат или поретко. А ние обратно. Ми паѓа на памет дека можеби сака да си има секс и со други луѓе, и дури и му го кажав тоа, но ме убедува дека со ова не е сменето ништо, ова е моја одлука ако сакам или не сакам, да се чувствувам јас побезгрижно, него му било сосема сеедно и се било во ред. Не знам зошто, можеби ќе помислите дека навистина сум луда или параноична, но ова ме тера да се осеќам доста празно (не дека навистина гаам надежи за нешто посериозно уште сега, но...) не знам....
Трендафилка..колку што разбрав од твојов пост ти значи се гледаш со дечкото само поради секс..Значи не сте во врска како пар..Е сега, ок е тоа не си ни прва ни последна ама и уште имаш секс без кондом..е тогаш треба да размислиш..Ако со него не гледаш иднина било каква и ако сакаш и понатаму да се гледаш само поинтимно тогаш мора да користите заштита, заради несакани последици од типот полно-преносливи болести и несакана бременост..А пак ако не сакаш ни да се нервираш ради овие работи седни и реши го статусот со дечкото или врска нормална или ништо.
Па не е само заради секс. Мислам, можеби почна така, ама со тек на времето ние се зближивме и имаме разговарано неколку пати, јасно е дека никој од нас не спие со никој друг (сега вистински не можеш да бидеш 100% сигурен никогаш, мислам има и парови од по неколку год. па некој спие со некој друг, да не навлегувам сега во тоа). Ние сме и двајцата слични, во тој поглед, сме биле во долги врски претходно, и очигледно тоа не е гаранција дека работите секогаш излегуваат како што треба на крај. Едноставно не се стегаме премногу со тоа "еве сега сме пар, дечко и девојка и светот прекина да се врти, постоиме само ние двајца". Но, нормално не спиеме со други (мислам се надевам , реков никогаш не го знаеш 100% човекот со кој си каков е). Си имаме разбирање, но ова ми дојде многу чудно и затоа отворено си го прашав, ако се интересира за некоја друга, па сега одеднаш ајде да користиме заштита. Не знам што да кажам, сите терсене, јас наопаку работава... Сепак, фала на советот Julie и што одвои време Фала
Јас мислам дека само сака да те заштити од непотребни нервози речиси секој месец. бидејќи веќе си му спомнала дека се плашиш од несакана бремености и не планираш мометално деца а и не сте во серозна врски, можеби тој само сака подобро да спречи отколку после да лечи.
Не мора да значи дека и со друга сака да биде па затоа ајде сега да почнете со кондом. Нели ти самата си му зборела дека ти било страв од несакана бременост и дека си правела често тестови кај гинеколог...Значи он од овој муабет те разбрал дека ти се жалиш затоа што цело време треба да пазиш, па да се проверуваш со тестови и затоа ти понудил решение на проблемот : Да користите кондом за да ти бидеш по на раат и да не си под стресови. Дечкото гледал на тебе како да ти направи да ти биде полесно, значи се грижи за тебе, немаш зошто да се секираш
Имам 20 години, имав две врски од по година ипол и до сега сум имала само орален секс и петинг. Сакам да ми дадете совет и охрабрување за тоа да ја изгубам невиноста. Никој не ми верува дека сум невина, ниту пак машките со кои што сум излевала. Сеа за сеа има 2ца во мојот живот со кои се гледам одвреме-навреме. Сакам да станам жена а се плашам и од изборот нА партнерот (дали да биде некој што го сакам или пак некој од прва вечер за де не се каам одподлето) а исто така се плашам и од болката. ХЕЕЕЕЛП!
Што ти е важно дали ти веруваат дека си невина или не? Што толку брзаш да ја изгубиш невиноста? Не мисли на тоа... Кога и да е, ќе се појави вистинскиот сто ке го сакаш многу, а и тој тебе. Се разбира дека треба да биде некој што го сакаш. Нема да те боли доколку си опуштена, може ке пецне малку, но ништо страшно. Ако не си опуштена и ако си стегната ке те боли многу.
Момците со кои се гледам сеа за сеа се 2ца не ми веруваат дека сум невина, и едниот спрема кој почнав да осеќам блискот, ма мислам дека се вљубив, почна да ме избегнува не знам што е работа, затоа сакам да имам односи и да уживам во сето тоа... но еве откако ми кажа дека нема мн да боли ако сум опуштена, сега не знам каков партнер да изберам... што ако ме надвладее психата ако ме остави тој со кого сум го направила првиот чекор, затоа не знам дали да го направам со некој кој воопшто не го познавам .... и ти благодарам мноогу
Со маж ми имаме сексуални односи за време на кои јас доживувам и по 10-20 оргазма... Незнам.. читам по форумов жените едвај успеваат да доживеат оргазам за време на секс а јас.... Ми е страв проблемот да не во мене...?
jas so deckovo sto sum nevinosta ja izgubiv posle pola godina od vrska taka da toj sto te saka i ceni ke go pocituva i toa da sama odlucis koga ke ti bide prviot cekor. a ako nekoj tolku navaluva spored mene toj bara samo seks i nisto poveke. ne brzaj tuku donesi pravilna odluka so vistinska ljubov. a ne samo prviot koj sto ke go sretnes aj da se skinam za da bidam kako site
Болката не е најстрашниот дел Впрочем, доколку си опуштена, сакаш да го сториш тоа, пробај и не размислувај многу како ќе тече. Најважно е да се заштитиш - кондом секогаш со тебе! Во однос на изборот на маж - не можеш да предвидуваш како ќе се случи и со кого. Познавам девојки кои имаат над 22 и се невини и сонуваат за принц на бел коњ, на кого ќе му ја предадат сопствената невиност. Тоа е чиста глупост! Невиноста не се дава ниту се зема, тоа е природен процес кој мора и треба еднаш да се случи. И да е некој од прва вечер, и да не е некој со кој ќе имаш само кратка авантура - направи го тоа за себеси. Ќе бидне, и готово. Ако пак, во меѓувреме, се заљубиш, најдеш добар партнер, тогаш, спонтано ќе си дојде тоа. Нека не ве мачат табуизирани ставови и малограѓански догми дека ако губиш невиност само по една ноќ забавување, си никаква, ороспија и слично. Патем, и многу би било фер да знаеш на што си. Ако веќе го правиш тоа со некој кој не го познаваш, или е тип кој едноставно, си му секси и сака да те легне, (морам да бидам сурова, ама така е) тогаш, реши се дека ќе го направиш тоа, и готово. А ако сакаш да чекаш врска, заљубување, нежности,емоционална поврзаност тогаш, ти посакувам среќа тоа така и да биде и да го направиш тоа со човек кој навистина ќе го сакаш. Невиноста не е грев, а богами ни нејзиното губење не е грев. Сите сме сексуални суштества и треба да си го сакаме тоа. Ти посакувам среќа и да внимаваш само на здравјето и емоциите.
Можеби стварно ке изгледа глупаво .. но ме интересира .. Oвој месец за прв пат со дечко ми имавме односи и кога имаме користи кондом и никогаш не се случило да пукне или нешто такво .. но сепак ми касни неколку дена и ме копка да не можда сум бремена .. Ако може за некој совет ? :/
а јас да те прашам нешто... ако не пукнал кондомот како може да останиш бремена??? не се секирај ништо не е
па затоа реков јас дека можда стварно ке изгледа глупаво.. ааа да не можда има некаква врска тоа дека од коа имавме односи он сврши.. и по пола саат некаде имавме пак односи али со друг кондом .. можно е нешто ?
па затоа реков јас дека можда стварно ке изгледа глупаво.. ааа да не можда има некаква врска тоа дека од коа имавме односи он сврши.. и по пола саат некаде имавме пак односи али со друг кондом .. можно е нешто ? Ако сте имале односи со др кондом тогаш нема врска. Ако не ви пукнал кондомот и ако он не свршил во тебе нема шанси да си бремена.. А тоа шо ти касни може да биде поради настинка, стрес нервоза и сл. така да мало уживај и кога кје ти дојде пиши ни!