Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Помага чај од камилица. Мене најмногу ми помогна зовриена вода со лажичка сода бикарбона. После вакво измивање, магично ми исчезна.

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Увин чај е за уринарни инфекции нема никаква врска со белото прање. Инаку пробај сигурно нема да одмогне, ама ако е густо, со непријатен мирис, различна боја од вообичаената тогаш се работи за некоја инфекција и треба да се посети гинеколог. Исто така зависи можеби овулираш, ама исцедокот е нормален само количински зголемен

3. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    увин чај сепак помага....можи да течи ако е настината.....или нека се одмива со хиперманган

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ми имаат кажано дека овој чај е најефикасен за бело прање како и за разноразни инфекции

Семки од диња, исушени се попаруваат со врела вода и се пие одкако чајот ќе одстои половина час.

5. Tatjanufce

Tatjanufce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pomos imam cesanje na vaginata veke 4 dena osobeno vo oblasta kaj klitorisot :worried: ponekogas zaboravam na toa i ne me cesa no posle nekoe vreme pak ..ponekogas se budam i vo nokta na 2,3 pati zaradi ova... de pomognete mi samo da ne odam na ginekolot? :worried:

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ^^Јакото чешење обично е знак за кандида. Ако притоа имаш и густ бело-жолтеникав исцедок, речиси е сигурно кандида. Не е ништо страшно, скоро кај секоја жена барем еднаш годишно се активира кандидата. Ќе си купиш маст канестен, ја даваат и без рецепта околу 150 денари е, и ќе се мачкаш надворешно... уште по првото мачкање ќе осетиш значително олеснување, а чешањето би требало да го снема за 1-2 дена.

7. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    постојано ми се оди в вц на мала нужда ама по малце и не можам да го додржам,а сега и мн ме чешка овие два три дена .....солушн?

8. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Мене така кога ми се измрзнати јајницити ми се случува и ме пецка кога одам во веце. Иако е топло времето земи замотај си нешто на половината, напиј се увин чај. Јас користам и Палин таблети во ептен екстремни случаеви.

9. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    се си мислам дека не до настин ..... :?:

10. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Не сакам да те плашам, искрено и јас мислам дека ти се настинати јајниците, НО :!: исто така голема е веројатноста за циститис.
    Пиј увин чај, за да не стане поголем проблем (крв во мокрачата).
    Или па, ако уште 2-3 дена ти е исто, посети доктор, сепак тоа ти е најсигурно.

11. Fergie23

Fergie23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве читам некое време и се регистрирав само за да ве прашам,но малку ми е срам :tmi: Од што може да се јави непријатна миризба од вагината? Одржувам лична хигиена секој ден редовно се депилирам,не сум невина но овој период немам секс ама се забележувам,осеќам дека имам непријатна миризба .. поради тоа понекогаш ми е срам да се соблечам пред машко :tmi: Благодарам.

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    А имаш изразено бело прање или пак забележуваш некоја промена, од кога е тоа така? Можеби имаш некое габично заболување, инфекција, жлезди кои повеќе лачат...да не ти вадам памет. Направи си еден ПАП тест чисто информативно или пак консултирај се со гинеколог.
    Еве прочитај си тука нешто можеби ќе ти помогне
    zdravstveni-problemi/neprijatna-mirizba-t1070/

13. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Феминки јас сакав да ве прашам дали знаете колку се сигурни Норлево апчињата за ден потоа...Дали 100% можат да ја прекинат бременоста? Моментално го немам тој проблем...Who knows ... еве се деси нешто несакајќи после за кај сум :D

14. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    стварно незнаев кај да прашам не најдов соодветна тема па реков ај тука.

девојки ај споделете со мене искуства. Како беше првата ноќ кога спиевте заедно? А дента потоа? Добро за секс знам. како се однесувавте? Во врска сум 16 месеци ама СРАМ ми е пустото :tmi:

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Ние си спиевме заедно и пред да имаме нешто :D :lol: не сфатив баш од што ти е срам од тоа да имаш односи или тоа што ќе спиете после заедно? :^) Нема зашто да ти е срам,зар не сте доволно блиски , не сте малце време во врска,16 месеци се многу :)

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас прво да кажам за моето искуство... Не беше ништо страшно, опуштена бев и што е најважно сакав тоа да се случи, планирано беше и прашање на време. Ние одевме оклу една година пред тоа. Значи не беше некое посебно стресно искуство, баш напротив и двајцата се однесувавме природно и опуштено. Затоа што беше прв пат, немавме некои преголеми очекувања.
    Следниот ден се си беше најнормално, се слушнавме и вечерта си излеговме, а јас имав чувство како да сме уште повеќе приврзани еден за друг. :$

На peperutka20 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  17. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    не ми е срам од тоа што ќе спиеме заедно ни па од тоа што ќе имаме односи... туку некако што знам чудно ми е..

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Нормално дека ќе ти е чудно, на сите ни било така, бидејќи е нешто ново, непознато :) и така можеби ќе се осеќаш некое време, но после ќе ти биде баш нормално :D

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

И јас слично како crazyinlove19 само што ние одевме тогаш веке 2ипол години ама на дотичната т.е јас :D и беше многу страв и пустиот мој дечко ме чекаше ... И коа се деси тоа, знаевме дека ке се деси ... а и плус и повеке од планирано ни беше...Јас бев многу среќна ,конечно успеав пошто две ипол години проблемот бев јас ...де ме боли па страв ми е ,па незнам што ми е..и така...Значи многу си бев среќна што се опуштив и успеав да надминам и болка и страв...а дечко ми беше многу нежен такада немаше многу болка... И така после тоа почнав да го гушкам да го бакнувам дечко ми ... а утредента и наредните после денови бевме приврзани повеке еден за друг... :)

20. Maja1993

Maja1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    девојки да ве прашам кој се симптомите пред менструација?