Болки во стомакот и во градите, нервоза, променливо расположение, зголемен апетит, појава на акни по лицето, главоболка...
пред 3 дена имавме прв пат анален секс и тоа не траеше долго и сега 3 дена постојано испуштам гасови неконтролирано не можам да се контролирам и ко да ми се лачи некоја ко течност назад без да ја секавам како отворот да не се дозатвори .ко да се изгуби чуството не можам да го дозатворам имал ли некој ваков сличен проблем? и решение фала
Сум имала анален секс и до сеа на ваков проблем не сум згазнала. За тоа што имаш гасови можеби е нормално, можеби има навлезено воздух во анусот. И јас сум имала. Имам завршено средно медицинско училиште и до сеа не сум слушнала дека анусот лачи некој секрет. Тоа изгледа ти е филм можеби тој секрет е од твојата вагина. А за тоа што анусот неможеш да си го дозатвориш незнам што да искоментирам. Без навреда ама на последната реченица се изнасмеав Поздрав.
Господе, можеби смешна ќе звучам зашто досега немам пробано анален, но дечкото да не ти го расцепил задникот, т.е. отворот?
не сврши внатре , а секретот сигурно не е од вагинава , и вака не гледам расцепување не ме боли но го изгубив чувството и контролата врз него , правев везби ко кегелови но назад друго не можам да смислам како да си помогнам , идеја? има некоја докторка овде?
Докторка не сум, нити сум имала анален ама знам дека околу аналниот отвор има кружен мускул сфинктер кој по своја волја не можеш да го контролираш така да ти не можеш да го отвориш и затвориш со никакви вежби, можеби е малку истегнат, раширен или што ја знам А кога одиш по голема нужда имаш ли проблеми? Би требало до сега да ти помине чим има 3 дена, што знам почекај уште ден-два најмногу па срам не срам оди на доктор.
незнам што ми се случи,но вака минатиот месец добив една недела порано,а овој месец веќе ми касни 5дена,вчера правев тест за бременост искочи негативен,но се уште немам добиено,секогаш сум имала редовна менструација на 28 дена...дали некој имал ваков проблем??? п.с. не ме болат ни градите, ни јајниците, немам симптоми за добивање
Кај секоја се случуваат вакви промени од различни причини, а не само бременост. Дали можеби си била настината, примаш некакви лекарства, си ја променила климата (местото на живеење)? Па и 5 дена не се многу каснење.
па баш ништо не примам лекарства,ни сум сменила место на живеење ни климата,на одмор бев пред 1ипол месец..чудно ми е е што ми касни бидејки никогаш не ми било вака,загрижена сум
Здраво женски! Би сакала да прашам, доколку имам секс без заштита и притоа тој не сврши во мене а откако сврши после 15 минути имаме повторно секс дали има некакви шанси да затруднам. Го поставувам прашањето бидејќи добив информација која незнам дали е точна дека откако машкото ќе сврши остануваат сперматозоиди кои што се живи во рок од 24 часа, и дека после свршувањето сексот без заштита може да придонесе до оплодување на јајце клетката ..
Може, зависи колку си среќлика... Не е толку едноставно да се остане бремена, може да дојде до оплодување, а и не мора. Зависи колку си плодна, колку ми се спретни сперматозоидите, дали се погодиле плодни денови итн. Следниот пат нека уринира партнерот пред да преминете на втора партија. И тоа не е гаранција, затоа користете си заштита.
Искрено да ти кажам секс со заштита е исто како да лижеш сладолед преку стакло барем за мене.. Не постои некое друго решение да имам секс без заштита, да не сврши во мене и да не останам бремена.. Ова ми беше прв пат, и со кондом ништо буквално ништо не почувствував.. Додека бевме на одмор имавме неколку пати, секој пат свршуваше надвор од мене, се туширавме обавезно после секс и потоа повторно имавме... Наредната недела треба да добијам, ме фаќа страв.. како што се приближуваат деновиве ..
Оди на гинеколог, нека ти препише контрацептивни таблети. Но тие штитат само од бременост, а од полово преносливи болести не!
Имам доверба во дечко ми, и двајцата сме чисти и редовно се прегледуваме иако нема потреба од толкава грижа околу тоа.. А за тие таблети незнам колку е здраво да се земаат постојано, така да изгледа единствено решение е КОНДОМОТ !
mozno e da mi docni od stres zosto ne mi ima dojdeno a imam bilki vo dolniov del od grbov i sega mn cesto mi se jadit neznam so mi e ve molam kazetemi dali znaete od so mojt da mi e ?
mozno e da mi docni od stres zosto ne mi ima dojdeno a imam bilki vo dolniov del od grbov i sega mn cesto mi se jadit neznam so mi e ve molam kazetemi dali znaete od so mojt da mi e ?
Точно е тоа дека остануваат сперматозоиди кој можат да предизвикаат бременост при втор сексуален однос т.е. тие излегуваат со предсемената течност. Единствен начин да се умртват е уринирање.