Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    сакам да прашам дали има опасност некоја од мастурбирање додека имаш добиено,односно веќе е на крај од циклусот ?

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нема никаква опасност.
    Од лично искуство, самозадоволувањето за време на циклусот ми ги намалува болките и ме опушта.

На inn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maja1993

Maja1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    сакам да прашам дали менструацијата може и после 35тиот ден да дојде зошто сум слушнала дека до 35тиот ден треба да дојде?? а мене усте не ми има дојдено а 35 ден вејке замина и осејкам некој замор и имам болку во стомаков и во долниов дел од грбов?

4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Мене ми се има случено еднаш арно ама тогаш под многу лекарста бев и ми рекоа предвреме оти може ке ми касни менструацијата. Ај појди на лекар најубаво штом поминале 35 дена можно е да ти доци од други причини, не мора бременост да е.

5. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Ај јас да си прашам нешто како тазе и уште неискусна :$
    Пред 10тина дена имав за прв пат однос со дечко ми.До сега имаме имано 4 пати ама мене секогаш ме болит стомаков во долниов дел за време на чинот и малце после то.Првиот пат и вториот си реков ај требит да болит :lol: ама не мислев дека и четвртиов...
    Нормално е ова или...?

6. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Meне до 4 пат крв ми течеше а и сега понекогаш ме боли. Не е ништо ке ти помине, ако не помине оди на гинеколог на ехо ке те прегледа (не му давај уште сега со таа вагиналната да те буричка)

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ми се свиѓа јазичнава конструкција имаме имано :lol:.

Инаку речи му на дечко ти следен пат многу побавно и поплитко да пенетрира и види дали исто ќе те боли.

Може ти треба време пополека да се привикнеш :) .

8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Тек сте започнале со сексуалните односи, и сега нормално е да те боли по малку. Кажи му на дечко ти да биде понежен а ти опушти се, и не мисли на тоа. Полека-полека ќе се навикнеш и ќе биде се во ред ;) .

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Дали е нормално ПМС да се појави 10 дена пред менструацијата, бидејќи до сега ми се нема десено па затоа да си прашам?

10. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Нормално е, можи од 14 дена пред менструацијата :wasntme:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    дали има начин да дознаам дали сум скината без посета на гинеколог ?
    бидејќи исто така требаше и да добиам деновиве, и не знам од која причина крварам...

12. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ти си знаеш дали си имала односи деновиве... Како би можеле ние да знаеме?
    И можеби знаеш дека не мора после првиот однос да ти тече крв, не е правило, така да може и си добила.

13. MidnightFlower

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    ама проблемот е што немавме односи, петинг беше у прашање, и играше улога прст тука, шо не требаше да влезе толку длабоко ...
    добро како и да е, прашањето ми е дали има начин да дознаам без да идам на гинеколог?:/

14. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Штом не си имала секс-невина си, а и не верувам дека со прст ти го скинал хименот...

15. MidnightFlower

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    добро, се надевам хаха.. само ме збунуваше тоа што коа ми течеше беше баш онака крв чиста, а некако менструација, и не мирисаше така, дека нели си има еден ептен специфичен мирис.. ама добро, може да е нешто друго значи:)

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ^^ Секако дека е можно да се скине хименот со прст!

17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Долго време се мачевме со дечкото, да го скине ова мое чудо од химен. И нон стоп истото се повторуваше, болки и плачки. Пред еден месец, бидна и тоа, хименот се скина. Ама само на тоа остана првиот пат.
    И сега пак пробуваме и пак не може. Ме боли многу и не само тоа почнувам да паничам и ме тера на плачка.Не дека човекот не си ја знае работата, искусен е. Сигурно е проблемот во мене. Пробувам да се опуштам, ама пак... не бива. Последниот пат ми прекурчи и само го гушнав и почнав да му плакам. Цела вечер бев гневна и исфрусрирана. Ме нервира тоа луѓе, неможам веќе да поднесам уште еден неуспешен обид.
    А и тој пак, жалниот, ептен внимава да не ме боле. Леле колку ми е глупаво... Ова е вака веќе со месеци... Совет? :(

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    мислам дека ти зараснал хименот, бидејќи само еднаш сте имале па еден месец ништо.
    или не те ни искинал ко што треба.
    знам на некои мои другарки им течело крв првите два-три пати, ништо чудно.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.446
    Хмм совет, мораш да се опуштиш и со позитивни мисли следниот пат, мисли како тоа преубаво ќе си поминеш, а исто така добро би дошла и подолга предигра.

На пример ставете си забрана од 10 мин да не почнувате со односот и бакнувајте се страсно, допирајте се по целото тело голи, но никако не почнувајте со односот додека не помине времето. така на двајцата ќе ви разгори желба и страст, па така опуштени и запалени белки ќе бидне :) .

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Имаме и јака предигра, со бакнување, петинг, орален... Всушност, мене за време на предиграта ми е многу убавоа, ама дојде ли време за тоа... Крај!