сакам да прашам дали има опасност некоја од мастурбирање додека имаш добиено,односно веќе е на крај од циклусот ?
Нема никаква опасност. Од лично искуство, самозадоволувањето за време на циклусот ми ги намалува болките и ме опушта.
сакам да прашам дали менструацијата може и после 35тиот ден да дојде зошто сум слушнала дека до 35тиот ден треба да дојде?? а мене усте не ми има дојдено а 35 ден вејке замина и осејкам некој замор и имам болку во стомаков и во долниов дел од грбов?
Мене ми се има случено еднаш арно ама тогаш под многу лекарста бев и ми рекоа предвреме оти може ке ми касни менструацијата. Ај појди на лекар најубаво штом поминале 35 дена можно е да ти доци од други причини, не мора бременост да е.
Ај јас да си прашам нешто како тазе и уште неискусна Пред 10тина дена имав за прв пат однос со дечко ми.До сега имаме имано 4 пати ама мене секогаш ме болит стомаков во долниов дел за време на чинот и малце после то.Првиот пат и вториот си реков ај требит да болит ама не мислев дека и четвртиов... Нормално е ова или...?
Meне до 4 пат крв ми течеше а и сега понекогаш ме боли. Не е ништо ке ти помине, ако не помине оди на гинеколог на ехо ке те прегледа (не му давај уште сега со таа вагиналната да те буричка)
Ми се свиѓа јазичнава конструкција имаме имано . Инаку речи му на дечко ти следен пат многу побавно и поплитко да пенетрира и види дали исто ќе те боли. Може ти треба време пополека да се привикнеш .
Тек сте започнале со сексуалните односи, и сега нормално е да те боли по малку. Кажи му на дечко ти да биде понежен а ти опушти се, и не мисли на тоа. Полека-полека ќе се навикнеш и ќе биде се во ред .
Дали е нормално ПМС да се појави 10 дена пред менструацијата, бидејќи до сега ми се нема десено па затоа да си прашам?
дали има начин да дознаам дали сум скината без посета на гинеколог ? бидејќи исто така требаше и да добиам деновиве, и не знам од која причина крварам...
Ти си знаеш дали си имала односи деновиве... Како би можеле ние да знаеме? И можеби знаеш дека не мора после првиот однос да ти тече крв, не е правило, така да може и си добила.
ама проблемот е што немавме односи, петинг беше у прашање, и играше улога прст тука, шо не требаше да влезе толку длабоко ... добро како и да е, прашањето ми е дали има начин да дознаам без да идам на гинеколог?:/
добро, се надевам хаха.. само ме збунуваше тоа што коа ми течеше беше баш онака крв чиста, а некако менструација, и не мирисаше така, дека нели си има еден ептен специфичен мирис.. ама добро, може да е нешто друго значи
Долго време се мачевме со дечкото, да го скине ова мое чудо од химен. И нон стоп истото се повторуваше, болки и плачки. Пред еден месец, бидна и тоа, хименот се скина. Ама само на тоа остана првиот пат. И сега пак пробуваме и пак не може. Ме боли многу и не само тоа почнувам да паничам и ме тера на плачка.Не дека човекот не си ја знае работата, искусен е. Сигурно е проблемот во мене. Пробувам да се опуштам, ама пак... не бива. Последниот пат ми прекурчи и само го гушнав и почнав да му плакам. Цела вечер бев гневна и исфрусрирана. Ме нервира тоа луѓе, неможам веќе да поднесам уште еден неуспешен обид. А и тој пак, жалниот, ептен внимава да не ме боле. Леле колку ми е глупаво... Ова е вака веќе со месеци... Совет?
мислам дека ти зараснал хименот, бидејќи само еднаш сте имале па еден месец ништо. или не те ни искинал ко што треба. знам на некои мои другарки им течело крв првите два-три пати, ништо чудно.
Хмм совет, мораш да се опуштиш и со позитивни мисли следниот пат, мисли како тоа преубаво ќе си поминеш, а исто така добро би дошла и подолга предигра. На пример ставете си забрана од 10 мин да не почнувате со односот и бакнувајте се страсно, допирајте се по целото тело голи, но никако не почнувајте со односот додека не помине времето. така на двајцата ќе ви разгори желба и страст, па така опуштени и запалени белки ќе бидне .
Имаме и јака предигра, со бакнување, петинг, орален... Всушност, мене за време на предиграта ми е многу убавоа, ама дојде ли време за тоа... Крај!