Доколку се работи за млеко : Лачењето на млеко од дојките без присутна бременост се јавува во случај на зголемено лачење на пролактин во организмот. Хормонот пролактин се лачи после породување, но се случува и кај жени кои не се ни бремени, ниту скоро породени да е покачен, а причините може да се различни , пореметување на хормони, стрес... Консултирај се со доктор, ќе ти каже најточно за што се работи. Позз
Болки нема, јазли исто така нема, ова не е ни ни крв ни нешто друго туку баш како млеко е, како трудниците кога дојат, денес разговарав со лекарка познаничка, ми рече дека треба испитувања да се извршат утре одам на матичен т.е денес му се фаќа
sarah1 може ти се млечните жлезди. Како и сите што те советуваа најубаво на лекар да одиш и пиши што ти кажаа
Може само во случај ако имаш примано антибиотици, или некои витамини коишто имаат такви нус појави. Мене ми се случило после пиење на еглонил. Не е страшно, но секако посети си лекар.
сарах1 млеко може да ти тече од пореметени хормони т.е. од зголемено ниво на пролактин. Јас имав премногу покачен пролактин па тогаш гинекологот ме праша дали ми тече млеко (за среќа мене не ми течеше). Оди провери се тоа не е шала може да бидат сериозни работи.
имав однос со дечкото и во текот на одност ми отекоа срамните усни...дали се има случено тоа на некоја од вас и на што се должи тоа??
Нормално е за време на однос или самозадоволување да се зголемат, само не ме држи за збор, не знам колку ти потекле тебе и дали е различно кај сите . А често ти се има случувано или само еднаш?
Ако не чуствуваш болка , чешање такви работи во граница на нормала е тоа ... Но доколку чуствуваш болка некаква иди подобро на гинеколог ... Подобро зошто не можеме тачно да ти кажеме што ти е зошто кај секоја различно е . А by the way кандида да не си имала претходно ?
Ако не чуствуваш болка , чешање такви работи во граница на нормала е тоа ... Но доколку чуствуваш болка некаква иди подобро на гинеколог ... Подобро зошто не можеме тачно да ти кажеме што ти е зошто кај секоја различно е . А by the way кандида да не си имала претходно ?[/quote] мала болка кога се допирам чувствувам,ама не ме чеша..кандида да, сум имала..
Можно е уште да ја имаш ... пробај внимавај овој период на храна и поголема хигиена па види кои ке ти бидат резултатите доколку се зголемува и болката и подуеноста обрати се на гинеколог , а ако си 100% сигурна дека пак станува збор за кандида можеш и самата да ја си ја отргнеш . А може и да не станува збор за ништо сериозно туку од сам некој притисок од сексуалниот чин... Ти посакувам среќа и трпение
na devojka mi pri odnosii laci nekoj beli partalcinja i se pojavuva neprijaten miris.ima li nekoj vakva situacija _________________________ I have added cool emoticons to this message. To see them go to http://x.exps.me?426a1c9c9264456690a2f7be577ff727
Попознато како бел исцедок (бело прање) а можно е да има кандида или некоја слична бактерија, сепак прави муабет со нејзе поубаво би ти објаснила
ve molam pomognete mi na 20 avgust imav odnos so decko mi ,no sekako imavme zastita , na 28 trebase da mi dojde eve uste nema nisto sto moze da znaci ova ve molam pomagajte mn se plasam , predhodniot mesec juli isto taka pred da mi dojde mozebi 1 nedela imav odnos isto so zastita trebase da mi dojde na 20 no mi kasnese i mi dojde na 28 ve molam pomognete mi mnogu se plasam , isto taka ponekogas pronaogam nesto belo na gaki4kite , mnogu panicam zosto uste mi kasni ova mi e 3ti odnos i sekogas bese so zastita , ponekogas me boli meseto i cesto mi krkori VE MOLAM POMOGNETE MI
Е аман бре, како може да мислиш дека си бремена ако сте користеле заштита Нормално е да ти касни, ќе ти дојде деновиве.
Neznam sto da mislam mnogu mi e strav , se nadevam stom velis taka nisto strasno no nemozam da se pomiram zosto mi kasni porano nikako mi nema kasneto samo predhodniot mesec pa sega , zosto taka ? [mod-kirilica:rx320ufk][/mod-kirilica:rx320ufk]
Чекај сега малце, 3 однос ти е? Ова значи дека досега си немала сексуални односи, па сега пред некое време си започнала? Ако е така доцнењето на менструацијата не е ништо страшно, а ниту треба да се плашиш од фактот дека можеби си бремена кога сте имале заштитен однос. Стомакот те боли зошто можда си ги настинала јајниците, или зошто треба да добиеш а можда и ако се притресуваш многу окулу ова со менструацијава. А тоа што мешето ти кркори, па земи касни нешто и не се секирај, ќе добиеш деновиве, купи си влошки
Ако во скоро време си почнала со сексуални односи нормално е да ти касни, без паники. А тоа белото е бело прање