Mi kasni veke 10 dena dali toa moze da me dovede do nekoj problem ve molam pomognete mnogu sum zagrizena pred okolu polovina mesec imav odnos so decko mi no se razbira imavme zastita ve molam pomognete mi
САЊА од прашањево направи ЛАЗАЊА. Кои глупости ти доаѓаат од глава, чудо си Се сложувам со ВАЈЛД ШЕРИ, т.е. со причините кои ги наведе
zloupotreba i strav od hiv Eve vaka devojki znam deka nitu edna od vas nema da mi veruva no toa e vistinata se sto baram od vas e da mi pomognete znaci na moite 20 god go doziveav moeto prvo sexualno iskustvo imav 2 godisna vrska i nikogas ne koristevme kondom vo tekot na sexot ... pred 3 meseca raskinavme ... mnogu me bolese taa razdelba taka sto pocnav da piam premnogu ... edna vecer bev premnogu pijana i imav sex so eden tip isto taka bez kondom nekolku dena potoa se sretnav so bivsiot taka sto pak se smirivme, toj ne znaese nisto i normalno kako i sekogas sakase sex bez kondom ja se plasev no se soglasiv naj loso e toa sto ja se onesvestuvam (koga sum naplasena) veke 5 godini po red edna vecer bev izlezena so drugarkite pievme i istiot tip sto imav sex so nego bese tamu so eden negov prijatel mi se kolnese deka ke mu kaze se na deckomi od strav mi se slosi izlegov nadvor sama potoa ne znaev nisto za sebe bidejki sum se onesvestila, koga se svestiv bea drugarkite okolu mene neznam sto se slucilo samo znam deka posle toa cel den me bolese stomakot se plasam od pomislata deka me zloupotrebile!!!... Istiot den raskinav pak so deckomi posto mi bese strav neznam sto se slucilo ve molam pomognete mi ne sakam da go izgubam deckomi a se plasam da ne sum zarazena
zloupotreba i strav od hiv Најдобро ќе е да зборуваш отворено со дечкото,сепак тогаш сте раскинале и кажиму колку те болеше таа разделба и што се си направила заради тоа,би требало да те свати не сме 18 век.А ако е толку примитивен и ако мислиш дека нема да те свати тогаш најди се со типот што си имала секс разговарајте,испрашај го за таа вечер и ако ти се заканува сеуште-ти заканиму се дека ќе го тужиш за злоупотреба дечко ти немора ништо да знае.А за тоа дали си заразена најдобро би било да се провериш веднаш.
zloupotreba i strav od hiv И ти не ги праша другарките што се случило??? Дали биле околу тебе ... Ако си се уплашила, уште првиот пат си требала да го фатиш патот под нозе, има мал милион клиники каде што вршат бесплатни хив тестови. Ќе си отишла и решен проблем. Па ќе си се смирела со дечкото и волкот сит и овците на број. А за дечкото, и да му кажат што ако??? Можеби и тој бил со некоја друга во меѓувреме. Ќе си му објаснела и мислам дека ќе сфател. А не од пред време да се прават тагедии ... само џабе си направила триста збрки низ животот. И уште нешто, извини ама ... на 22 години толку незрело да се однесуваш не можам да сфатам. Раскинав со дечкото и почнав да пијам и да пијам и да пијам ..... и пиењето ќе го искористам како изговор за тоа што ќе спијам со некој. Немој да помислиш дека те осудувам што си спиела со некој за една вечер, меѓутоа си требала заштита да користиш барем тогаш. Не иде така. Јас на твое место, сега би отишла на клиника, и тоа уште одма, би чекала резултати ... па кога ќе ги добијам доколку се негативни ќе си отидам кај дечкото ќе му објаснам се како е и што е и ќе му речам сакаш прости сакаш не. И под итно ќе престанам со внесување на толку алкохол. А ако се резултатите не дај Боже поинакви ... е тогаш друга ќе биде приказната.
zloupotreba i strav od hiv Нема што да се потресуваш за дечкото.. Сте раскинале, не е негов проблем што си правела, со кого и како, т.е. не треба да биде. Твоја работа. Не постои превара или нешто приближно слично за да се потресуваш и да се плашиш од неговата реакција. Кој ти гарантира дека додека сте биле раскинати тој немал друга? Што се однесува до онесвстувањето, другарките не виделе ништо, што се случило или колку време те немало?? Не избрзувај можеби ништо не се случило.. И одма правец на клиника и тест! Барем ќе бидеш помирна и отпосле можеш да му објасниш и на дечко ти од околу што било ако мислиш дека тој идиотот може да му каже. Поздрав! п.с. Додека не се осигураш дека си ХИВ негативна, фер и коректно од твоја страна би било да немаш односи ни со дечко ти, ни со било кој друг. За сечие добро.
zloupotreba i strav od hiv Ако поминале 3 и повеќе месеци од тогаш можеш да направиш тест за хив ,бидејќи пред 3 месеци не е сигурно и точно. Ти советувам да се прегледаш и да не оставаш да помине многу време,а да живееш во страв. А за дечкото, исто како и претходните феминки што те советувале, ти не си должна да бидеш сама и да чекаш да ти се смири дечкото! Пробај да си простиш за тоа што се случило, провери се и нареден пат внимавај.
zloupotreba i strav od hiv Јас мислам дека треба повише да си загрижена за твојот карактер.Имаш пишано 2 мислења на форумот.Едно на тема СЕКС(колку партнери сте имале до сега,и плус вакво смајли ) и оваа срцепарателна случка.Груб сум и невнимателен но не ми стои некако реално ова.од неколку причини кои ке ти ги набројам: 1.Неможе бе да има можност да си злоупотребена а прв коментар на тема СЕКС да е ама никако.Тоа се такви трауми на кои сексот за некои претставува голема работа после тоа. 2.Како може НАДВОР да си се онесвестила и некој да те злоупотребил.НАДВОР? ни најголеми манијаци не се осмелуваат за ова,да не збориме тоа што онесвестување не е коматозна состојба па да трае долго,или подобро склопено: медицински е неиздржано да си онесвестена долго време,таа состојба има друг термин,а за да те злоупотребат на онесвестено не,не верувам!
zloupotreba i strav od hiv Јас како чест онесвестувач потврдувам дека несвестот ( ) трае кратко време, нешто околу 3-4 минути максимум. Така да, не е возможно да си злоупотребена додека си била во несвест. А не сфатив зошто страв од Хив? По кој основ ?
Значи вака... пред некое време со дечко ми имавме односи(за време на овулацијата) со кондом и се беше таман.. после тоа имаф некои последици и мислев дека сум бремена ама ми дојде менструација(на 27ми) само што беше некако потемна крвта некако одеше и накај кафена.. и кога ми заврши пак така кафенко малце имаше. Еве во неделата пак имав однос со дечко ми и се беше таман ама денеска некако мн секрет имам бел како парченца онака малечки.. можно ли е да сум бремена или е само знак дека иде овулација? А кафената крв (кафен секрет) дали е знак за некоја бактерија ?
Hе, прво за 4 дена не се останува бремена, тоа кафеавото нема никаква врска со бременост,а за бактерија, не знам, тоа најубаво на гинеколог да си видиш. и чим си користела кондоми немаш гајле за бременост
Сега приметив дека на едната вагинална усна имам како мала бубулица, ме боли така по малце, нема боја некоја посебна, исто како кожата , што е тоа вчера бев на гинеколог земав брисеви некои, и бубулицава ја немаше
можеби било само внатрешно влакненце и само си излегло и да по малку знае да боли. ништо страшно не изпадна на гинеколог се надевам
страв ми е гинекологот не ми е тука, дури понеделник си доаѓа, и сега 3 дена ќе сум во мислење никогаш ова ми се нема случено
vi blagodaram na site za pomosta ... nema da komentiram poveke dovolno e toa sto sum premnogu naplasena i treba 3 meseca da cekam za test
Јас не разбирам од каде ти е стравот за ХИВ ? Дали вториов дечко има ? Тоа што те болел стомак не мора да значи дека некој те силувал ,може да ти е и од алкохолот ,тој да ти направил некој проблем со стомакот. Самата викаш дека кога си се освестила другарките биле околу тебе ,па веројатно тие не дозволиле некој да ти направи нешто или ???? не верувам дека стоеле и гледале ?????????И навистина не разбирам како тоа кога си напалена се онесвестуваш?????????? па како имаш секс???? ти не учествуваш во него??? дечковциве имаат секс со кукла????? Да не измисли некој дел?????
Типката рече дека се онесвестува кога е наплашена ( исплашена ) јас колку што разбрав, а не кога е напалена х)
Значи нема никакви, ама никакви шанси да си бремена. Сте имале кондом и се било во ред нели. Крвта не е секогаш иста, се случува некогаш да е повеќе накај кафено, или да тече помалку или повеќе. Неможе да е секогаш исто. И кога завршува менструацијата нормално е да се појавува кафеав секрет.
Се случи и мојот прв пат...откако завршивме немаше крв,исто така и наредниот ден немав,но после тоа ми потече.Е сега прашањето ми е дали е нормално дури после еден ден да ми потече? И колку од прилика трае,знам дека е различно кај секој но еве веќе два дена имам како да сум добила,па тоа ме зачудува,бидејќи нели треба само малку крв да потече ? А ме буни и со тоа што треба да добијам наредната недела,па се мислам дали е можно да ми подранило
Може и да ти подранило, а може и да те тече 2 - 3 дена како со мене што е примерот... Не е ништо страшно... Ќе се среди... Кај мене имаше МНОГУ крв при првите три односи, башка што ми течеше ко добиено... Не е ништо страшно. Ако веќе нешто почне чудно да ти станува, правац на гинеколог!