Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Значи овие денови ти се плодни, тогаш не ти биле а и така не свршил во тебе. Стомакот е нормално да боли кога си во овулација, и нема зошто да се плашиш. Бремена во никој случај не си :)

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Девојки како се пиеа контрацептивните таблетки, конкретко за Јаз и Логест? Се пие кутиче , па се чека да се добие, и после на првиот ден од мензисот се почнува нова доза? Или грешам :( се ама баш се ми објасни гинекологот ама не знам што се деси , еве сега се ми е испомешано :doh:

3. miss-cherry

miss-cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    не тогаш не ми беа.. не сврши во мене но предходно имаше свршено но додека имавме секс со заштита..
    и затоа паника.. :) :/ значи да не паничам нема ништо.. :) фалаа

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Немам пиено, ама колку што знам јас, ако има 21 апче се пие кутивчето па се прави 7 дена пауза, па се почнува ново. Ама не сум 100% сигурна, така барем јас знам.
    А ако се 28 си се пие цело кутивче па се започнува веднаш ново, затоа што има 7 што се само за да не загубиш ред.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Значи додека сте имале секс со заштита, свршил? А после тоа, откако свршил, имавте секс без заштита?

На miss-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да, мислам дека на тоа мисли девојката...
    miss-cherry, е во овој случај има некаква шанса за бременост, ама и таа е минимална. Не сакам да те плашам, но да си знаеш кога имате втор пат секогаш со заштита! :!:

7. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Дали за лечење на бактерија се доволни само вагиналети? По мое мислам не, а гинекологот(во систина) ми рече да ставам вагиналети флажил 5 дена, додека мојот матичен ми рече да ги ставам истиве вагиналети само 3 дена, но покрај тоа и јас и дечко ми да пиеме Амоксиклав. :^) Стигнав до таму да кренам раце од нив, кој од кој побетер :doh: од сега сама лекар ќе си бидам |(

8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Имам многу големи болки, ме болат страшно јајниците.
    Бело прање нормално, умерено, бојата не е сменета, мирисот онаков, обичен.
    Е сега друго мене ми го поматува умот, се појавува некоја обична проѕирна течност која има неубав мирис. :| Понекогаш и кога имам односи се чувствува мирисот. На моменти се појавува умерено чешање и печење. Да е кандидата, не знам, зашто во мојов случај има непријатен мирис, а кај кандидата не сум сигурна за овој симптом.
    Гаќичките нон стоп ми се влажни, па затоа постојано почнав да влечам секојдневни влошки.

Што би можело да е? :^)

9. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    па нема да има штета ако ги ставаш вагиналетите 5 дена наместо 3, така подобро ќе ти се исчисти инфекцијата и бактеријата што ја имаш. Е ова со Амксиклавот навистина не ми е јасно што функција има :?:

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Значи во врска со антибиотициве, тие се препорачуваат, т.е гинекологот, а и матичниот ви ги дава доколку има некоја инфекција или бактерија.
    Значи доколку и заб ви загнои (и не мора да значи), можат да ви препишат антибиотик.

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јас додека ја лечев хламидијата, пиев и вибрамицин (а се многу јаки) исто и мојот партнер. Амоксиклав, е немам појма зошто амоксиклав, нели се тие за грло ? :?:
    А Флажилот го користи како ти сакаш.

Бројче, истите ама баш истите симптоми ги имаш кога имав јас хламидија. Можеби не е кај тебе тоа,ама брисеви најдобро ќе кажат што е.

12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Бројче јас имав сличен проблем до пред една недела, ама не појдов на лекар си се лечев во домашни услови, еве ти некој совет, пред спиење обавезно се се миеш отоздола со чај од камилица а за преку ден да натопиш тампон со кантарион( тоа е некакво масло правено од билки) помага 100%. Ако не сакаш лекови пробај со ова

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    А да ставам една вагиналета на природна база, ќе помине?
    Или да си го фатам, гинекологот јас?

Тоа со кантарионот ми е малку језивко, а со камилица не поминува мирисот. :x

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Бројче а што мислиш кога ќе одиш на гиниколог нема да да ти препише вагиналети, мој совет ставај канарион до недела ако не се подобри ситуацијата ( што не верувам) понеделник правец на гиниколог.и не е ништо језиво убаво е :$

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Зборуваме за оној кантарион, домашно правено масло?
    А нема ли вагиналети на таква база? :?:

16. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Колку што знам мислам дека нема, и нема потреба да ти биде језиво, ништо не чувствуваш, само имаш помош од тоа, ќе ти собере се што имаш "вишок" внатре. Имаш до сега користено тампони?

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Има кантарионови вагиналети, како не, околу 80 денари се, 7 во пакување ;)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Има?
    А колку дена да ги ставам, сите 7, или?
    Ајде да не се мачам со овие тампониве. :worried:

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Па на упатството пишува дека промени има после 3-4, ама јас секогаш го користам цело пакување :)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    И пред тоа кога имав друга бактерија пиев Алмацин капсули и ставав вагиналети ( ова гинеколог пријател на мајка ми ми кажа) на овој резултат сега има шема на антибиотици и го пишува амоксиклавот, значи делува на бактеријата :?: е сега не знам зашто гинекологов од систина ми препорача само вагиналети, :?: а за флажилот другарка ми вели дека се многу јаки и она кога ги користела многу и се вртело :(