Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Tabby

Tabby Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    25
    Срцка фала! Ми поминува! Леле! Кога ќе помислам на тоа :worried: Фалаа и поздравче!! :*

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    девојки имам едно проблемче :^) ама дајте вие совет, не ми се оде на гинеколог :worried:
    вака, пред да ми дојде менструација имав бело прање и некако остар мирис :( е сега тогаш пиев апчиња, и мислев ќе ми помине кога ќе ми заврши менструацијата :?: ми дојди менструацијата, еве ми заврши... и пак ми се појави белото прање само не толку засилено, а мирисот сеуште постои :( кога имаме односи со дечко ми го чувствувам мирисот по малку и не ми е убаво :worried: иако заради белото прање му реков дека сакам да користиме заштита :wasntme:
    ајде девојки, кажете што ми е? и дајте ми лек за тоа :worried: а на гинеколог не ми се оди :wasntme:

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    канестен 3 вагиналети на своја рака да си земеш. не се страшни немаат некој контра индикации така да пробај и не се секирај. али требада си идеш на гинеколог затоа што може не е кандида во прашање иако најчесто таа прави проблем ;)

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Може да ти е кандида, а ако си пиела антибиотици тогаш сигурно ти бил намален имунитетот и кандидата се развила. Јас може да ти препорачам хиперманган, се купува во аптека ефтин е , неколку зрнца се раствараат во вода да стане љиљакова , и со тоа ќе се миеш и нема да го плакнеш, или пробај со камилица, ама мислам дека ова само надворешно ќе ти помогне, најверојатно ќе треба и некои вагиналети да земеш.

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    а колку пари се тие вагиналети ? :wasntme: и колку дена ќе треба да ги користам? :worried:
    а со камилица претходно пробав и се врати во нормала, ама кога престанав, повторно се повтори :worried: и тој хиперманган колку е?
    ајде јас како на пазар :D кажувајте ги цените :)

6. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Немам одамна купувано ама не е поскап од 50 денари, го има во неколку пакувања, едно е во кесичка хартиена, како рефус апчиња, а може да биде и во мало пластично пакување, зависи какво ќе најдеш. Мене мајка ми ме научи да се мијам со тоа, нејзе и го препорачале после породување затоа што била склона на инфекции, не е штетно и нема контра индикации ама е само за надворешно одмивање.

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392

8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    фала ви многу девојки, ајде ќе видам баш што ќе направам. е сега за вагиналетите, не е штетно да ги користам нели без препорака од гинеколог? :worried:
    а за оваа течноста, како тоа за надворешно одмивање :worried: па нели белото прање е реакција од внатре :( лелее ништо не ми е јасно за ова одмивањето :worried:
    а за вагиналетите на дечко ми ќе му речам да ми ги става, не можам сама да пикам прсти внатре :D

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.075
    Допаѓања:
    66.896
    Немаш гајле од вагиналетите. Како бре дечко ти?Оф леле бројче...

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    за вагиналетите можеш и без препорака од доктор. можеш и сама верувај али ке ги ставаш во кревет пред спиење и нема станување до сабајле, :lol: :lol: или бар да помине повеќе време али затоа ги препорачуваат пред спиење

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    :$ е па грдо ми е сама да си се боравам така :D ќе заврши тој работа знам јас :rofl:
    и фала ви уште еднаш девојкии :* :* :* :*

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Бројче кога ќе се тушираш ќе се измиеш со растворот од хиперманган, онака само надворешно, за да не ти се задржува бактеријата помеѓу малите и големите усни, а вагиналетите ќе дејствуваат внатрешно.

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    вака треба да изгледа пакетчето од вагиналетиците за кој ти кажувам сметам дека се најефикасни. бар и највеќе ги препорачуваат

Прикачени фајлови:

14. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    А јас ќе те советувам ако одамна не си земала брис да провериш, зошто засилен мирис не се појавува само од кандида :^) А и доколку се лечиш а имате незаштитен однос исто ти е џабе. Мора и двајцата партнери ад примаат терапија, па било да е најобична кандида(за кандида и двајцата по една таблета Дефлазон 150мг) . Само сепак провери си ,зошто мирисот кога веќе е толку јак, што го чувствуваш и при однос, не е добро

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    а додека ги користам овие вагиналетите, не смеам да имам односи? или само заштитен однос? :^)

16. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Не бројче, додека ги користиш не смееш да имаш одмос никаков...
    а за ова таблетата од 150 мг дефлазол, и јас ја пиев, ама дечко ми не :^)
    и мене ми дадоа едни друти вагиналети, ми рече таа подобри биле од канестен ама и поскапи беа, 400 и нешто денари...

17. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Сакам да прашам дали од претерано конзумирање :lol: :lol: на секс може да дојде до болки околу долните усници????
    И сдп дали ако водите лјубов малку погрубо после може да ви се случи да ве боли матката мислам тој предел на стомакот долниот? :worried:

18. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Да Лижалка,...може ...Мене ми се има случено...па си се мачкав со павличева и си се напив кетонал без знаење на мајка ми :x Од груб секс матката ме скина после тоа...исто како пред да ми дојде...Ама ако :D :D одвреме навреме убаво е да се практикува и таков секс, болката ке помина без гајле,..уживањето е во меморијата ;) :lol:

19. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    А каде се мачкаше со павличева? На усниците?? Абе ме боли и онака од што ми се стегнати фармерките за мене уште толку ме боли... :worried:

20. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Да и на усниците и околу насекаде (само внатрешноста нормално не) :) :) е па ајде рипни во нешто кежуал ако си по дома...тесното уште толку ке ти ја иритира болката...пижамки или тренерки...не се секирај...ке помине ;)