девојки имам едно проблемче ама дајте вие совет, не ми се оде на гинеколог вака, пред да ми дојде менструација имав бело прање и некако остар мирис е сега тогаш пиев апчиња, и мислев ќе ми помине кога ќе ми заврши менструацијата ми дојди менструацијата, еве ми заврши... и пак ми се појави белото прање само не толку засилено, а мирисот сеуште постои кога имаме односи со дечко ми го чувствувам мирисот по малку и не ми е убаво иако заради белото прање му реков дека сакам да користиме заштита ајде девојки, кажете што ми е? и дајте ми лек за тоа а на гинеколог не ми се оди
канестен 3 вагиналети на своја рака да си земеш. не се страшни немаат некој контра индикации така да пробај и не се секирај. али требада си идеш на гинеколог затоа што може не е кандида во прашање иако најчесто таа прави проблем
Може да ти е кандида, а ако си пиела антибиотици тогаш сигурно ти бил намален имунитетот и кандидата се развила. Јас може да ти препорачам хиперманган, се купува во аптека ефтин е , неколку зрнца се раствараат во вода да стане љиљакова , и со тоа ќе се миеш и нема да го плакнеш, или пробај со камилица, ама мислам дека ова само надворешно ќе ти помогне, најверојатно ќе треба и некои вагиналети да земеш.
а колку пари се тие вагиналети ? и колку дена ќе треба да ги користам? а со камилица претходно пробав и се врати во нормала, ама кога престанав, повторно се повтори и тој хиперманган колку е? ајде јас како на пазар кажувајте ги цените
Немам одамна купувано ама не е поскап од 50 денари, го има во неколку пакувања, едно е во кесичка хартиена, како рефус апчиња, а може да биде и во мало пластично пакување, зависи какво ќе најдеш. Мене мајка ми ме научи да се мијам со тоа, нејзе и го препорачале после породување затоа што била склона на инфекции, не е штетно и нема контра индикации ама е само за надворешно одмивање.
фала ви многу девојки, ајде ќе видам баш што ќе направам. е сега за вагиналетите, не е штетно да ги користам нели без препорака од гинеколог? а за оваа течноста, како тоа за надворешно одмивање па нели белото прање е реакција од внатре лелее ништо не ми е јасно за ова одмивањето а за вагиналетите на дечко ми ќе му речам да ми ги става, не можам сама да пикам прсти внатре
за вагиналетите можеш и без препорака од доктор. можеш и сама верувај али ке ги ставаш во кревет пред спиење и нема станување до сабајле, или бар да помине повеќе време али затоа ги препорачуваат пред спиење
е па грдо ми е сама да си се боравам така ќе заврши тој работа знам јас и фала ви уште еднаш девојкии
Бројче кога ќе се тушираш ќе се измиеш со растворот од хиперманган, онака само надворешно, за да не ти се задржува бактеријата помеѓу малите и големите усни, а вагиналетите ќе дејствуваат внатрешно.
вака треба да изгледа пакетчето од вагиналетиците за кој ти кажувам сметам дека се најефикасни. бар и највеќе ги препорачуваат
А јас ќе те советувам ако одамна не си земала брис да провериш, зошто засилен мирис не се појавува само од кандида А и доколку се лечиш а имате незаштитен однос исто ти е џабе. Мора и двајцата партнери ад примаат терапија, па било да е најобична кандида(за кандида и двајцата по една таблета Дефлазон 150мг) . Само сепак провери си ,зошто мирисот кога веќе е толку јак, што го чувствуваш и при однос, не е добро
Не бројче, додека ги користиш не смееш да имаш одмос никаков... а за ова таблетата од 150 мг дефлазол, и јас ја пиев, ама дечко ми не и мене ми дадоа едни друти вагиналети, ми рече таа подобри биле од канестен ама и поскапи беа, 400 и нешто денари...
Сакам да прашам дали од претерано конзумирање на секс може да дојде до болки околу долните усници???? И сдп дали ако водите лјубов малку погрубо после може да ви се случи да ве боли матката мислам тој предел на стомакот долниот?
Да Лижалка,...може ...Мене ми се има случено...па си се мачкав со павличева и си се напив кетонал без знаење на мајка ми Од груб секс матката ме скина после тоа...исто како пред да ми дојде...Ама ако одвреме навреме убаво е да се практикува и таков секс, болката ке помина без гајле,..уживањето е во меморијата
А каде се мачкаше со павличева? На усниците?? Абе ме боли и онака од што ми се стегнати фармерките за мене уште толку ме боли...
Да и на усниците и околу насекаде (само внатрешноста нормално не) е па ајде рипни во нешто кежуал ако си по дома...тесното уште толку ке ти ја иритира болката...пижамки или тренерки...не се секирај...ке помине