Здраво, никогаш не сум пишувала во оваа тема, но еве ме .. Пред пет дена имав односи, за прв пат, од тогаш многу ме боли пределот кај јајниците.. Дали тоа е нормално или .. ?!
Јас мислам дека е нормално,хормони лудуваат или шо Само одмори сега,ќе помини...Ако треба да ти дојди,знајш,нормално си е Ако па случајно почни да имаш повишена секреција или непријатна миризба и ако продолжува болката,тогаш можно е да има проблем.
душо знаЧи ти каЖав, ваљда си преладена, облаЧај се пиј Чај од нане, кога ке имаш поинтезивни болки стави си шише со топла бода в тој предел и по моЖноств напи се парацетамол или андол, на мене ми помога. ако и после тоа не ти помине појди на гиниколог.
Да ве прашам колку е нормално да ви касни поле првиот однос ? И мене ми беше исто негде 5-6 дена ме болеше и ми помина после тоа нормално е ваљда
Секое доцнење на мензисот се толерира најмногу до 10 дена. Ако после 10 дена мензисот уште доцни, не е лошо да се посети гинеколог.Не мора секогаш бременост да е во прашање, некогаш е последица на инфекција, настинка, воспаление, стрес итн.
имам водена циста и ми дадоја да пијам примолут нор но овај месец пак ми касни 3 дена а предходните точно ми идеше овај месец имав и секс па затоа и се плашам сакам да прашам дали можам тес да направам и дали ке има точен резултат покрај што пијам такви апчина
mi treba brz sovet mi docni 5dena pravev test za bremenost vcera i se pokaza negativen no mnogu sum isplasena i celo vreme mislam deka imam simptomi na bremenost.. imam li potreba za griza. mi treba brz sovet i poso pisuvam od tel ne mozam so mk podrska da go napisham seto ovoa...
Ve molam za mislenje mnogu mi e potrebno E pa najprvo Zdravo na site !!! Da ne odolgovlekuvam mn , imam eden problem , snosti so mojot decko resivme da imame odnosi ,no na dvata ni bese prv pat,za moj prv odnos jas ne pocuvstuvam bolka i ne mi proteci krv no sepak mislam deka negoviot penis ne bese dobro navlezen ......sakam da mi kazite do kade e himenot i dali odkako ke vleze penisot i posle toa napnuvanje ke protece krv , ili trebase odma stom napna da mi protece ? ve molam kazete mi .....malku nezgodno se osjekam poradi ovie prasanja no se nadevam deka ke dobijam nekakov odgovor pozitiven za mene , poradi toa sto go osejkam decko mi oti ne mu e dobro zardai pomislata deka sum imala drug pred nego ! Blagodaram ! pozdrav
Дали навистина имаш 19 години? Нејсе. Хименот се наоѓа на самиот влез во вагината. Побарај во Гугл химен и ке ти искочат слики, да ти се разјасни анатомија. Може да биде еластичен па дечкото да навлезе без да го скине. Крварење може да се јави но и немора, се е индивидуално. А дечко ти би требало да ти верува, пред се.
Девојко, Шана ти го даде правиот одговор. Некои девојки имаат еластичен химен и крварењето може да изостане. До она вистинското условно речено кинење на хименот колку што јас знам може да дојде дури и при породувањето. Немој да се секираш, ако толку многу дечкоти се сомнева, седнете заедно, отворете некој сајт и заедно читајте. Поздрав.
Ve molam za mislenje mnogu mi e potrebno А дечко ти температура да не добил дека не ти е прв . Гревче сирото . За него еве ти терапија одма да го излечиш и тоа хомеопатска финта ти кажувам , место друг речи му дека си имала двајца пред него (квази појака потенција ) па ако преживее, не умре и не те остави земај го а ако те остави или качи уште поголема температура ти остави го, ќе се спасиш . Морав малку сеир извини, ама дечко ти го утнал векот, врати го 200 години во минатото
Ve molam za mislenje mnogu mi e potrebno Во истиот стил пишував нешто ама видов дека си постирал па да не се повторувам . Ако не ти верува и тоа во денешно време при толку информации батали го, тој не е за тебе. А на него прв пат му е сигурно? Ај нека докаже тој, ама требало пред да имате секс да му предложиш.
Ve molam za mislenje mnogu mi e potrebno Тој дечко ти да не патува низ времето па од 15ти век случајно се нашол во нашава ни напатена ера? Или биологијата на му е нешто јака страна. Се потресол бе јадниот. Знам дека тебе не ти е смешно, всушност и воопшто не е смешно така што реагирал. А знае ли тој дека некои девојки воопшто немаат химен? Ретки се, но ги има. Знае ли колку тенка мембрана е хименот и дека може да се скине и при зајакната физичка активност или ненадеен напор? Знае ли дека хименот е растеглив и дека можеби тулето не му било доволно јако за да го пробие убаво? Или општо дека хименот може да го има но немора да има крв? Па еве и лично кај мене немаше крв веднаш, воопшто немаше при текот на односот. Имаше сабајлето на хартијата кога бев во WC. И сега требаше јас со хартијата да трчам кај дечко ми “Ја, види крв“ и после да го урамиме тоа како симбољ невиности. И сега значи треба тој да се притресува што вечерта јас не сум ја пролеала светата крв на невиноста и да ме прогласи за блудница бидејќи не го видел парчето хартија, иако ние си знаеме колку му беше тешко да пробие првите неколку пати и колку ѕвезди избројав за тоа време. Донеси го на форумов нека прочита малку, греота така да се потресува за нешто непотребно. Р.Ѕ. Тито умре одамна. Спојлер А малку некој насловов на темава да го смени само или да се спои ако веќе постои нешто слично?
Навистина има такви патријахални дечки.Нека не ве чуди.Машките сакаат шо повеќе да си поминат,ќеф да си направат,а ние женските шо сме ,ние не сакаме задоволство.?Ние да чекаме прва брачна ноќ,ако не па.Да се разбереме дека не велам да станеме рапуштеници во смисла дека се тоа е во ред.НОРМАЛНА ПОЈАВА И ПОТРЕБА НА ЧОВЕЧКОТО СУШТЕСТВО И НАЈУБАВА Мислам стварно.И да си имала други,што?А ти немора да му објаснуваш,ако ти верува верува ако не негово.Го задоцнил векот за такви докажувања
имам проблем и барам помош од вас...на средина на циклусот сум овулација..ама денеска имам прокрварување,немам болки како при добивање на менструација ама имам крв...од што би можело да биде ако знае некој ?