Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Не знам моето прашање каде да го сместам па си реков да прашам овде ако некоја од вас знае феминки, вака, пред некој ден забележав кај мојот сопруг на пенисот му излегле некои како израстоци ситни како кожички се, не болат, но не знае ни тој што е и од каде би можело да произлезат, прв пат ова му се дешава, и јас колку што памтам до сега го немам забележано тоа па ако некоја знае каде би можело да се обрати за совет и преглед да видиме што се тие израстоци и од каде. :?:
    Однапред благодарам :)

2. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Дерматовенерологија е гранка од медицината која се занимава кожните инфекции на половите органи.

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Железниот спекулум е за повеќекратна употреба, не може да пренесе инфекции ако се работи според процедурата, односно ако е претходно стерилизиран, таман работа ако има таков приватен гинеколог кој би користел не стерилизиран спекулум, одн. претходно употребен и не стерилизиран ама се се случува, ако имаш толку страв најдобро купувај си за 1 употреба, не знам колку чинат.

Прво треба да седнете и да имате искрен разговор со сопругот, дали тој или ти имате и друг сексуален партнер, ова можеби ќе ти звучи глупаво но мора да се расчисти за доброто на двајцата, потоа упат од матичен лекар и веднаш на кожно.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ехеее Абе ја каде тргна? Ахахах, може да е само кандида, не можеш да нагаѓаш морате да се обратите на доктор, нека оди прво кај матичната..

5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Никаде посебно ;) само бев директна, разговор па лекар во нај скоро време.

6. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    МИ ТРЕБА ИТНО :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear:

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Значи најдобро е да се обрати на дерматолог, така и си мислев :) Ти благодарам Шана :*

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па што се однесува до тоа дали сопругот ме изневерува можам со сигурност да кажам 100 % NE, затоа што како прво сме заедно 24/7, второ си веруваме меѓусебно и трето ако веќе почнат такви лаги и изневерувања подобро не би биле во брак......
    Инаку во погорниот пост акко што ми пиша Шана најверојатно ќе терба да се јавиме на дерматолог па таму да го прегледа да видиме за што станува збор...!

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    да не станува збор за кондиломи? :?: можеби бил заразен со хпв вирус кој дури сега се активирал,зависно од имунитетот кај некој многу споро се активира.
    А исто може да станува збор и за http://www.zazdravje.com.mk/upload/cont ... le-papules)

сепак најдобро е да се појде на уролог ;)

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    да не станува збор за кондиломи? :?: можеби бил заразен со хпв вирус кој дури сега се активирал,зависно од имунитетот кај некој многу споро се активира.
    А исто може да станува збор и за http://www.zazdravje.com.mk/upload/cont ... le-papules)

сепак најдобро е да се појде на уролог ;)[/quote]
    Па не се баш така и нема толку многу само 3,4 има така како мали кожни израстоци се не знам сега од кај да најдам слика за да покажам :worried: , не болат важно само што не се убави на изглед и затоа не знам зошто и од каде се појавиле :worried:

11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    ^

пиши на гугл, кондиломи кај машки можеш и на македонски и на англиски, и оди на слики и ќе видиш дали се исти/слични како кај маж ти, да не постирам тука слика, малце се гадни :tmi:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Исто види слики и за male genital herpes, да не постирам тука :)

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Па не реков дека те изневерува само дека треба да поминете и преку тоа прашање, јас не ве познавам ;) се извинувам, пред да споредуваш било какви слики најдобро обрати се на Клиника за дерматологија амбуланта СТД (STD ес ти ди )-сексуално преносливи болести, дозволи прво специјалист да утврди дијагноза па потоа гледај слики, за да не си всадиш непотребен страв.

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.572
    Допаѓања:
    23.762
    Имам бело прање, и кога бев на гинеколог ми даде да пијам апчиња Дифлуконазол и вагиналети да ставам. Е сега, кај вагиналетите нема такво стапче со помош на кое би ги ставала, туку треба со раката. Немм ставано до сега вака, па да прашам, треба ли многу длабоко да се стави за да делува или ? :$

15. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    343
    Хепи, бутни најдлабоко што можеш, мене така ме советуваше гинеколог. Секако да не се повредиш.
    А ако се како апчиња, а не како гел препорачливо е да ги намокриш малце за да ти биде полесно.

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Дали деновите пред и за време на овулација може да боли стомак? :?: Овие денови постојано ме боли стомакот во пределот на јајниците, па викам дали можно е да е от тоа :(

17. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    да може...мене нонстоп ме боли за време овулација :)

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343

А може ли да има овулација иако немам добиено со месеци? ( имам нередовна менструација), помислив дека е тоа бидејќи видов денеска така растеглив бел исцедок :^)

19. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Пробај колку можеш подлабоко да ги ставиш и тоа пред спиење, пробај во лежачка положба. И јас си ги имам истите маки :)

20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    12.399
    Секако дека може да имаш овулација. Немаш добиено со месеци, сега ќе добиеш најверојатно.