Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Се случува, зависи од позата.

2. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Можеби само ти "пукнала" коска од карлицата тоест баш како кога пукаме прсти ти се мрднала од рскавичката, и на мене ми се има случено така, посебно кога ке закржлавам :$ или евентуално ако си имала некоја циста може пукнала ама не верувам толку јако да пука што дури дечко ти ке го заболи. Не знам што друго би можело да биде :?:

3. Julieg123

Julieg123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    здраво сакав да ве прашам јас со дечко ми имавме секс во првиот ден на мојата менструаџија ама беше само еден саат после што ми дојдоа и немав многу ама денес е втор ден и имам премногу дали е нешто лошо што имавме секц по време на менструаџијата и дали поцтои некоја шанца за забременубање, и ако можете малку да ме информирате за CEKCOT при време на менструањијата ,Фала однапред

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Mногу мала е веројатноста да забремениш додека имаш менструација , но сепак не се исклучува таа можност. Секс за време на менст. не е пожелен затоа што си изложена на инфекции и сл. али на крај се сведува кој како сака :) и кога сака.
    Не е страшно ако втор ден ти тече премногу, ако ти трае повеќе од редовно колку ти трае е тогаш е загрижувачки. Иако и тоа не мора да значи има милион др. фактори.

5. Kokita

Kokita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    За време на менструалниот циклус не сме воопшто плодни,па затоа нема потреба од грижење :) .
    Воопшто не е опасно,сосема спротивното,ако имаш менструални болки,сексот и оргазамот ги опуштаат мускулите низ целото тело и болките се намалуваат,плус оргазамот е мноогу поинтензивен поради тоа што вагината е веќе влажна,но се препорачува заштита во случај на инфекција и слично :*

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    tocno :)

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    487
    Мал проблем пак имам. Нема никакви шанси да сум бремена а менструацијата ми касни. Епа сакам да прашам од што може да ми касни. Антибиотици немам примено.

8. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Стрес,нервоза може да биде причина за каснење на менструацијата.

На N.A.T.A.S.A му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Наташа, ако добро памтам сега си во Италија и отиде пред што знам, недела-две. Може да е од промена на климата, плус општо на сите препорачувам на пролет и есен обавезно земање витамини, најосновно б-комплекс и ц-витамин, па уште поубаво уште некои плус ама и овие се доволно. Јас лично кога не пијам витамини во овие периоди, менструацијата ми е нередовна. Може нема врска тоа кај вас, али секако е добро за организмот малце ојачан имунитет кога во текот на денот имаме по неколку годишни времиња.

На Divinebutterfly и N.A.T.A.S.A им се допаѓа ова.
  10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Пак ќе си кажам дека за време на менстурација може да остане бремена. Многу мала е веројатноста ама сепак постои.
    Прашај си гинеколог!

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Да, мене често ми се случува во некои пози, како и во почетокот на сексуалниот однос, ако сеуште не сум доволно навлажнета и опуштена. Така да сосема е нормално да имаш болки од време на време, ама не смее тоа да се случува постојано...

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    летово бев на страна околу 20 дена и требаше да добијам пр на 5 ден одкако отидов но мене не ми доаѓаше дури бев сигурно дека сум бремена паднав во депресии глупости плачев и со душа чекав да се вратам и да одам на гинеколог,и замислете само што стапнав во македонија абе да не ти се верува во секундата ми дојде и ме заболе стомак...така да знаеш климата има оооогромно влијание на месечниот циклус и не се грижи,позз

13. Aleksandar69

Aleksandar69 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво лепотици. :$
    Гледам дека овоа е женски форум ама сепак јас да си го пишам мојот проблем. :)
    Имам женска 4 год сме заедно и никако да ми даде, еднаш ја замолив и го ставив еднаш она го извади и ми вика НЕ НЕ страв ми е овоа оноа, знаете женски измислици. Не сега ни да го погледне а не па да го фати. Не знам како да ја убедам или пак да ја откачам да си барам нова. :(
    Чекам совети од женска страна која е причината што вака прави.

14. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    хахахха неверојатно ! не да те разочарувам но навистина е неверојатно што уште чекаш ,одите 4 години а немате односи! или девојката е фригидна или има некој проблем ...
    мој совет ако не ја сакаш слободно побарај си нова ,ќе се преродиш...4 години не ти дава ау ау да не чека на првата брачна ноќ ! кажи и го отворено дека имаш потреба и ќе си бараш решение или со неа или има милион други па види како ќе реагира ако и е сеедно откачи ја .

15. UnA...-7

UnA...-7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Гледам имаш 25 год. па по некоја моја логика женската не би требало да е мала.Добро шо прајте 4 год. поезија си читате? :) Мислам дека според времето шо одите логично е досега да сте праеле муабет за секс плус и да сте го имале. Застанете напрајте си еден убав муабет, ќе и кажиш дека и ти си имаш потреби,имате долга врска,редно време е да имате односи.Ако не испадни ништо од муабетот патот под нозе и барај си ја среќата на друго место.Млад си за да бидиш лишен од секс...

16. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Врска од 4 години без секс, па уште на тие години не е врска, затоа што е без страст. Како издржувате не знам. Не ти викам да ја отсавиш ама пробај да и објасниш дека не можеш без секс да живееш и нека прочита малце по интернет или ти објасни и дека не е сексот страшна работа, туку прекрасна, особено ако е со саканата личност.

17. Anja21

Anja21 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите !
    Вака имам еден проблем па ќе ве замолам за некој совет...
    Дали може да се забремени од предсемената течност ако таа е на вагината значи ми го нема ставено целиот во вагината туку само надвор односно на почетокот (незнам колку ке ме сватите)
    По форумите читав едни велат дека може некои не , ќе ве замолам за совет..
    Благодарам, однапред

18. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    Здравоо,значи сакам да прашам нешто па ако некој знае да ми каже:Гинекологот ми препиша Канестен и ми рече да ги пијам во петок,сабота и недела али проблемот е што јас се напив една таблетка вчера и денеска т.е сабота добив и сега ми остануват уште две,и прашањето ми е:Нели треба сите три апчиња да се испијат во рок од три дена,за време на менструација мислам дека не треба или грешам?Ај ве молам пишете ми некое ваше искуство за да не го барам гинекологот утре. :*

19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    хммм те разбрав да ,може и не може зависи постои можностда се забремени од предсемената течност но ти велиш дека од надвор што ги намалува шансите...јас мислам дека многу мали се шансите така да уживај,така лесно не се останува бремена :))) се тоа си го викам како утеха

20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    а зашто да не може за време на менструација за што се тие таблети,милсам дека можеш или пак почекај да ти помине и ќе си купиш ново пакување и ќе си испиеш 3...не ни требало да почнеш да ги пиеш кога си знаела дека ќе добиеш ...поз