1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Мене некогаш ме болат двете гради пред добивање, значи не можам да ги допрам,дури неможам и градник да носат.Некогаш се случува и првиот ден кога че добијам да ме болат дури и потечени да ми бидат. Нормално е тоа. А за стомакот да не правиме муабет, ми се случувало до ВЦ да појдам и да не можам од ВЦ шољата да станам од болка.Немој да се секираш.Се случува.

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Дечки, пишувам за една другарка. И касни скоро 20 дена, заштитен секс имала се како што треба ама уште нема добиено. Не и се редовни периодите ама ова е веќе претерано. Денес и се појавиле некои кафеави точки во гаќичките и е цела уплашена дека е трудна. Помош? Фала многу. :*

3. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Нека направи тест,за да се осигура. го има во секоја аптека.На нив има и упаство за употреба.

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Направила 2 теста и испаднале негативни...

5. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Чим се негативни не е проблем, сигурно била под стрес,или пиела антибиотици. Промена на клима исто е причина за доцнење на менструација. Или ако сака да биде најсигурна нека оди на гиниколог,Ништо не е страшно. Во секој случај ќе се прегледа. и онака е сексуално активна.

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не е трудна. Прво затоа што сексот бил заштитен, а и тестовите биле негативни. Тоа што имала кафеави точки е најверојатно знак дека ќе добие деновиве.
    Но сепак нека оди на гинеколог, најмногу заради тоа што толку и касни, што може да биде од повеќе причини.

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    не прашував за мамографија туку за обично ехо на дојки. Се грижам за себеси, не за џабе рекле, подобро да се спречи него да се лечи :) а малце сум и хипохондрик така да :wasntme:

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    24.350
    Доколку ти е полесно тебе оди провери си, секако ехото не е штетно нема зрачење а убаво е да си правиме прегледи не дека има нешто али Подобро е да се спречи него да се лечи како што рече ти :) а мамографија прават после 40 години (со исклучоци) така ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Колку и да сум хипохондрик секако дека нема да направам мамографија, а ехо веќе направив, само чисто онака прашав за болката дали може да е од менструацијата. И докторот ми рече се радувам што има девојки кои мислат на себе. Не сме воопшто мали за да занемаруваме некои работи вадејќи се со тоа млади сме ништо не ни е. Болеста не гледа години :!:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    24.350
    Сигурно е од менструацијата :) мене секој месец ми е различно, еднаш ме болат градите, друг пат стомакот ме боли 1 недела пред да ми дојди, некогаш главата секогаш различно Со мене никогаш не се знае :lol:

11. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Имам еден проблем-
    Под вагиналните усни имам нешто како мозолчиња или кој знае што е тоа но многу ме пече при мокрење и кога седам и внатре многу ми е црвено. Знае некоја што би можело да биде или како да ја намалам болкав, зошто страшно многу ме боли

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    За да ти се смири црвенилото ако имаш при рака намачкај се Канестен маст,а во понеделник правец на гинеколог, можеби се работи за кондиломи а можеби е само некоја габична инфекција.

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216

Да и јас се сложувам,правац гинеколог зашто ако има брадавици тие сигурно се кондиломи!!!

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Е сигурно ќе можам да заспијам вечерва, се надевам дека не може да биде толку сериозно :sweat: :sweat: :sweat:

15. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Добро де,не се секирај толку-и да се кондиломчиња тие се горат и нестануваат,малку се досадни,болат,печат....додека да се искоренат,ама тоа ти е!!
    Обавезно и партнерот да се провери,апстиненција од однос додека не се искорени проблемот и потоа заштитен однос 3 месеца за да не се повторат!!!

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    ^Не грижи се уште сега, ќе отидеш на гинеколог и тие најдобро ќе ти кажат што е тоа, ние тука само можеме да си претпоставуваме.

На barby и Dona-Ares им се допаѓа ова.
  17. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    А кај нас гениколозите се се кој од кој. Никој врска си нема. Ама ќе појдам, па ако ми рече нешто што не треба правец Скопје да се осигурам. Ќе се распрашам денес кој е најдобар гиниколог, зошто матичнава моја е no comment

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    да прашам кај може машко да се провери за хпв или слично исто на гинеколог ?

19. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Може, ако ти е гинекологот пријател :D иначе ќе треба на уролог, тој да му земе брис.

20. ana1235

ana1235 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    vaka lugje me interesira kako moze masko da se poznae deka e popaleno,mislam preku obleka normalno i zasto dodeka se muvavme disese zabrzano i cudno mislite toa e od popalenost ili ??