Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. femina11

femina11 Популарен член

Мене некогаш ме болат двете гради пред добивање, значи не можам да ги допрам,дури неможам и градник да носат.Некогаш се случува и првиот ден кога че добијам да ме болат дури и потечени да ми бидат. Нормално е тоа. А за стомакот да не правиме муабет, ми се случувало до ВЦ да појдам и да не можам од ВЦ шољата да станам од болка.Немој да се секираш.Се случува.

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Дечки, пишувам за една другарка. И касни скоро 20 дена, заштитен секс имала се како што треба ама уште нема добиено. Не и се редовни периодите ама ова е веќе претерано. Денес и се појавиле некои кафеави точки во гаќичките и е цела уплашена дека е трудна. Помош? Фала многу. :*

3. femina11

femina11 Популарен член

Нека направи тест,за да се осигура. го има во секоја аптека.На нив има и упаство за употреба.

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Направила 2 теста и испаднале негативни...

5. femina11

femina11 Популарен член

Чим се негативни не е проблем, сигурно била под стрес,или пиела антибиотици. Промена на клима исто е причина за доцнење на менструација. Или ако сака да биде најсигурна нека оди на гиниколог,Ништо не е страшно. Во секој случај ќе се прегледа. и онака е сексуално активна.

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Не е трудна. Прво затоа што сексот бил заштитен, а и тестовите биле негативни. Тоа што имала кафеави точки е најверојатно знак дека ќе добие деновиве.
    Но сепак нека оди на гинеколог, најмногу заради тоа што толку и касни, што може да биде од повеќе причини.

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

не прашував за мамографија туку за обично ехо на дојки. Се грижам за себеси, не за џабе рекле, подобро да се спречи него да се лечи :) а малце сум и хипохондрик така да :wasntme:

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Доколку ти е полесно тебе оди провери си, секако ехото не е штетно нема зрачење а убаво е да си правиме прегледи не дека има нешто али Подобро е да се спречи него да се лечи како што рече ти :) а мамографија прават после 40 години (со исклучоци) така ;)

anastasijaki likes this.
  9. anastasijaki

Колку и да сум хипохондрик секако дека нема да направам мамографија, а ехо веќе направив, само чисто онака прашав за болката дали може да е од менструацијата. И докторот ми рече се радувам што има девојки кои мислат на себе. Не сме воопшто мали за да занемаруваме некои работи вадејќи се со тоа млади сме ништо не ни е. Болеста не гледа години :!:

lackygirl likes this.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Сигурно е од менструацијата :) мене секој месец ми е различно, еднаш ме болат градите, друг пат стомакот ме боли 1 недела пред да ми дојди, некогаш главата секогаш различно Со мене никогаш не се знае :lol:

11. barby

barby Популарен член

Имам еден проблем-
    Под вагиналните усни имам нешто како мозолчиња или кој знае што е тоа но многу ме пече при мокрење и кога седам и внатре многу ми е црвено. Знае некоја што би можело да биде или како да ја намалам болкав, зошто страшно многу ме боли

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

За да ти се смири црвенилото ако имаш при рака намачкај се Канестен маст,а во понеделник правец на гинеколог, можеби се работи за кондиломи а можеби е само некоја габична инфекција.

barby likes this.
  13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Да и јас се сложувам,правац гинеколог зашто ако има брадавици тие сигурно се кондиломи!!!

barby likes this.
  14. barby

barby Популарен член

Е сигурно ќе можам да заспијам вечерва, се надевам дека не може да биде толку сериозно :sweat: :sweat: :sweat:

15. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Добро де,не се секирај толку-и да се кондиломчиња тие се горат и нестануваат,малку се досадни,болат,печат....додека да се искоренат,ама тоа ти е!!
    Обавезно и партнерот да се провери,апстиненција од однос додека не се искорени проблемот и потоа заштитен однос 3 месеца за да не се повторат!!!

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

^Не грижи се уште сега, ќе отидеш на гинеколог и тие најдобро ќе ти кажат што е тоа, ние тука само можеме да си претпоставуваме.

barby and Dona-Ares like this.
  17. barby

barby Популарен член

А кај нас гениколозите се се кој од кој. Никој врска си нема. Ама ќе појдам, па ако ми рече нешто што не треба правец Скопје да се осигурам. Ќе се распрашам денес кој е најдобар гиниколог, зошто матичнава моја е no comment

BurstBerry likes this.
  18. ada21

ada21 Популарен член

да прашам кај може машко да се провери за хпв или слично исто на гинеколог ?

19. anastasijaki

Може, ако ти е гинекологот пријател :D иначе ќе треба на уролог, тој да му земе брис.

20. ana1235

ana1235 Истакнат член

vaka lugje me interesira kako moze masko da se poznae deka e popaleno,mislam preku obleka normalno i zasto dodeka se muvavme disese zabrzano i cudno mislite toa e od popalenost ili ??