Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Vanja1

Vanja1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ама проблемот ми е што еве веќе 2 дена немам ниту една капка крв од тогаш :worried:

2. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ако имаш односи,ја би ти препорачала да си направиш тест за бременост :) ;)

3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    значи вака да прашам некој да не знае :) можело да бидеш бремена а уствари да ти доаѓа менструација секој месец нормално :/ баш се зачудив и некако се уплашив ,како тогаш да знам ете нема ни сумња да има ни ништо и одеднаш ќе откриеш многу лошо така...ете јас сега сакам да си посетам гинеколог да видам ,не дај Боже да има нешто :(

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Нормално, па и неколку месеци не може да ти доаѓа ако не си трудна.
    Може единствено првите месец-два да трае кратко, да е кафено, како и да е, не како вообичаено.

5. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    па значи нема потреба да паничам ,мене ми беше нормално како и секогаш :)

6. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    добар ден ме интересира едно прашање.дали мозе на машкото да му биде пренесена некоја инфекција(црвени тоцки на пенисот)ако девојката не осека дека има инфекција.или мозно е машкото да ја има таа инфекција закаченомод некоја друга девојка.моето прашање поточно би било...дали зенското секогас осека кога има инфекција?

7. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    немора секогаш да чуствуваш дека имаш инфекција, најдобро оди на гинеколог ии провери

8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Сите ние носиме милион инфекции, бактерии, кои не ни се манифестираат. При мал пад на имунитет тие се активираат. Значи може машкото да ја закачил од девојката ама кај неа да не се манифестира а кај машкото да се покаже.
    Најверојатно станува збор за кандида (немора да значи, моја препоставка како што пишуваш). Што и да е а за тоа најдобро знае гинеколог треба да се лекуваат и двајцата партнера.

9. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    и јас така мислев ама мене ми падна чудно зошто јас не осекав нисто а после 4 дена откако имавме односи и ми каза дека има црвенило мене ми се појави.повеке ми изгледаше како тој да ми пренел отколку јас да сум му пренела.бидејки јас не осекав ништо а откако спиевме после 4 дена јас осетив :^)

10. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Океј,Стронгер срам не срам да си праша :tmi:
    Во врска со тестот за бременост, знам дека се прави со првата утринска мокрача,упатство како има налИ најверојатно 5 капки од урината со соодветен алат на дотичното место наменето за таа работа, среден млаз, првиот се испушта...ова според мои сознанија.
    Имав незаштитен однос, и малку мрдната ќе ви звучам ама треба да добијам некаде на 25-ти ( или не затоа што имам релативно нередовен менстуален циклус,овулација можам да си протолкувам само со мерење базална температура, зашто многу патување+ промена на клима+башка нервна база ме ремети хормонално тотално :| ) Насеќирана сум, немам некој повод но ете сум, никогаш не сум била..интуицијата ме повикува најрано сабајле да станам и да си купам тест.Прашањето е ..има ли полза ако го направам сега??Однос имав пред околу една недела,страшното е што беше без кондом ..но внимаваме ..( и више ни самата на себе не си верувам а не пак камоли него,ми личеше како да пази )

Можда паничам , можда не ...само сакам да ми олесни :?:

11. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Треба да поминат најмалку 10 дена од концепцијата. Ова не мора да значи 10 дена од сексуалниот однос, бидејќи ако земеме за факт дека има идеални услови спермата може да преживее во утерус до 7 дена максимум, па концепцијата да т.е оплодувањето да се случи нешто подоцна. После концепција во рок од 9-10 дена оплодената јајце клетка слегува во матката каде се имплантира. Со самата инплантација започнува да се формира плацента и започнува да се лачи хорионски хуман гонадотропин, хормон кој се детектира во урина кога има постоење на бременост. Значи накратко џабе ти е тестот ако го направиш утре. Почекај нека поминат барем 10 дена од односот.

12. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Поради кои фактори може да доцни менструацијата? Кога ми заврши претходната, имав секс но секако заштитен и се беше океј, но никогаш не ми доцнела досега, во Октомври ми дојде на 6ти, и сеа требаше некој ден порано да ми дојде. Стресови не памтам да сум имала до толку :) А и од лекарства немам пиено ништо друго освен кафетин колд и капки за нос па не веруам од тоа да е.. сигурна сум дека не сум бремена но незнам од што е овоа :)

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

ако си имала измени во исхрана многу е веројатно да ти касни.. мене од диета цели 2 месеца скоро ми каснеше :o и ете од кафетинот може да ти касни имам слушнато дека и не се баш здрави..

14. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Може ли вакцините да влијаат за закаснување на циклусот?

15. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    таман е , ми дојде. :)

16. softqueen

softqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    123
    Можно е каква било промена во имуниот систем да влијае , сепак ретко се случува тоа .

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Може не е прашањево за тука ама ај. Денес ги земав микробиолошките резултати и имам повторно некоја мала бактерија на цервикалниот и вагиналниот брис. Но она што ме збунува е што иако за микоплазма/уреаплазма пишува дека се негативни, под нив има легенда на лекови :o а обично легенда на лекови се става кога наодот е позитивен. Ова е грешка некоја или :|

18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Девојки денес на дневната влошка видов некој исцедок , не беше ни розево ни црвено , појма немам каков . Треба деновиве да добијам и денес во школо кога видов јас мислев сум добила . Се вратив од школо и ништо . 100 пати бев во веце , да не протекло , нема ништо и нема . А месецов ниеднаш немав незаштитен однос . Што би било ова ?Многу ме копка :?:

19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Мој совет побарај друго мислење , или замини кај некој гинеколог или кај истите да ти објаснат . Не ризикувај .
    Секад е најдобро и др мислење да се земе впредвид.

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Сите гинеколози се водат според резултатите :( ќе треба да идам сега до клиника да прашувам :tmi: