Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Eпа нека сврши, нека се измие и продолжете .... :) :)

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Кортисаки според мојата информираност во врска со мажите и нивната ејакулација, проблемот е во самоконтролата.
    Не е финтата само да се опушти, и да дозволи максимално да ужива, и за толку кусо време да сврши.
    Пробај поразговарај со него, сопруг ти е, имате и детенце, не треба да има срам и непријатност помеѓу вас, објасни му дека сексот ти се допаѓа но дека сакаш да трае подолго.
    Нека се потруди, моментите пред ејакулација нека престане да пенетрира, тоа ќе го продолжи сексот за некој миг, нека ја вежба таа самоконтрола, со тек на време би требало да има резултати.
    Добар е и текстот кој го постираше Трендафилка, читнав малку, прочитај си и ти, таму е подобро објаснето.

Ти дадоа совет девојкиве пробајте и видете како ќе оди и втора партија. Иако според мене втора партија не е решение, се губи привлечноста и страста и таа втора партија мене ми изгледа преисфорсирано.

3. aaanni

aaanni Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdr so deckoto sme godina i pol zaedno. sekogas e ok so mene. me guska, me bacva itn. imavme redoven sex. sega nekako kako da ne saka da ima sex so mene.... nekogas mislam deka ima i druga, jas sum sk na fax, toj bt e.... ne znam so e rabotata... 2 nedeli Nisto!! :/
    [mod-kirilica:oif4dbws][/mod-kirilica:oif4dbws]

4. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    па како да имате секс кога не сте во исти град ?а ако не сака ни кога ке си идеш сигурно има некоја причина за тоа?најдобар совет разговарај,прашај го :)

5. Astarte

Astarte Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    80 % - да во прашање е друга.
    20 % - дечкоти има некоја инфекција,сексуална немоќ поради претерано мастурбирање или едноставн си накачила некое кило одвшиок.

П/С: Сигурна ли си дека во тие 2 недели редовно се тушираше?

6. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Мене не ми е јасно како е можно да се добива менструација и во бременост! Нели од биологија знаеме дека јајце клетката ако не е оплодена се исфрла како менстр. а ако е настаната бременост тогаш се вгнездува во матката итн итн.. Ај ве молам некој постручен нека објасни ако може .. Навистина ми е мн.чудно :D

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.626
    Допаѓања:
    23.838
    Имам пишувано и претходно за ова, ама ништо не се смени. Од пред година дена, кога и да имаме односи со дечко ми, јас чувствувам болка од страните на вагината. Не сум сува, баш напротив, го посакувам, и сум запалена и се како што треба, опуштена сум максимално додека трае предиграта, но кога ќе се случи тоа што треба, мене ме боли. Гинекологот ми рече дена се ми е до главата, дека самата си правам блокада и на тој начин си стварам слика дека ќе ме боли, затоа што претходниот пат ми било така. Во последно време многу ретко имаме односи со дечко ми, баш поради тоа да не се разочараме и двајцата. Не ми се лути тој, но и нему не му е јасно од каде ова произлегува. Не сме од вчера заедно, на почетокот се беше супер. Веќе ми е и незгодно затоа што понекогаш ми се случува да го одбијам, отколку да трпам болка. Но тој сам гледа дека не ми е убаво и не настојува воопшто. Глупо се осеќам, затоа што сексот е многу битна работа во една нормална врска, а кај нас се случува се поретко. Некој совет?

8. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Значи и мене ова ми се дешавало, и веруј ми дека се едо потсвеста . Патем мене ми е тоа затоа шо прв пат многу ме болеше, и исто така неколку пати за време на сексот ме болеше и од тогаш само страв имам . За жал ни ја нз како тоа да го тргнам ...
    Најубаво не мисли глеј не размислувај дали ке те боли, пробај така ...

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ќе купите еден лубрикант, ќе му се појавите на врата, претходно ќе дрмнете две чашки винце ... и да видите дека нема да боли. :)

На natallie и WildCherry им се допаѓа ова.
  10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Хепи грл, добро те советуваше и теди. Напиј се малку алкохолен пијалак што те опушта, пробајте различни пози (може до позата е), види си експериментирај. И извади го од главата тоа дека ќе те боли секој нареден однос.

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.626
    Допаѓања:
    23.838
    Сме пробале и со лубрикант, на почетокот првите неколку минути е ок, потоа пак ме боли. А сум пробала со алкохол малку, значи не е дека не сум опуштена. Сме пробале и различни пози. Ама џабе. Знам дека се ми е во главата и ужасно ме нервира што овој никаков период ми трае веќе скоро цела година.

12. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    болката може да биде и од инфекција,али ете ако гинекологот ти кжал дека е до тебе знаци треба да се опуштиш,ја имав таков период,и јас имав болка за време на секс ама од недоволна влажност,мислев на повеке работи и неможев да се опуштам,и мене ми беше во главата,после ми помина :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Девојќи добив денес...Сега сакам да ве прашам дали аеробикот за време на циклус е штетен? Вежбам значи само аеробик, без фитнес на некои справи и слично...Стомакот не ме боли многу и немам други некои тегоби..Па би сакала некои ваши мислења..Фала однапред :)

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не, не е штетен, само треба да внимаваш да не правиш некои многу напорни вежби. Значи лесните вежби се сосема во ред, дури ако имаш болки ги ублажуваат. :)

15. Slatki4ka666

Slatki4ka666 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    normalno deka moze :rofl:

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хепи ако си сигурна дека нема никаква инфекција или промени во местоположбата на матката(што би требало штом си била на гинеколог) тогаш ова е психички проблем.Не си опуштена и се плашиш дека ќе те боли.Опушти се,нема да те боли.Плус матката кога си возбудена се растегнува и прилагодува.Пробај сама да мрдаш :) да почниш,па покасно можи заедно да продолжите.Иначе тоа се нарекува вагинизам,стегање на мускулите на матката и тоа не дозволува нормален акт.Се е до психата.Се блокираш.
    Пробај и со вежбите на мускулите на матката да ги стегаш и опушташ,како кога стегаш да не се помочкаш :lol: и можи ќе се научиш и да се контролираш,да знаеш дека си стегната,а не опуштена...Ко ќе почните со актот можиш да застаниш за минутка,да се релаксираш,ама да е внатре,па да продолжите.Ете една идеја од мене :) Иначе еве ти и линкче,на бугарски е ама се надевам ќе разбериш,ако не мани му превод :) http://www.puls.bg/health/sex/news_2338.html
    Се надевам помогнав нешто :)

На WildCherry и happygirl им се допаѓа ова.
  17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сигурно ли си добро навлажнета?
    Добро како и да е, дали користиш некои лекови?

Јас долго време го имам овој проблем. И неќна еден мој другар случајно ми кажа дека една негова лепотица имала проблем со навлажнувањето поради некои лекови.
    Е сега јас долго пиам антидепресиви и веднаш кога стигнав дома го прочитав упатството. Го имам прочитано неколку пати, ама ете тоа го немам забележано. Можно е како несакано дејство да се појави овој проблем.
    Е сега мене ми е незгодно да и кажам на мама, па да одам на лекар и да се распрашам.

Можеби ова не е случај со тебе, но можеби некој ќе се пронајде.

Дечки мене многу ме фрустрира ова. Знам ќе кажете седумнаесет години има, шо има да ја фрустрира? Но долго време сум со дечкото и мака ми е секогаш кога и да прекинеме со нашите „активности„ јас да плакам, а тој да ме теше.
    Тој вика дека ќе почека колку шо треба, а и вака демек не му било лошо дрн дрн... ама ајде, знаеме сите мислам...

18. Insanity

Insanity Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    59
    Девојки иам едно прашање и ако има многу дискусија барем во лп пишете ми за мислење.Невина сум сеуште имам 18 години, ама во последно време излудувам.Има едно момче значи ништо бувкално не ми е, ни мувач ништо, дури овај викенд се запознавме онака случајно, ама веќе подолго време го меркам.Таква иам некоја потреба дечково да го легнам едноставно ме излудува, друга сум кога мислам на него.Ви се има тоа случено? и ако дојди до нешто меѓу нас, дај кажете како да се контолирам оти ни 1 ни 2 ќе изгубам со него невиност..демек тоа специјален чин било! :D :D :D :D

19. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54
    Чим 18 години си се чувала значи да специјален чин е!
    Види првен запознај го убаво да не си ја акаш после галавата од ѕид ако е некој идиот! ;)

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Тоа што ти го чуствуваш е физичка привлечност, а за твоите желби да завршиш со него во кревет обвини си ги хормоните, кои моментално дивеат па затоа така се чуствуваш.
    Доколку тоа се случува деновиве, и си имала менструација или треба да ја добиеш е сосема нормално.

Доколку тоа трае веќе одредено време тогаш припиши го тоа само на физичката привлечност.

Во врска со невиноста, немој многу да се устручаваш, сепак тоа е момент кој ќе го преживееш порано или подоцна, а личноста со која ќе споделиш тој момент не секогаш е некоја посебно спектакуларна.
    Немој ниту да си замислуваш некои романтични сцени, со свеќи и латици од ружи, зошто во реалноста не секогаш е така.

Едноставно препушти се, остави животот да тече, коцкичките сами ќе се подредат во некој совршен ред кој во моментот ќе те прави среќна.

На Insanity му/ѝ се допаѓа ова.