Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Мануелче јас кога учев ембриологија, абе не само што почнав да имам симптоми, туку почна и да ми тропа во мене "фетусчето". А невина бев, од петинг паничев. Така да психа ти многу лоша работа. Има цела тема за тоа во психијатрија, психосоматски заболувања :D . Сепак бидејќи се работи за сексуален однос кај тебе, направи тест. Ама јас вака докторски би ти препорачала барем 10 дена да има поминато од односот.

На katalina и Sarasweet им се допаѓа ова.
  2. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Мануела ти пишав ЛП подетално околу тоа, прочитај ја и не паничи толку ;) Позз.

На Manuela1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Manuela1

Manuela1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    значи уште секаде ќе бидам психички неприсутна :D следната среда ќе го направам тестот, се надевам дека ќе ми биде среќната среда. благодарам повторно! :)

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838

3 дена и одма симптоми? А за тестот, мислам дека беа 2 недели или :^) за тој Sure check? Кој со сигурност знае нека ти каже, или па прашај си во аптека. Настината си? Јас мислам немаш место за паника, бидејќи колку парови имаат односи без кондом па ништо, е сега тоа каде свршил :?:

5. Manuela1

Manuela1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    не да се симптоми, тоа е мојата паника. Сврши надвор од мене, па тоа ми ја олеснува ситуацијата, а грижата ми е бидејќи бев во плодните денови според календарот на фемина. Девојката погоре ми објасни подетално за оплодувањето, па сега ми е полесно.. инаку, да. настината сум

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сите знаеме каква е таа паника, уште малку и бебе ќе почне да ни мрда во стомакот, во такви ситуации. :D Ама кај тебе нема никаква причина за паника, па дури и да има нешто е многу рано да се појават било какви симптоми. Се е до психата, ама ако толку сакаш направи тест, ќе ти помогне да се смириш. :)

7. Manuela1

Manuela1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Долго размислував и мислам дека не треба да паничам. Се надевам дека набргу ќе оздравам па нема да ги има "симптомите" повеќе хахах. Ви благодарам на сите кои што ми помогнавте на темава! :hug:

8. Rise-Shine

Rise-Shine Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Женски,да ве прашам нешто.Требаше да добијам на 27 ноември.Вчера и денес пиев јасмин пошто сакав да си ја одложам менструацијата.Само што пред 5 мин бев во тоалет и бинго.Сум добила.Како е можно ова?И ништо од одложуванјето?!

9. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

Какво прашање. |( Добро, кое одложување, имаш упаство а и сама знаеш за што ги пиеш пипулите , нивната функција не е да ти ја одложат менструацијата. Па и сега гледам си пишала вчера и денес си се напила , не си играј играчки ако ти ги препишал доктор пиј ги редовно и како што ти кажал, па тоа е хемија , хормонска терапија е во прашање . :!:

10. greeneye12

greeneye12 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    devojki ve molam za pomos za vase mislenje,pred 4 dena imavme odnos so deckoto bez kondom,prviot pat ne svrsi vo mene ama imase krv na negovata kozicka,sigurno se imase malku skinato a sigurno ostanalo i krv vo mene,posle pola sat imavme pak odnos i po greska svrsil malku vo mene a imase i malku nadvor,dali e mozno da ostanam bremena bidejki ne mi bese ploden den a isto taka od togas ne sum mirna zatoa sto imam glavobolki i gadenje,duri i vtoriot den ispovrativ,na momenti imam i mali bolki kaj jajnicite,ne znam so da pravam ke poludam od mislenje.Dali e mozno posle 2-3 dena da se doznae dali sum bremena i koga da napravam test za bremenost oti prv pat vaka mi se slucuva :(

11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Може да се остане бремена бидејки никогаш не сме сигурни кога точно се плодните денови само гледајки на календар. Исто така сперматозоидите остануваат “живи“ 2-3 дена па може да забремениш и подоцна доколку се погоди да овулираш во тој период. Повраќање после 2 дена некако многу скоро е да е од бременост, мислам дека е повеке на психичка основа. Веке е доцна за Норлево, ке почекаш до датата кога треба да добиеш плус неколку дена па ке направиш тест.

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Па можно да да си останала бремена, но тоа уште од сега неможеш да го дознаеш. Сите "симптоми" сега ти се на психичка база, или предизвикани од нешто друго. Биднало што биднало, сега чекај дали ќе добиеш, и не се потресувај многу, може и од стрес да ти касни.

13. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Хаха па може :D

14. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    И да повторно јас...секој месец во истиот период со истото ПАНИКА

добро да признавам паничар сум...
    минатиот месец дробевме дали сум бремена и СЕКАКО вие бевте во право...е сеа овој месец ми касни 1 ден (знам дека не е ич ама паника јбг) и испаничувам...а знам дека нема никаква потреба...
    сеа прашањето е...кои би можеле да бидат причините за каснење на менструација после 7 години редовно...и препорака за контрацепција поточно заштита плус

Ве сака вашиот ДАВЕЖ :*

15. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Стрес , срека од кај да знам, мозе дури и контрацепцијата да влијае. Ама ако ти касни само 1 ден не гледам место за паника бе. Па усте и контрацепција употребувас.... Не се секирај, нисто нема. Ајде само главоболки си стварас и седи влакна во коса :D

16. mack-ka

mack-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    а јас сум уште поголем паничар.. сум немалаа односии до сегаа.. ама пред еден месец имавме допир на голо со половите органи.. без кондом беше он.. и одма со напаив филм јас декаа сум трудна од пред семената течност.. ми касни еден .. ии у паника невидена сум .. помошшшшшшш

17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    12.103
    wtf?
    Добро бре, имаш 21 година :fubar: и мислиш дека може вака да се забремени?
    Така лесно сперматозоидчињата можат да навлезат, да отпатуваат до матката и да ја оплодат јајце клетката? Дури и со пенетрација шансите за забременувањ од предсемена течност се исклучително мали.
    Земи таму едуцирај се малку ова е срамота. Дури и жално. И смешно. 3 во 1

18. Teica

Teica Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки веќе подолго време.. може има и неколку месеци приметив бело топче внатре во вагината.. Значи не осеќам ниту болка, ни при допир ни ништо.. Само така ми стои.. Имам 16 години и многу ми е глупаво да одам сама на гинеколог, а и со мајка ми исто така :/ Што би можело да биде ова ? Немам кажано не никој.. несакам да паничам затоа што сум многу голема паничарка.. Ако знае некој што би можело да биде ова нека пише ! HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP ! :(

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    :headbang:
    Прави си ти филмчиња, ако, не е за џабе. Ама и немој до толку да мислиш можеш и мисловно да затрудниш ;) . :D :D :D
    Ако беше така лесно и невини да затруднуват во цел свет, на секој пола метар, секоја минута бебиња ќе се раѓаа :D . Тоа и кога свршуваат внатре треба точно да се погоди моментот да затрудниш, а не па вака :fubar: .

Бело топче? Не е бубулица, внатрешна (бидејќи знам се појавуваат)?? А внатре :?: ,иди на гинеколог поубаво, глупаво, не глупаво тоа е. Освен некој ако знае што може да биде,ако ти каже тука, бидејќи внатре, бело, топче прв пат слушам :^)

20. Teica

Teica Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    На почетокот на вагината е.. и не е бубулица изгледа како некое ткиво не знам веќе преплашена сум.. премногу сум мала и не се разбирам за жал во овие работи затоа побарав помош..