Леле и мене, пред некој период, и баш пишав на темава...Не е постојано чешањето ама иритира и ме нервира...Само се опипувам, свашта помислувам, ама од овде девојкиве ме советуваа дека можно е од промена на шампон или прашак за перење, и има логика, бидејки кога носам одредени бодиња имам чешање, а со некои други немам...Мислам дека немаш потреба и ти за паника, јас само се мачкам со бекутан крем, незнам што друго...Еве не ме чешаше до прееска, прееска се бањав и облеков друго боди и пак ме зачеша
Гарднерелата не ти е толку голем проблем колку што е хпв. Обавезно, иако е нискоризичен, да превземеш нешто за да го појачаш имунитетот, и тоа не само туку така, туку треба да имаш ептен јак имунитет за да го спречиш понатамошниот прогрес на вирусот. Имаш среќа што е нискоризичен, ама не е заебанција тоа, не се лечи со ништо друго, со никакви лекови и други комерцијални глупости, туку единствена шанса ти е сопствениот имунитет да се избори со него. Значи никако не си дозволувај да бидеш слабокрвна, телесната тежина доведи ја на нормала, исхраната што е можно повеќе витамини и природни состојки, земај и диетски додатоци за зајакнување на имунитетот. Антибиотици мислам дека и не ти се баш најдобра одлука во овој период (секако доколку уште имаш проблеми со хпв-то, не знам сега во каква состојба си бидејќи рече пред една година си го правела тестот).
мене обично пред да ми дојде ме цесааат градите а особено брадавиците...јас го сфакам тоа како нормална појава,како ПМС СИНДРОМ НЕ ГРИЗИ СЕ
Последниот сексуален однос ми беше пред 8 дена. Тој не сврши во мене, и имавме незаштитен однос. Денес чувствувам гадење, па почнувам да кревам паника. Колкави се шансите за бременост доколку тој не сврши во мене? Кога почнуваат да се јавуваат таквите симптоми, гаденје, главоболка....?
Мислам дека рано е уште за симптоми на бременост, 2 недели и повеќе треба да пројдат за да почне гадењето и слично. Најверојатно ти е психички, од што си мислиш на тоа. Во однос на шансите за бременост, никогаш не можеш да бидеш сигурна, но ако не свршил во тебе мислам дека се сепак мали. Како и да е, почекај една недела и земи си тест за бременост ако продолжи гадењето.
Ме боли кичмата, како стомакот да ми е подуен цело време, исти симптоми ко да треба да добијам. Незнам од што и како, последен пат имав секс со бившиот дечко- пред да раскинеме тоа беше во средина на ноември последниот ден како имав ментруација. Имавме незаштитен однос, ама не сврши во мене. Имав до скоро добиено прв пат од последниот однос. Од што може да ми е вака, не се чувствувам најдобро, ми се врти, цело тело ми се тресе од време на време. Истово ми се случува и во моментов. Од што може да биде???
можда си настината,или коа ми е мене овилација ме боле стомак,се ме боле,али пошо викаш ти се лоши може да си настината
Болна сум веке некое време, кашлам многу, пиев антибиотици итн. и другарките ми викаат дека ми е од што сум настината... незнам што да кажам, во понеделник идам на лекар, крв и мокрача проверка да направам, за да не се мислам без врска Како и да е фала ти се подзамислив на момент, да не е возможно да сум бремена, само да не звучам глупаво немаше како да забременам, а и добив после тоа. Фала ти многу
Имавме незаштитен секс со дечково пред 2 3 недели може, ама секогаш го вади предвреме и свршува надвор. И сега последнава недела имам проблеми со стомаков, желудникот ме боли, немам киселини и не ми се повраќа, ама имам како грчеви некои...Глава не ме боли, одам нормално во вц... 3-4 ден сум во ПМС ,ама градите не ме болат, туку ги забележувам брадавиците како малку раздвоени, како да се развиваат ама не сум баш сигурна Можно е тоа да е некој симптом на бременост или? Многу ми е страв, на тоа мислам цело време...
Додека си ја измачуваш душичката, оди и купи си еден тест за бременост, макар и од оние од 30 ден. и направи го, чисто ради мирна совест. Инаку, мислам дека ќе ти дојде, симптомиве немаат врска со бременост, а повеќе те мава и на психа... јас еднаш така дури и мислев дека нешто ми мртка во стомакот бре... Смири се, вака под стрес уште толку ќе се одолговлекува менструацијата.
Ух не мора да значи, реткост е кога се појавуваат толку брзо знаци на бременост, особено градите, можно е да е само стрес. Ама убаво вели Трендафилка земи си тест и не се измачувај до наредниот циклус. А симптоми за менструација мене пример секогаш ми се различни, мометално тебе што ти се случува со пупките мене ми се случува, а некогаш немам никакви знаци освен подуеност, а некогаш градиве мислам ќе ми пукнат.. Сепак тест за да знаеш како да дејствуваш.
Вака имам мал проблем...на дечко ми сакам да му пружам анален секс бидејќи знам дека навистина го сака,сум пробала само еднаш и УЖАСНО болеше,ако не инсистира знам дека му е огромно задоволство така да ја решив да го направам тоа пак...за разлика од минатиот пат речиси сум 100% сигурна дека ова ќе биде нешто понежно...дали имате некој ритуал што ви ја намачува болката...покрај опуштање и лубрикант дали постои уште нешто што може да помогне?
срцка нема лек стварно боли и јас сум пробала но со тек на време ако имате редовен анален секас нема понатака да те боли
Оди читај на тематата има фини совети. Не смее да боли, ако боли нешто не е во ред и будали сте ако трпите. Притоа не мислам на слаба болка која ствара задоволство кај некои девојки, туку баш она крвнички да боли сите ѕвезди да ги видите. Одите постепено и за неколку месеци нема да боли а како тоа се прави пишано е на темата а и на нет има многу корисни информации.
Девојки во последно време ме болат градите.... но деновиве ми се за овулација...дали и за тие донови болат градите? И од што може друго да болат? Од послениот секусален однос ми има дојдено циклусот, се беше нормално немаше ништо поразлично.... но сега ме буни зошто ме болат градите? Инаку умам болки при менструација, подујаност, исто така и градите ме болат..... ве молам за мислење и фала
Ако сте практикувале секс редовно од кога те скинал незнам зошто би те болело со месеци, но можно е. Кај секоја е таа работа различна.