Форумџика на годината

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Да, можно е да е овулација, а можно е и сега да си во ПМС па порано да добиеш овој месец. Ништо страшно.

2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Абе луге помина една ипол недела мене се уште не ми е дојдено мензис.Се тешам со тоа дека е промена на климата ама сум загрижена.
    Да напоменам дека не сум била сексуално активна во скорешен период ама ова ме плаши премногу.Имав мал стрес пред 3 недели ама не е до тоа мислам.До сега ми беше редовна ама овојпат не знам што се случува.

Некое мислење?

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Пеликуна, ако не си имала односи, што се плашиш? Ај што е ладно времево, па ете и стрес, не мора да значи дека никогаш не може да ти задоцни :) Не плаши се, и една вистина-колку повеќе мислиш на тоа и очекуваш секој ден да ти дојде, толку ке ти задоцни :) Мене точно месец дена ми каснеше, па ете, ништо страшно. Женска природа, сложен организам :)

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sonce1

Sonce1 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    imam 15 godini i ponekogas mi doaga nagon da masturbiram i po 3 pati na den, i dodeka go pravam toa mi e mnogu ubavo ama posle toa koga ke zavrsam nekako me faka griza na sovest za toa dali e normano sto go pravam, dali sum normalna itn. kazete mi dali 3 pati e preterizam i sto e pricinata zosto imam tolkav nagon ne sekoj den ama sepak go pravam toa najcesto za vikend vaginata ne ja iritiram zatoa sto postojano gi liznuvam prstite za da lizga :$

5. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Немој да се секираш.Мене ми се има случено истото два пати до сега.И првииот и вториот пат како резултат на промена на клима(бев подолго време надвор од државава),промена на биоритам и стрес.
    Тоа е нормален процес при такви промени.Ти го зборувам ова зошто гледам дека и ти како причина ја наведуваш промената на клима...
    Немаш причина за загриженост , чим не си ја имаш ,,мувата на капата,, ;) Само смирено и опуштено.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. toxiccandy

toxiccandy Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    луѓе хелп!
    Завчера имавме односи со дечкоми и вчера осетив мала, а денес поагресивна болка во стомакот (јајниците, веројатно), а денес и приметив некоја грда зеленикава течност на гаќичките како и помала количина на крв, нешто како менструација но не толку обилна. Иначе циклусот ми заврши на трети и рано ми е за нова менструација. Што ми се случува?! Дали некому се има случено?! Бевте ли на гениколог и што ви кажаа да правите! Ве милам луѓе помагајте почнувам да паничам
    Иначе имаме редовен секс ова ми се дешава последниве два циклуса само...

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.513
    Допаѓања:
    23.185
    Ај и јас да се пожалам овде..
    Пред еден месец гинекологот ми даде да ставам вагиналети Албутил пред мензисот. Имав зголемено бело прање. Завршив со нив, ми помина и менструацијата. Но додека имав, пиев Абактал апчиња затоа што на ПАП тестот се виде дека ми е воспален левиот јајник. Од антибиотици секогаш ми се зголемува белото прање. Што значи, џабе ги ставав вагиналетите, сега пак имам обилно. Еве пак треба да ми дојде овие денови, и овои а и наредниот циклус додека ќе имам менструација треба да пијам апчиња, сега Цитерал, а во јануари Вибрамицин( за да ми се излечи јајникот). И сега што да правам со белото прање? Многу ме нервира, напната сум цело време. Нон стоп со секојдневни влошки се расправам. Некој предлог?
    п.с. Камилица не ми помага :)

8. gabriela223

gabriela223 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    што мислите дали апчињата мозат да ме заштитат?или најдобро е кондом

9. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Апчињата се добри ако имаш сигурен партнер (маж) Штитат од бременост во голем % ако правилно ги пиеш без пропуштање и да се пази на употреба на др лекови пр. антибиотици.Контрацептивните пилули треба да ти ги препише гинеколог и да се преват контроли според договор со него.Тие не те штитат од полово преносливи болести.За тоа подобар е кондомот (со него имаш 2 во 1 - и бременост и болести)

10. Krystal

Krystal Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите! :) Јас сум нов член во форумот :) Веќе долго време размислував дали да се регистрирам или не, но ете собрав храброст и го сторив тоа :) Инаку ме мачи еден проблем....
    Епа вака пред 5 месеци раскинав со дечко ми. Одевме 7 месеци. И се подразбира имавме односи.
    Меѓутоа мене ми беше прв пат.
    Откако раскинавме јас мислев дека никој нема да сака да биде со мене бидеќи сум имала односи предходно или пак дека само ќе ме искористи за една вечер...
    И бев убедена дека никогаш повеќе нема да фатам дечко. Си викав последен да е не го фаќа. :D
    И сите момци што ми се пуштаа ги одбивав. Арно ама пред 2 недели се појави еден што не мојв да го одбија, значит не зна, бетер од љубов на прв поглед ми испадна работава. А капак на се тој е многу внимателен и мил, за разлика од тој предходниот, кој беше невидена пропалица.
    И ете го проблемот... Дали да му кажа или не?
    Ако му кажа многу ми е страв дека немат да останеме заедно или дека само ќе ме искористит...
    Инаку имам една опција на ум, но не знам дали е добра... едноставно да не му кажува и ко ќе се десит то здравје боже понатака, да глума лудило :D као ме болит ова она и уствари да испаднет дека тој ми е прв.
    Немам појма што да направам, ве молам за помош!?
    Инаку јас имам само 19 год....

Прикачени фајлови:

• writer.jpg
      writer.jpg
      Големина на фајлот:
      116,4 KB
      Прегледи:
      250
  11. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Офф, девојче!Лош ти е планот.Вистината на виделина и никако поинаку!
    Со лаги не се гради врска,ни пријателство,ни нешто повеќе...
    Ова е 21-от век.Сите ние сме имале некој кој бил прв.За некои вистинскиот,за некои не,за жал.Ама,тоа не е крај на светот!
    Ако тој до тебе е ВИСТИНСКИОТ,а ти посакувам да е, верувај ми ќе те прифати со сите мани и доблести и нормално, сосе твоето минато.Па, не си се родила кога си го запознала него!
    Good luck!

На mecencete му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Krystal

Krystal Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Значит сега треба да соберам храброст и да видам што ќе се случи... се надева дека тој е вистинскиот...

13. mecencete

mecencete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    што е со оние чудни и непријатни звуци кои се испуштаат од вагината после однос.... веќе неколку пати ми се дешава тоа и незнам од што може да биде..... ако знае некој да каже

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    23.925
    :lol: Тоа е воздух што е влезен во текот на сексот, значи кога влегува внатре пенисот се внесува и воздух и потоа после завршувањето на сексот излегува тој воздух не ништо страшно без гајле :lol:

15. stefanija.2011

stefanija.2011 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки имам едно прашање
    Со мојот дечко вчера имавме нормален сексуален однос прво со кондом и сврши и потоа отиде да моча се тушираше па пак по еден час имавме односи и се разбира сврши надвор.
    Сакам мислење од вас дали има место за паника, он е поќе паничар од мене а јас бев таа што иницирав секс без заштита :)
    фала ви однапред

16. gabriela223

gabriela223 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    дечки ми треба брз совет.постојано ми се оди во вц а кога одам немозам да измокрам.веке два дена.дали се тоа некакви знаци на бременост?

17. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    ДА има место за паника ако мочал на шољата со затворен капак :!:

18. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Знаци на настинка или инфекција ,а не на бременост

19. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Дали некоја можи да биди прецизна и да ми кажи колку длабоко треба да ги ставам вагиналетите?
    Бидејќи мислам дека не ги ставам доволно длабоко,уште веднаш се растекуваат. :?:

20. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Крени ги горе нозете и стави ја вагиналетата колку што можеш подлабоко и поседи со дигнати нозе, можеш на зид да ги потпреш и гледај да не стануваш.

На si.exs му/ѝ се допаѓа ова.