Сакам да прашам.. откако ми дојде оној месец потоа после 10 дена забележав како пак да ми е дошло,но тоа беше само еден ден и многу малку (како исцедок, неколку капки) ..Незнам зошто беше така а зошто ми доаѓа на 21 ден еве сега уште не ми е дојдено.. Не сум имала односи последниве неколку месеци.. Ве молам за одговор!! поздрав
ДА има место за паника ако мочал на шољата со затворен капак [/quote] Грешно пишав прво со кондом но потоа без. Се консултирав со пријателки и сите ми рекоа дека нема место за нервози и сл.[/quote] Секој однос без контрацепција е ризичен однос, не треба ние да навлегуваме во детали од се што се случувало тука, но некогаш и првиот млаз е ризичен. Сепак ако не си почувствувала нешто такво во текот на односот, нема место за паника.[/quote] Вчера ми дојде точно на 26 дена во декември ми имаше дојдено на 6ти и ете вчера поминаа сите грижи Среќна Нова година се најдобро девојки
Здраво девојки, среќна нова година. Сакам да ве прашам нешто, можеби ќе ви делувам ептен неинформирано но, колку е опасна спермата кога е надвор од тебе? Колку брзо се суши? И дали можеш да забременееш ако се допреш амо од место каде што има сперма? Или например тој на раката да има сперма и да те допира таму?
Јас незнам зошто воопшто започувате со односи кога не знаете банални работи ? Неможеш така да забремениш.
девојки би сакала да ве прашам дали некоја од вас знае за вагиналетите нео пенотран форте...дали знаете дали може да се користат без препорака на гениколог....или ако може да ми кажете некои други кои се земаат самоволно без никаква препорака доколку мислиш дека имаш некаква бактерија. Ги имам користено еднас овие нео пенотран меѓутоа не знам дали може сега самоволно да ги земам! Може и во лп!Ви благодарам однапред
http://www.reglek.com.mk/dokumenti/upatstva/2699_1.pdf еве ти, тука прочитај си во упатството. Мене ми ги препиша гинекологот ама сеуште не сум почнала со употреба,инаку се прилично скапи да знаеш над 600 денари се. Инаку според мене ниеден лек не треба да се зима туку така без препорака на гинеколог. Затоа се и тие, да видат каков проблем имаш, и да ти го дадат соодветниот лек
Zdravo devojki....Srekna nova na site ....izvinete vaka no nova sum na Femina ...sakam da ve prasam kade odprlika se naoga mrezickata vo vaginata...i dali moze da se skine so prst? fala vi odnapred
анастасијаки па јас сум ги употребувала овие но сакав да прашам дали знаете дали без препорака може да се земаат? но сепак фала ти
а и ќе заборавев штом ти ги препишале почни да ги земаш не се страшни мн се мали и како триаголничиња се само што може да имаш гадење малку од нив ама тоа не треба да те плаши бидејки е нормална појава! поздрав и срекна нова1
имав долгогодишна врска.. прв ми беше и често имавме секс.. повеке не сме заедно! проблемот е тоа што сега кога се мувам и со други, имам исто така и секс. тоа ептен ме загрижува, ама некако неможам да се контролирам, навикната сум да имам секс и мн ми недостасува тоа. што мислите.. што ако му дадете на машко веднаш уште од првата вечер, дали има шанси тој да сака да има потоа врска со вас?
Па тој ќе сака да има врска со тебе штом му даваш (штом си му дала уште одма), али интересот ќе му остане само тоа, т.е. интересот ќе му биде само еден, освен некој ако се заљуби во тебе од прво мување и одма секс. До толку ли неможеш да издржиш, да почекаш да немаш секс, па мораш уште од прва вечер? Земи мастурбирај, нешто прави ако не сакаш машките да те гледаат како таква и после да те оставаат. Бог да чува
Нема некое правило. Некој неизживеан сељак ќе си помисли дека си лесна и најверојатно нема да сака врска, а некој со поотворен ум ќе му биде добредојдено и нема да те осудува. Кој од нив сигурно ќе сака врска, никогаш не можеш да знаеш зошто не може да влијае само фактот дека сте имале секс на прва вечер на нечија одлука/желба за понатамошна врска.Секогаш има отстапувања, така да не можеш да се водиш по ништо. Моја препорака е да се контролираш малку, не за друго, не вреди со секоја будала да легнеш, да не зборам за сексуално преносливи болести и секако најголемата болест, менталитетот тука.
Здраво. Нова сум на форумот. Ми треба совет. Со дечкото и двајцата сакаме да имаме секс но јас многу се плашам, убаво е тоа што можам да разговарам со него за се во врска со ова но сепак сакам да слушнам и Ваш совет. Досега сум имала само еднаш и тоа беше лошо искуство, па можеби стравот што го чувствувам е да не и сега се случи истото. Исто така имам и доста трема. Ве молам кажете ми како да го надминам стравот и тремата и да се опуштам максимално.
Спојлер Нема некоја посебна техника со која би го пребродила тој страв и тремата, едноставно треба да се препуштиш и да оставиш да те води желбата (ако е доволно голема, секако). Е сега, твоето лошо икуство од минатото остави го позади себе и продолжи напред, направи да ти е убаво со дечкото, ако стварно тој го заслужува тоа.
Епа едноставно, потпри се на чуствата, и не мисли на тој прв пат каков ти бил. Зашо ете овој е верувам друг, доколку имате взаемна љубов, почит и разбирање, нема од што да се плашиш. За жал тој спомен неможеш да го избришеш ама можеш да го игнорираш. Без гајле, едноставно впушти се на чуствата и љубовта, и не мисли на тоа како ти било тој прв пат, дури и не мисли како ке ти биде со овој , едноставно опушти се и уживај.
Што кога има ерекција само на страсно бакнување? Со дечко ми одам веќе месец и неколку дена. Пред неколку дена почнавме со пострасно бакнување, во кревет. Но приметив дека му беше дигнат додека се мувавме и све тоа, пошто можев да почувствувам нешто тврдо. Но не сум сигурна дали имаше ерекција или не? Уште немам имано односи, и се прашувам што треба ова да значи што му е дигнат? Малце се плашам да не сум отишла предалеку :/ Фала ви однапред девојки