Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Што кога има ерекција само на страсно бакнување?

Не си отишла далеку дечкото се напалил нишо страшно :lol:

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Toа дигнато и тврдо стручно се вика ерекција.
    Не се прашувај што треба тоа да значи што му е дигнат, сам ќе ти каже ;)

3. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки ми треба совет. :)
    Значи вака.. Со дечко ми имавме односи и при ејакулација тој сврши врз мене, т.е врз вагината, не внатре. Е сега дали може од тоа што сврши врз вагината да излезе некој проблем? :?:

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не, неможе да излезе никаков проблем. Ако мислиш за бременост, треба да сврши во, а не на вагината.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Не треба да си толку сигурна. Најверојатно, значи најверојатно не се случило ништо но сепак треба да знаеш и за во иднина дека е можно да се забремени и на тој начин. Сперматозоидите можат да го најдат самите патот нагоре...
    Затоа се случува и дури невини девојки, да забременат.

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Ова никако не е вистина, како така сперматозоидите самите да си го најдат патот? Нема теоретски шанси. И барем јас не сум слушнала невина девојка да забремени, некој нека ме поправи ако грешам.

На emekreme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Ако барем еден сперматозоид успее да влезе во вагината по случаен пат, ги следи сигналите на јајце клетката. ( Јајце клетката испушта протеин - ФЕРТИЛИЗИН ) Тој протеин ги привлекува и насочува сперматозоидите. Се разбира, ваквото забременување е многу ретко, но, шансата дека е возможно не треба да се исклучи.

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.624
    Допаѓања:
    23.833
    И порано мислам дека имам пишувано за ова.
    Не знам зошто, ама цело време имам бело прање. Не дека само ми е зголемено пред менструација, туку цело време. Особено кога ќе залади, како сега зимата. Кога ставам вагиналети, се чисти, и тие неколку дена немам, но потоа пак одново. А се облекувам, не одам разголена. Што да правам? Не можам цело време да ставам вагиналети. Бев на гинеколог, ми кажа дека сум склона кој бело прање, дека треба да се облекувам топло, не било ништо страшно. Ама ме нервира многу. Нон стоп сум со секојдневни влошки. Некој совет за ова?
    п.с. Точно ли е дека поради бело прање може да станеш неплодна еден ден, недај Боже? Или ова нема врска?

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Не можеш да станеш неплодна од белото прање, туку само ако имаш инфекција што не се лечи со години.

И дајте девојки, какво забременување ако не свршил во тебе, тој фертилизин ги влече сперматозоидите ако се тие внатре, дечкото и на стомак ако ви сврши сврши и од таму да не влече :^)

10. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Не ме читаш правилно. Точно дека тој фертилизин ги привлекува сперматозоидите ако се внатре, затоа и нагласив ако по случаен пат влезат, тогаш тој протеин ќе влијае на нив. А дечко ти ако ти сврши врз вагината неможеш да кажеш дека НЕМА ШАНСИ они да не влезат внатре.
    Јас пак ќе се повторам, зборувам за голема случајност ама не и нешто што е невозможно.

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Нема шанси. Неплодна можеш да останеш само доколку имаш кламидија или уреаплазма/микоплазма и не се лечат подолго време.

12. MonNy.B

MonNy.B Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    36
    Лош план...кажи му ја вистината...но не мора веднаш да се впушташ во сексуални односи со него...и јас имав ист случај...имав 2 години врска и, нормално, имавме односи, но ете, раскинавме...по 7 месеци фатив друг дечко (исто бев исплашена како тебе да не ме искористи ако дознае дека не сум невина и сл) но одлучив да му ја кажам вистината и го замолив да не очекува од мене секс додека не го запознам подобро и додека не се почувствувам сигурна покрај него...среќа, ме разбра човекот и дури после 6 месеци го имавме нашиот прв секс (иако јас не бев невина)...ако навистина е заинтересиран за тебе ќе те свати...но немој да го лажеш...лагите кога-тогаш излегуваат на виделина :)

13. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Јас мислам дека се земаат само со рецепт. :?:
    Иначе мислам дека не се ништо страшни,ги користев јас за некој бактерии-коки. А препорачливи се за полови болести. Иако не е лошо да си се консултираш со гиниколог,можеби нема ни да има потреба да ги користиш. :)

14. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Сперматозоидите можат да го најдат патот нагоре ако се во матката инаку не се тркачки коњи па да трчаат од надвор кон јајцеклетката.
    Невина девојка да забремени? А од што? Од воздух или толку се јаки што можат и хименот да го пробијат или во ретки случаеви да девојката нема химен и правец кај јајцеклетката.
    Ако не се лажам има посебна лекција во 8 одд - размножување на човекот, ти да не избега од овој час :emo:

На drugarka и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  15. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Девојко :)
    На медицински сум, не зборам од памет. Ако некој избегал од тој час тоа си ти, бидејќи секоја девојка знае ( или треба да знае ) дека во хименот има дупка преку која излегува крвта (кога имаш добиено, на пример). Значи хименот не е зид, туку перфорирана мембрана. Ако веруваме на логиката и ако нешто ИЗЛЕГУВА преку хименот, тогаш можно е и да влезе. И пак и пак и ПАК ќе повторам дека реков дека ова се случува многу ретко, но сепак е можно. Препрочитај ми ги коментарите и ќе знаеш за што зборам.

На staples** и anakonda88 им се допаѓа ова.
  16. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Студенту :emo: постојат феномени :clap:

17. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Пеперутче 15 убаво си праша и убаво и кажаа, нема потреба за паника.

Не ми е јасно зошто вашето медицинско знаење го употребувате да испаничите само некого.
    Освен тоа, тука читаат деца што никој не им има објаснето и единствен начин да дознаат е преку Интернет. Што мислите, нема да се збунат со овој одговор?!

Знаеш ли колку е стресно така да му одговориш на некој, дека Најверојатно, значи најверојатно не се случило ништо, но сепак е можно. :^)
    Далеку од тоа дека велам да не се пазат, напротив, се залагам за многу внимавање, ама и не паничење без потреба.

А тоа во осмо одделение што сме научиле или не, не е твоја работа. Има постари тука што се подолго време на форумот и прво треба малку почит кон нив.

Пеперутче, не се секирај, не е можно, ниту да излезе проблем, ниту да си бремена! :)

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Навистина претеризам.
    За 15 години, без незнам какво пазење сум останала трудна еднаш и само еднаш (имам и доказ од тој еден пат :) ). А сега со новиве учења излага дека и ако сврши на постелината можело трудна да се остане. Епа пазете се, НАПРЕД (што би рекла баба ми) не беше така.

до админите: потребно е смајли што се крсти и повеќе од што мислите.

до батерфлај: не си трудна и неможеш да бидеш ако ти свршил на стомак. уживкај си, леткај си. точка крај.

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Се изнасмеав на коментариве погоре, еј. Девица да забремени? Сега ми е јасно што била работава со Богородица, хаха :D

20. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Сакам да прашам дали ако сум бремена и се случи маж ми да сврши после пак во мене ке има некаква компликација...бидејки ми се случи сакам да знам поради ова празнициве неможев да идам на доктор